Προολυμπιακό τουρνουά: Η ανάλυση του Καναδά! (vids)

Νίκος Καρφής
Προολυμπιακό τουρνουά: Η ανάλυση του Καναδά! (vids)

bet365

H Eλλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Καναδά στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια και το gazzetta.gr αναλύει την παρέα του Μάρεϊ και του Ουίγκινς.

Στη Βικτόρια θα κληθεί να διεκδικήσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική μας ομάδα.

Η Ελλάδα θα είναι στο Προολυμπιακό τουρνουά με τους διοργανωτές Καναδούς, οι οποίοι είναι μια ομάδα με πολλούς NBAers, αλλά και την Κίνα. Στον άλλον όμιλο της Βικτόρια βρίσκονται Τουρκία, Τσεχία και Ουρουγουάη.

Το gazzetta.gr αναλύει την ομάδα του Ουίγκινς, του Τόμπσον και του Μάρεϊ.

Αντίπαλοι Ελλάδας στο Προολυμπιακό: Αρχικά κόντρα σε Καναδά και Κίνα (pic)

Τα αστέρια

Τα ονόματα που ξεχωρίζουν (αν αποφασίσουν να παίξουν όλοι και δεν απέχουν όπως στο Παγκόσμιο) είναι ο Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς, ο Άντριου Ουίγκινς των Τίμπεργουλβς, ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ και ο Τρίσταν Τόμπσον. Ο γκαρντ του Ντένβερ είναι ο 2ος κορυφαίος παίκτης της πίσω από τον Γιόκιτς και πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά Δύσης. Μάλιστα χθες τόνισε πως θα παίξει στο Προολυμπιακό.

Ο Ουίγκινς πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του με τους Τίμπεργουλβς και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, ενώ ο Τριστάν Τόμπσον είναι το σημείο αναφοράς στη ρακέτα. Πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2016, ενώ φέτος παρουσιάζεται ανεβασμένος στα ματς των Καβς, αγγίζοντας μέσους όρους double double. Από την πλευρά του ο παίκτης των Θάντερ, έχει ανέβει επίπεδο φέτος, όντας ο ηγέτης της Οκλαχόμα μαζί με Κρις Πολ. Έχει 19.3 πόντους και 5.3 ασίστ και ανακοίνωσε πως θα παίξει στο Προολυμπιακό.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους γνώριμους του ελληνικού μπάσκετ, Κάιλ Ουίλτζερ και Κεμ Μπιρτς που πέρασαν από τον Ολυμπιακό. Στο Παγκόσμιο ηγέτης ήταν ο Τζόζεφ, αφού οι αποσίες ήταν αμέτρητες. Από το Παγκόσμιο έλειψαν οι Μάρεϊ, Ουίγκινς, Μπάρετ, Πάουελ, Λάιλς, Κλαρκ, Μπρουκς, Αλεξάντερ-Ουόκερ, Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Καμπένγκελε, Τόμπσον και Στάουσκας.

Η προϊστορία σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Oι Καναδοί έχουν παίξει 9 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουν μόνο ένα ασημένιο μετάλλιο το 1936. Έχουν να παρουσιαστούν στη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού από το Σίδνεϊ το 2000, εκεί όπου είχαν καταλάβει την 9η θέση. Δεν έχουν κονταριστεί ποτέ με την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο δεν πέρασε τον όμιλο με Αυστραλία και Λιθουανία, παίρνοντας την 3η θέση πάνω από τη Σενεγάλη.

Η θέση στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Καναδάς βρίσκεται στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 2 θέσεις από την τελευταία φορά. Έχει 458 πόντους, με την Εθνική μας να είναι πολύ παραπάνω στην 7η θέση με 656.4 πόντους.

Ο προπονητής

Μεγάλο πλεονέκτημα για τους Καναδούς είναι και ο άνθρωπος που βρισκεται στην άκρη του πάγκου. Ο Νικ Νερς κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ πέρυσι στην πρώτη του χρονιά στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, γράφοντας ιστορία. Στον τελικό επικράτησε των Ουόριορς. Φέτος έχει ξεκινήσει εξαιρετικά παρά την αποχώρηση του σταρ Καουάι Λέοναρντ. Οι Καναδοί βρίσκονται στην 2η θέση της Δύσης με ρεκόρ 12-4.

Ανέλαβε την Εθνική στις 24 Ιούνη του 2019 και τώρα έχει την μεγάλη ευκαιρία μπροστά στο κοινό της πατρίδας του να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς. Στο Παγκόσμιο έπαιζε χωρίς πολλά αστέρια του (Ουίγκινς, Μάρεϊ, Γκίλτζιους Αλεξάντερ, Τόμπσον κλπ). Έχει βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη παικτών στο Τορόντο όπως ο Σιάκαμ, ΦανΦλίτ και Ανουόμπι που αποτελούν πρωταγωνιστές και φέτος, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει στην ομάδα ο Καουάι Λέοναρντ.

 

Τελευταία Νέα