Δεν θέλει τον Εμπίντ ο Πάρκερ στην εθνική Γαλλίας

Δεν θέλει τον Εμπίντ ο Πάρκερ στην εθνική Γαλλίας

Κάτια Πετροπούλου
Δεν θέλει τον Εμπίντ ο Πάρκερ στην εθνική Γαλλίας

bet365

Ο Τόνι Πάρκερ δεν θέλει κάποιον μη... Γάλλο στην εθνική του, για να μην αλλοιωθεί η αυθεντικότητα της ομάδας.

Παίξε νόμιμα στο Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Τζοέλ Εμπίντ είδε με καλό... μάτι την προοπτική της εθνικής Γαλλίας, αλλά ο Τόνι Πάρκερ φαίνεται πως διαφωνεί.

Ο πάλαι ποτέ παίκτης των «Bleus» ανέφερε στην γαλλική ιστοσελίδα «basket-infos.com» επί του θέματος: «Πιστεύω πως οι εθνικές ομάδες πρέπει να έχουν παίκτες από την χώρα τους. Οι ομοσπονδίες δουλεύουν σκληρά για να δημιουργήσουν νέους παίκτες και θεωρώ πως θα λείπει η αυθεντικότητα, αν κάνεις κάτι τέτοιο (σ.σ. να φέρεις παίκτη από άλλη χώρα). Είναι αλήθεια πως δεν είμαι φαν της Σλοβενίας ή της Κροατίας που παίζουν με Αμερικανούς. Πρέπει να δημιουργήσεις την εθνική ομάδα με προϊόντα της χώρας σου. Αποτελεί όνειρο για κάποιους. Και ήδη έχουμε έναν καλό ψηλό, τον Ρούντι Γκομπέρ. Δεν πρέπει να δείχνουμε ασέβεια στους Γάλλους που δουλεύουν σκληρά για να έρθουν στην εθνική. Έπαιξε 16 χρόνια στην εθνική, αφιέρωσα τον εαυτό μου στη χώρα και είναι σημαντικό να μη το ξεχνάμε αυτό. Η FIBA έχει τους κανόνες της, κάνουν τις επιλογές τους, κι αν θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, θα το κάνουν. Αλλά αν ρωτάτε τη γνώμη μου, οι εθνικές πρέπει να μένουν με γηγενείς παίκτες».

Ωστόσο, ο Πάρκερ φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τον σέντερ των Σίξερς: «Είναι καθαρά θέμα αρχών. Ο Εμπίντ είναι καλό παιδί. Μόνο καλά έχω ακούσει γι' αυτόν. Έχω μιλήσει με τον Καμπαρό και είναι εκπληκτικό παιδί. Γελάει, μιλάει Γαλλικά, όλα αυτά. Δεν έχω τίποτα μαζί του. Είναι απλά θέμα αρχών. Μπορεί να γίνει ο καλύτερος σέντερ στο ΝΒΑ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα