Η κυρίαρχη Γαλλία στο δρόμο της Ελλάδας! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Η κυρίαρχη Γαλλία στο δρόμο της Ελλάδας! (pics & vids)

bet365

Στο δεύτερο ματς των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική Γυναικών θα βρει μπροστά της την... ασταμάτητη Γαλλία! Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της δευτεραθλήτριας Ευρώπης.

Εθνική Γαλλίας... Μια ομάδα που οι διακρίσεις τα τελευταία χρόνια της έχουν γίνει συνήθεια!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι πιο πετυχημένη κι από αυτή των Ανδρών, αφού τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή παγκόσμια διοργάνωση στην οποία να μην έχει βρεθεί μέσα στις πρώτες θέσεις.

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός με αξεπέραστο Live Στοίχημα και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Σε επίπεδο Eurobasket, από το 1999 κι έπειτα έχει ανέβει 7/10 φορές στο βάθρο, ενώ η μοναδική φορά που βρέθηκε εκτός πεντάδας ήταν το 2007 με την 8η θέση.

Όσον αφορά το World Cup, το μακρινό 1953 κατέκτησε το ένα και μοναδικό μετάλλιό της στο θεσμό (χάλκινο), ενώ από το 2002 ως το 2014 έχει βρεθεί μεταξύ των θέσεων 5-8.

Σχετικά με Ολυμπιακούς Αγώνες; Το 2000 βρέθηκε στην 5η θέση, το 2012 κατέκτησε το ασημένιο και στο Ρίο το 2016 τερμάτισε τέταρτη.

Η FIBA την τοποθέτησε στην 3η θέση των rankings για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης, δίνοντάς της μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσει ένα μετάλλιο φέτος.

Καθόλου άσχημα, έτσι;

Η Εθνική μας γνωρίζει καλά τις αντίπαλές της, αφού πέρυσι, για χάρη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τις αντιμετώπισε δύο φορές και υπέστη ισάριθμες ήττες: μία στους ομίλους (70-63) και μία στα ημιτελικά (55-77).

Οι «Les Braqueuses», όπως είναι το προσωνύμιό τους, δεν έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο κορμός είναι ίδιος, οι... σταρ της ομάδας καραδοκούν και υπάρχει ο ενθουσιασμός που βρίσκεται κρυμμένος στα νιάτα.

Οι Σαντίν Γκρούντα (1.93, σέντερ, 31) και Εντίν Μιγιέμ (1.88, φόργουορντ, 30) είναι οι μεγαλύτερες ηλικιακά παίκτριες και συνεπώς οι πιο έμπειρες. Αμφότερες βοήθησαν πολύ την ομάδα τους στο πρώτο ματς με την Κορέα, αφού είχαν 12 πόντους και 8 ριμπάουντ η μία, και 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ η άλλη.

Ακρογωνιαίοι λίθοι της Γαλλίας είναι επίσης η Ολίβια Επούπα (1.64, γκαρντ) και η Βαλεριάν Αγιάγι (1.84, φόργουορντ). Και οι δυο τους είναι 24 ετών, αλλά διακρίνονται για την ωριμότητά τους και την αντίληψή τους στο παρκέ. Η πρώτη μπορεί να μην έκανε πολλά επιθετικά κόντρα στην Κορέα (2π.), αλλά φρόντισε να πάρει 6 ριμπάουντ και να δώσει 4 ασίστ. Η δεύτερη είχε 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η Ελένα Σιάκ (1.97, σέντερ) είναι κυρίαρχη κάτω από την ρακέτα. Χαρακτηριστικό στο ματς με την Κορέα ότι, πέρα από τους 9 πόντους που πέτυχε, πήρε και 10 ριμπάουντ, με τα 7 να είναι επιθετικά. Από την άλλη, η Αλέξια Σαρτερό (1.90, φόργουορντ) μέτρησε 12 πόντους, με 6/8 δίποντα. Η Σάρα Μισέλ (1.80, γκαρντ) είναι εκείνη που θα δημιουργήσει περισσότερο για τις συμπαίκτριές της, παρά θα σκοράρει (5 ασίστ με Κορέα). Η Ντιάντρα Τσατσουάνγκ (1.89, φόργουορντ) είναι επίσης ποιοτική, αν και κόντρα στην Κορέα έκανε λίγα πράγματα (4π., 1ρ., 1ασ.).

Γι' αυτήν, όμως, που έγινε... ντόρος μετά το πρώτο ματς, και όχι άδικα, ήταν η Μαρίν Γιοχανές (1.77, γκαρντ). Η 23χρονη διακρίνεται για το επιθετικό της ταλέντο και ενάντια στην Κορέα μέτρησε 19 πόντους, με 5/9 τρίποντα.

Νέα πρόσωπα για την Γαλλία είναι η Μαριέμ Μπαντιάν (1.90, σέντερ), Αλίξ Ντουκέτ (1.68, γκαρντ) και Ρομάν Μπερνίς (1.70, γκαρντ). Όλες τους αγωνίστηκαν λίγο στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν έδειξαν πολλά πράγματα.

Χαρακτηριστικό, επίσης, της Γαλλίας σε συλλογικό επίπεδο είναι πως πέντε παίκτριές της (Μιγιέμ, Σιάκ, Ντουκέτ, Μπερνίς, Τσατσουάνγκ) παίζουν στην BLMA και οι Μισέλ, Σαρτερό και Γιοχανές στην Bourges Basket. Συνεπώς, αυτό δίνει ομοιογένεια στην ομάδα και κάνει τα πράγματα λίγο πιο... εύκολα για την κόουτς, Βαλερί Γκαρνιέ, που βρίσκεται από το 2013 στον πάγκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα