Η Εθνική ομάδα U18 «τρύπησε» το ταβάνι της με την 4η θέση στο Eurobasket! (pics)

Η Εθνική ομάδα U18 «τρύπησε» το ταβάνι της με την 4η θέση στο Eurobasket! (pics)

Αντωνία Σπανού
Η Εθνική ομάδα U18 «τρύπησε» το ταβάνι της με την 4η θέση στο Eurobasket! (pics)

bet365

H Εθνική ομάδα U18 τερμάτισε στην τέταρτη θέση του Eurobasket και το gazzetta.gr καταγράφει την στατιστική της εικόνα σε σχέση με τις αντιπάλους της.

Η Εθνική ομάδα U18 κατάφερε να παίξει και να παλέψει μέχρι το τέλος για ένα μετάλλιο, χωρίς τελικά να τα καταφέρνει και να μένει στην 4η θέση του Eurobasket, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Με καλές εμφανίσεις στο όμιλο και μια σπουδαία πρόκριση κόντρα στην Λιθουανία που την έφερε στα ημιτελικά η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, κατέθεσε την ψυχή της στο παρκέ και λύγισε στο τέλος. Μπορεί επιθετικά να μην είχε το ταλέντο άλλων ομάδων, αλλά για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής χρειάστηκε να κάνει υπερβάσεις, να παίξει με ενέργεια και δύναμη και να καλύψει τελικά τις αδυναμίες του παιχνιδιού της.

Το gazzetta.gr καταγράφει όσα κατάφερε στις στατιστικές κατηγορίες και με τις αριθμούς έφτασε μέχρι την 4άδα.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ Η 4ΑΔΑ ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η Ελλάδα ξεπερνώντας το εμπόδιο του ομίλου με 3 νίκες και μια βαριά ήττα, έφτασε στον ημιτελικό στον οποίο κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Λιθουανία και μαζί το δικαίωμα να παλέψει για μια θέση στον τελικό. Η Ισπανία αποδείχτηκε πολύ σκληρή αντίπαλος και φυσικά μετέπειτα πρωταθλήτρια και η ελληνική ομάδα έπαιξε για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στους Σλοβένους. Εκεί η κούραση και το μη καθαρό μυαλό λύγισε τους Έλληνες παίκτες, οι οποίοι έμειναν στην τέταρτη θέση του τουρνουά στον Βόλο.

Στα συνολικά στατιστικά όλων των ομάδων η πρωταθλήτρια Ισπανία ξεχωρίζει, ενώ μέτρια ήταν η συγκομιδή της ελληνικής ομάδας.

Την καλύτερη επίθεση και τον καλύτερο μέσο όρο πόντων τον έχουν οι πρωταθλητές με 79.9 ανά παιχνίδι, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση του τουρνουά με 65.4 πόντους. Στα δίποντα ξεχωρίζει η Ολλανδία, που βρίσκεται και στην κορυφή με 53.8%, ενώ η ελληνική ομάδα είναι στην 12η θέση με 42.3%, ενώ στην ίδια θέση βρίσκεται και στα τρίποντα με ποσοστό 23.6%.

Στις βολές η «γαλανόλευκη» ανεβαίνει και βρίσκεται στην 5η θέση του στατιστικού πίνακα με 64.3% , ενώ στα ριμπάουντ είναι στην 7η θέση του τουρνουά με 44.9 ανά παιχνίδι. Στα μπλοκ η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου μετρά 3.9 ανά παιχνίδι, ενώ πολύ χαμηλά βρίσκεται στις ασίστ που είναι στην 15η θέση με 13.9 ανά παιχνίδι.

Στα κλεψίματα η ελληνική ομάδα είναι στην 11η θέση με 7.9, ενώ στα λάθη είναι στην 12η θέση με 14.3 ανά παιχνίδι.

ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΑΤΟΜΙΚΑ

Μπορεί η Ελληνική ομάδα να μην κατάφερε να πάρει κάποιο μετάλλιο, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πάντως ξεχώρισε με την παρουσία του και βρήκε θέση στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης. Ατομικά ο παίκτης της ΑΕΚ και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν οι δύο που ξεχώρισαν από το ελληνικό σύνολο, έχοντας στο ενεργητικό τους μερικές σπουδαίες εμφανίσεις.

Οι δύο Έλληνες παίκτες είναι στην 18η θέση στην σχετική στατιστική κατηγορία με 11.7 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ είναι στην 15η θέση σε συνολικούς πόντους στο τουρνουά. Στα δίποντα ο πρώτος παίκτης από την εθνική μας ομάδα είναι στην 22η θέση και είναι ο Σωτηρίου με 44.4%, ενώ τον ακολουθεί ο Νικολαΐδης στην 24η θέση με 43.8%.

Στην 26η θέση των τρίποντων βρίσκουμε τον πρώτο παίκτη της ελληνικής ομάδας και αυτός είναι ο Βαλάντης Κουρτίδης με ποσοστό 29.4%, ενώ στις βολές στην 3η θέση βρίσκεται και πάλι ο Νικολαΐδης, με ποσοστό 86.4%, με τον Ρογκαβόπουλο να τον ακολουθεί και να είναι στην 13η θέση με ποσοστό που φτάνει το 71.4%.

Στα ριμπάουντ ξεχωρίζει και πάλι ο παίκτης της ΑΕΚ που είναι στην 7η θέση της κατάταξης με 8.4 ανά παιχνίδι, ενώ ο επόμενος Έλληνας παίκτης είναι ο Σωτηρίου, που είναι στην 20η θέση, με 6.6 «σκουπίδια» ανά αγώνα. Στα μπλοκς στην 8η θέση είναι ο Κωνσταντίνος Κάδρας με 1.6, ενώ ο Τσάμης είναι στην 18η θέση με 1.

Ο Ζώης Καράμπελας είναι στην 6η θέση του τουρνουά για τις ασίστ, αφού μοίραζε 4.3 ανά παιχνίδι, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο επόμενος Έλληνας παίκτης είναι στην 47η θέση και είναι ο Ρογκαβόπουλος που μοίραζε 2 ανά αγώνα. Κλείνοντας, στην κατηγορία των κλεψιμάτων και πάλι ξεχωρίζει ο Ζώης Καράμπελας που είναι στην 18η θέση με 1.7 ανά παιχνίδι.

Οι Έλληνες παίκτες έκαναν μεγάλη υπέρβαση και κατάφεραν να πάρουν μια εξαιρετική θέση σε ένα τουρνουά, που στατιστικά φαίνεται ότι είχαν αρκετά μειονεκτήματα σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα