Χριστινάκη: «Με σέβονται στις ΗΠΑ, λόγω... Αντετοκούνμπο»!

Χριστινάκη: «Με σέβονται στις ΗΠΑ, λόγω... Αντετοκούνμπο»!

Gazzetta team
Χριστινάκη: «Με σέβονται στις ΗΠΑ, λόγω... Αντετοκούνμπο»!

bet365

Η Ελεάννα Χριστινάκη μίλησε για την καλή σχέση που έχει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το γεγονός πως εισπράττει σεβασμό στις ΗΠΑ εξαιτίας του, αλλά και για την Εθνική Ομάδα.

Είναι από τις πιο μικρές παίκτριες της Εθνικής Ομάδας και την υπηρετεί πάντα με χαρά.

Η Ελεάννα Χριστινάκη άφησε για λίγο τις ΗΠΑ για να ενισχύσει την «γαλανόλευκη» στα προκριματικά του Eurobasket 2019 κι έκανε σπουδαίο ματς κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία.

Η 20χρονη φόργουορντ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, για τις σπουδές της στο Μέριλαντ, αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Χριστινάκη αποκάλυψε την καλή σχέση που έχουν, το πως τη βοήθησε ο «Greek Freak» στην προσαρμογή της στην Αμερική, στάθηκε στην τρέλα που επικρατεί για εκείνον και υποστήριξε πως ο κόσμος εκεί της δείχνει σεβασμό, ο οποίος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Giannis.

Αναλυτικά είπε για:

Το μεγάλο της ματς κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία: «Δε νομίζω πως καθόρισα εγώ τον αγώνα! Εγώ είμαι η μικρότερη της Εθνικής, οι μεγάλες συμπαίκτριές μου κέρδισαν το παιχνίδι! Με βοήθησαν, με πίστεψαν, μου πάσαραν, οπότε είναι καθαρά δικό τους επίτευγμα και αυτή η νίκη!».

Τα λάθη που έκανε στον αγώνα: «Ηταν και απειρίας και δεν ήμουν έτοιμη. Πρέπει να προσέχω, γιατί στην πορεία αυτά τα λάθη θα κοστίζουν. Ηταν λίγο αγχωτικό το παιχνίδι. Ξέρετε, ήρθαν μερικά νέα άτομα στην ομάδα, δεν έχουμε παίξει ξανά μαζί ακριβώς και είναι λογικό να έχουμε και τέτοιες στιγμές αναποτελεσματικότητας. Η νίκη είναι νίκη όμως, δε νομίζω με τίποτα πως θα χάναμε! Είμαστε τέταρτες στην Ευρώπη και θέλουμε να προκριθούμε στο επόμενο Ευρωπαϊκό έχοντας κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλό μας! Θέλουμε να είμαστε οι καλύτερες!».

Τις σπουδές της στο Μέριλαντ: «Το νέο μου πανεπιστήμιο είναι 3ο στην Αμερική στο γυναικείο μπάσκετ! Είναι πολύ σπουδαίο σχολείο, είναι δύσκολο μια Ευρωπαία παίκτρια να βρίσκεται εκεί! Δεν είχα αγώνες αυτό το διάστημα, γι' αυτό και μπόρεσα να έρθω. Το Φεβρουάριο δε θα είμαι με την Εθνική (σ.σ. για τους επόμενους αγώνες των προκριματικών απέναντι σε Ισραήλ, Πορτογαλία) και στεναχωριέμαι πολύ γι' αυτό! Πρέπει να κάνεις θυσίες, όλα όσα έρχονται στη ζωή δεν είναι τυχαία! Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Η υποτροφία μου είναι 200.000 δολάρια το χρόνο, έχω δουλέψει πολύ, με έχουν βοηθήσει πολύ και με την Εθνική! Κάθε φορά που είμαι με την Εθνική ομάδα κερδίζω τόσα πολλά και είμαι πολύ ευτυχισμένη που από πολύ μικρή ηλικία μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι με όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα του γυναικείου μπάσκετ! Για την υποτροφία δε μετράει μόνο το μπάσκετ, μετρούν και οι σπουδές. Η επίδοση στις σπουδές είναι σημαντικό ζήτημα στην Αμερική, στην Ευρώπη δεν το έχουμε πολύ. Είμαι αφοσιωμένη στο μπάσκετ, αλλά με έχουν κάνει να αφοσιωθώ και στα ακαδημαϊκά μου. Σου ανοίγει έτσι το μυαλό, σε βοηθά πολύ στη ζωή σου! Με αγαπάνε πολύ στο πανεπιστήμιο, τους αγαπάω και εγώ, νιώθω πως είναι οικογένειά μου».

Το τι της λείπει από την Ελλάδα: «Μου λείπει η κουλτούρα μας, οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένειά μου. Νιώθω μοναξιά εκεί, αλλά νομίζω πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο και πρέπει να κάνω τις θυσίες που κάνω! Δεν ξέρω πως θα έρθει η ζωή στο μέλλον, αν θα είμαι ντραφτ στο WNBA. Είναι εφικτό να μου δοθεί ευκαιρία για το ντραφτ, αλλά σίγουρα πρέπει να δουλέψω πολύ! Στόχος κάθε μέρα είναι να βελτιώνομαι».

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάνει τόσο διάσημη την Ελλάδα στην Αμερική! Στο άκουσμα πως είμαι Ελληνίδα εισπράττω χαρά και σεβασμό για την προσωπικότητά μου, αλλά, κυρίως, λόγω του Γιάννη! Θεωρώ πως ο Γιάννης έχει βοηθήσει πολύ όλους όσοι είμαστε στην Αμερική και για να πετύχουμε και για να μας δοθούν περισσότερες ευκαιρίες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνει! Εσείς δεν το βλέπετε, στην Αμερική ο Γιάννης είναι σε όλες τις τηλεοράσεις, μιλάνε συνεχώς για την Ελλάδα και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό όλο αυτό! Τον Γιάννη τον ξέρω πριν πάει στο ΝΒΑ, είναι εξαιρετικός, μου έχει δώσει σπουδαίες συμβουλές, είναι φοβερός! Είχα επικοινωνία μαζί του πριν πάω στην Αμερική και τώρα σε οτιδήποτε και να του στείλω, θα μου απαντήσει, είναι πολύ καλός!».

Την κόντρα FIBA - Euroleague: «Θεωρώ τραγικό να υπάρχει αυτή η σύγκρουση και να βρίσκονται οι παίκτες στη μέση. Πιστεύω πως οι αντίπαλες πλευρές πρέπει να συνεργαστούν, να βρουν μια λύση, χωρίς να αναγκάζουν τους παίκτες να μείνουν στις ομάδες τους και να μην κατεβαίνουν στις Εθνικές ομάδες. Για τους παίκτες είναι σημαντικές και οι Εθνικές ομάδες, αλλά και τα σωματεία τους, από τα οποία έχουν τις οικονομικές απολαβές τους. Κάνει πολύ κακό αυτή η κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πρέπει να βρεθεί μια ώριμη λύση, κατά τη γνώμη μου αυτά που συμβαίνουν είναι ανώριμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα