Ενθουσιασμένος ο Γιάννης με Πιτίνο, θέλει να παίξει στο προολυμπιακό!

Ενθουσιασμένος ο Γιάννης με Πιτίνο, θέλει να παίξει στο προολυμπιακό!

Αντώνης Καλκαβούρας
Ενθουσιασμένος ο Γιάννης με Πιτίνο, θέλει να παίξει στο προολυμπιακό!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την πολύ θετική προδιάθεση του ''Greek Freak” στην προοπτική να ενισχύσει την Εθνική ομάδα και στο προολυμπιακό τουρνουά του Ιουνίου, υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο. Πως έχουν τα δεδομένα και ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Για να θέσουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση, να ξεκαθαρίσουμε εξ' αρχής ότι το ρεπορτάζ έχει βάση και στηρίζεται στον σεβασμό τον οποίο τρέφει ο “Greek Freak” στον Αμερικανό τεχνικό-“θρύλο” του κολεγιακού μπάσκετ και την εκτίμηση που έχει ότι ο Hall of Famer προπονητής, αποτελεί τον ιδανικό άνθρωπο για να αξιοποιήσει πλήρως τα προσόντα του προς όφελος της Εθνικής ομάδας.

Για τον Αντετοκούνμπο, άλλωστε (ανεξάρτητα αν αυτό ισχύει και για τους σύγχρονους αστέρες του ΝΒΑ), οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν όνειρο ζωής και η συμμετοχή του στην μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κυνηγήσει κάτι σπουδαίο με την «γαλανόλευκη» φανέλα. Ήδη έχει χάσει μία ευκαιρία (Ρίο) και επειδή τα χρόνια περνάνε, θέλει να το παλέψει όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του και όσο μπορεί να ελέγξει την συμμετοχή του.

Σε μία από τις ελάχιστες δημόσιες τοποθετήσεις του σχετικά με την αποτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ο 24χρονος superstar των Μπακς είχε εκφράσει την χαρά του να παίζει με το εθνόσημο στο στήθος, προσθέτοντας ότι η εμπειρία του World Cup θα τον βοηθήσει να είναι πιο έτοιμος για την επόμενη φορά.

«Δεν έχω ακόμη τελειώσει με την Εθνική!», κατέληξε ο Γιάννης στις δηλώσεις που είχε κάνει στην εφετινή media day των «ελαφιών», ενώ λίγες μέρες αργότερα είχε, χαριτολογώντας, χαρακτηρίσει τον εαυτό του σαν... «φυλακισμένο», στο διάστημα που αγωνιζόταν στην διοργάνωση της FIBA...

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πηγές του gazzetta.gr, η συμφωνία της ΕΟΚ με τον 67χρονο πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού ήχησε με μεγάλο ενθουσιασμό στ' αυτιά του περυσινού MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε σε ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος, ότι υπ' αυτές τις συνθήκες θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δώσει το παρών στο προολυμπιακό τουρνουά του ερχόμενου Ιουνίου (23-28).

Όλα αυτά βέβαια, δεν αποτελούν θέσφατο, υπό την έννοια ότι μέσα στους επόμενους 7,5 μήνες πολλά μπορούν να συμβούν και φυσικά κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει ως σίγουρη την συμμετοχή του, γι' αυτό και το κείμενο που διαβάζετε, καταγράφει απλά την προδιάθεση του Γιάννη αυτή τη στιγμή και με δεδομένο ότι μέχρι το καλοκαίρι, όλα θα κυλήσουν κατ' ευχήν!

Αυτός είναι ακριβώς και ο λόγος, που κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του, ο Ρικ Πιτίνο φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της «επίσημης αγαπημένης». Ειδικότερα από τη στιγμή που το Μιλγουόκι θα επιστρέψει στους τελικούς της Ανατολής (πέρυσι ο Γιάννης έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στις 25 Μαϊου), πολλώ δε μάλλον αν προκριθεί στους τελικούς του ΝΒΑ, που φέτος – στην χειρότερη περίπτωση – θα ολοκληρωθούν στην χειρότερη περίπτωση στις 21 Ιουνίου (δύσκολο πάντως να φτάσουν μέχρι εκεί), δηλαδή δύο μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ του προολυμπιακού τουρνουά.

Τα εμπόδια, όμως, δεν σταματούν μόνο στις ημερομηνίες των playoffs αλλά έχουν να κάνουν και με το max contract που οι Μπακς είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν (το έχουν δηλώσει δημοσίως και μάλιστα τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο γι' αυτό). Μιλάμε για τα 247 εκατομμύρια δολάρια και κάτι ψιλά για τα επόμενα πέντε χρόνια (2021-2006), το ποσό δηλαδή που τα «ελάφια» θα απλώσουν στα πόδια του για να τον κρατήσουν στο Μιλγουόκι.

Ένα συμβόλαιο, που αν ο Giannis αποδεχθεί, θα είναι σε θέση να το υπογράψει μετά την 6η Ιουλίου του 2020, οπότε και τελειώνει το moratorium για τις υπογραφές στην free agency του επόμενου καλοκαιριού. Εκεί εντοπίζεται ίσως το πιο αντικειμενικό πρόβλημα, όπως αναλύσαμε και την ημέρα της πρόσληψη του δύο φορές πρωταθλητή του ΝCAA. Γιατί αν, εν τω μεταξύ, έχει αποφασίσει να ανανεώσει τη συνεργασία του, τότε θα είναι πραγματικά δύσκολο για τους Μπακς να του επιτρέψουν να πάει στον «πόλεμο», δύο εβδομάδες μετά το τέλος της σεζόν και λίγες μέρες πριν την έναρξη της περιόδου των υπογραφών. Το ότι έως τότε θα έχει γίνει και πατέρας, είναι μία επίσης σημαντική λεπτομέρεια που θα πρέπει να ληφθεί κι αυτή υπ' όψιν...

Αυτά είναι τα δεδομένα που ισχύουν και τα οποία δεν αλλάζουν. Σαφώς και στην εξίσωση μπορεί να προσμετρηθεί και η προσωπική επιθυμία του παίκτη, που πλέον δεν βρίσκεται στην 5η σεζόν του στο ΝΒΑ, όπως το 2017 πριν το Eurobasket, αλλά είναι ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στον κόσμο, όλες οι ομάδες θα έκαναν «κωλοτούμπες» για να τον έχουν και φυσικά έχει το πλέον μεγαλύτερο εκτόπισμα για να επιβάλλει τα θέλω του. Άστε που μπροστά σε μία μεγάλη επιθυμία του, ο "Greek Freak" δεν είναι ο τύπος που θα υπολογίσει τόσο πολύ ένα συμβόλαιο. Το απέδειξε και το στο προολυμπιακό του Τορίνο, άλλωστε...

Μέχρι τότε, πάντως, ο Αντετοκούνμπο θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και επί προσωπικού με τον Ρικ Πιτίνο (δεν έχουν γνωριστεί ποτέ), που τον ερχόμενο Μάρτιο στο Μαϊάμι θα περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τον Γιάννη και τον Θανάση (με τον οποίο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή) για ένα δείπνο γνωριμίας (ίσως και μία βόλτα με το σκάφος του coach) και μία πρώτη διερευνητική κουβέντα με «ονόματα» και «διευθύνσεις». Από χθες, άλλωστε, ξέρουμε τις τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν τα αντίστοιχα τουρνουά, ενώ στις 27 Νοεμβρίου στο “House of Basketball” της Γενεύης, θα γίνει η κλήρωση των τεσσάρων ομίλων και θα μάθουμε τους πέντε αντιπάλους μας αλλά και που θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα