Κεραμιδάς: «Οι μικροί στόχοι μας έκαναν να ονειρευόμαστε»

Κεραμιδάς: «Οι μικροί στόχοι μας έκαναν να ονειρευόμαστε»

Gazzetta team
Κεραμιδάς: «Οι μικροί στόχοι μας έκαναν να ονειρευόμαστε»

bet365

Ο Κώστας Κεραμιδάς αναχώρησε με την Εθνική Γυναικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο (22-30/09) και μίλησε για τους στόχους της ομάδας και το... μυστικό της επιτυχίας.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σχολίασε αρχικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η πρόκριση στο παγκόσμιο είναι μία υπέρβαση από μόνη της, οπότε αυτό που σκοπεύουμε, είναι η επίτευξη μικρών στόχων κάθε φορά. Και για να το αναλύσω περισσότερο, η διεκδίκηση κάθε φάσης από τον πρώτο αγώνα, είναι ο βασικός μας στόχος».

Για την θέση στο ευρωπαϊκό του 2017 ανέφερε: «Ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Η τοποθέτηση μικρών στόχων, κάθε φορά, είναι κάτι που μας βοήθησε. Δεν βλέπαμε απόλυτο στόχο, αλλά να πάρουμε την μπάλλα στην επόμενη φάση κάθε αγώνα. Αυτό μας έκανε να μην ονειρευόμαστε, αλλά να ζούμε την πραγματικότητα όπως ερχόταν. Μακάρι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό που πετύχαμε, γιατί η διατήρηση είναι πολύ δυσκολότερη από την κατάκτηση».

Για το κλίμα της ομάδας υποστήριξε: «Τα κορίτσια περιμένουν με ανυπομονησία να λάβουν μέρος, είναι μια διοργάνωση που η εθνική μπάσκετ γυναικών δεν συμμετέχει κάθε φορά. Υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά και αγωνία».

Για τον όμιλο της Εθνικής (Καναδάς, Γαλλία, Κορέα) και ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ομάδας σε σχέση με τους αντιπάλους της, δήλωσε: «Θέλω να διευκρινίσω κατ΄ αρχήν οτι με οποιονδήποτε και να κληρωνόμασταν θα ήταν μία δύσκολη κλήρωση. Σίγουρα όμως, οι κοπέλες, θα δώσουν ο,τι μπορούν για να ανταπεξέλθουν. Ο Καναδάς, έχει την πιο δυνατή ομάδα όλων των εποχών. Τέσσερις παίκτριες παίζουν στο WNBA, η δύναμη του ειναι μέσα στα καλάθια, όπου έχει δύο ικανότατες κοπέλες, ύψους 1.91μ και 1.94μ, που μάλιστα είναι και δίδυμες αδελφές, αλλά και η περιφέρεια του χαρακτηρίζεται, απο ταχύτητα και ευστοχία. Ο έλεγχος του ρυθμού του αγώνα, αλλά και των ριμπάουντς, θα παίξει καθοριστικό ρόλο σ΄ αυτο το ματς. Η Γαλλία είναι γνωστή από πέρυσι. Τώρα είναι πιο ισχυρή ακόμη, δείχνει ακτύπητη. Νομίζω ότι το ματς αυτό, έχει να κάνει με την ικανότητα μας να τις σταματήσουμε στην επίθεση. Η Κορέα στηρίζεται στο πολύ γρήγορο παιχνίδι της και στα τρίποντα. Σουτάρουν με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας και αυτό πρέπει να προσέξουμε».

Για την σχέση του με τις παίκτριες, αφού βρίσκεται στον πάγκο από το 2015, πρόσθεσε: «Υπάρχει σεβασμός και επικοινωνία, στοιχεία καλλιεργημένα και από τις δύο πλευρές. Αυτή η αλληλοεκτίμηση, οδηγεί σε πολύ καλή συνεργασία. Σημαντικό ρόλο, έχουν παίξει οι τρείς συνεργάτες μου, η Ελένη Καφαντάρη, ο Αγγελος Τσικληρας και ο γυμναστης Γιάννης Παπαγεωργίου. Ο καθένας έχει τον ρόλο του, που είναι γνωστός στις κοπέλες και εκείνες ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο».

Για το... μυστικό της επιτυχίας, συμπλήρωσε: «Προσπαθώ πολύ γι αυτό! Δημιουργώ συνθήκες ανανέωσης με συγκεκριμένο αριθμό νεαρών, οι οποίες θα σταθούν δίπλα στις έμπειρες, που θα τις στηρίξουν σε όλους τους τομείς. Η ανανέωση, θεωρώ, ότι πρέπει να είναι το μέλημα κάθε ομοσπονδιακού προπονητή, γιατί κάθε άθλημα έχει αυτήν την ανάγκη».

Για τους τρόπους που θα διαχειριστεί την ομάδα του, σημείωσε: «Είναι παραπλήσιοι μ΄ αυτούς που χρησιμοποιώ και στην ομάδα μου, την ανδρική του Αμαρουσίου. Η ομάδα είναι πάνω απ΄ όλα, το καλό της είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Ακόμη και πάνω από εμένα που θέτω τις αρχές. Ρόλος μέσα στο γήπεδο κι έξω απ΄ αυτό για τον καθένα και σεβασμός».

Για το ότι ο Τύπος ασχολείται με τις ομάδες που δεν είναι «πρώτης προβολής», μόνο σε περίπτωση επιτυχίας και λίγο πριν κάποια σημαντική διοργάνωση, είπε: «Αυτό είναι κάτι που λειτουργεί και θετικά. Λιγότερη κριτική, άρα περισσότερη ελευθερία να κινηθούμε με αυτονομία που μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει θετικά. Απ΄ την άλλη, βέβαια, θα μας άρεσε να είναι όλοι κοντά μας και να γνωρίζουν τις δραστηριότητες που έχουμε σε όλη την διάρκεια του χρόνου».

 

Τελευταία Νέα