Το αυστηρό βλέμμα του Γιαννάκη στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και η… στροφή στο μπάσκετ

Gazzetta team
Το αυστηρό βλέμμα του Γιαννάκη στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και η… στροφή στο μπάσκετ

bet365

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει εντυπωσιάσει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 και ο πατέρας του, Σωτήρης, αποκάλυψε πώς ο γιος του άφησε το ποδόσφαιρο και ασχολήθηκε με το μπάσκετ.

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης παραχώρησε συνέντευξη στον Ρ/Σ «Metropolis 95.5» και αφού παραδέχθηκε ότι «είμαι ένας περήφανος πατέρας», αποκάλυψε πώς ο γιος του Αλέξανδρος άφησε το ποδόσφαιρο και πήγε στο μπάσκετ. «Καταρχήν έχει περάσει απ’ όλα τα αθλήματα. Κολύμπι, στίβο, ποδόσφαιρο… Κάποια στιγμή ήταν στον Ολυμπιακό, ήταν η εποχή που ήμουν στο Μαρούσι με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Τον ρώτησε ο κόουτς… ‘τι κάνεις Αλέξανδρε;’ και του απάντησε ότι παίζει μπάλα. ‘Μπάλα;’, τον ρώτησε με έκπληξη ο κόουτς. Του είπε με το αυστηρό ύφος… ‘θα παίξεις μπάσκετ’. Εγώ του απάντησα ότι σημασία έχει να κάνει κάτι που θα το αγαπούσε. Κι έτσι σε ηλικία 5 ετών γύρισε στο μπάσκετ. Θα έλεγα ότι τον παρότρυνε ο κόουτς», είπε.

Σχολιάζοντας την παρουσία του γιου του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, είπε ότι… «η αλήθεια είναι ότι ο μικρός με ξεπέρασε, εύκολα κιόλας. Κι εγώ προσπαθούσα αλλά ο Αλέξανδρος είναι καλύτερος από μένα. Νομίζω ότι η προίκα τουείναι η αγωγή από το σπίτι και η μόρφωση. Εννοείται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο η προπόνηση, θεωρώ όμως ότι είναι περισσότερο θέμα χαρακτήρα και νοοτροπίας».

Ρωτήθηκε για το επόμενο βήμα, τις συζητήσεις που έγινε με τον Άρη. «Αυτή τη στιγμή δεν το ξέρουμε. Και πριν το Πανευρωπαϊκό ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν το επόμενο βήμα. Εγώ θα του πω τη γνώμη μου αλλά η απόφαση ανήκει στον ίδιο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίξει, διαφορετικά δεν έχει νόημα. Ήταν επιλογή να είναι στον Μαντουλίδη όπου έπαιζε σε παιδικό, εφηβικό, ανδρικό και σχολικό. Το λέω αυτό γιατί στις μεγάλες ομάδες τα νέα παιδιά δεν παίζουν. Είναι εξαιρετική εμπειρία να κάνεις προπόνηση με έμπειρους παίκτες, αλλά δεν είναι αρκετή για να βελτιωθείς. Η βελτίωση έρχεται μέσα από τους αγώνες. Αυτή τη στιγμή ενδιαφέρονται πολλές ομάδες. Με τον Άρη είχε γίνει μια συζήτηση με τον προηγούμενο προπονητή (σ.σ. Γιάννης Καστρίτης). Δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα, αλλά να ξέρει ότι ο προπονητής θα τον θεωρήσει μπασκετμπολίστα και θα τον χρησιμοποιήσει. Ως πατέρας θα του πω την άποψή μου, το ζήτημα είναι να νιώσει ο Αλέξανδρος, ως εν δυνάμει επαγγελματίας, ότι τον υπολογίζει ο προπονητής. Το οικονομικό είναι το τελευταίο που απασχολεί».

 

Τελευταία Νέα