Υπέρ των νέων προσώπων και της αλλαγής στο εκλογικό σύστημα!

Gazzetta team
Υπέρ των νέων προσώπων και της αλλαγής στο εκλογικό σύστημα!

bet365

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τις ανεπίσημες αντιδράσεις αρκετών ομάδων και καταγράφει το κλίμα που επικρατεί με την αποκάλυψη του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Η σημερινή είδηση σχετικά με την επιθυμία της Κυβέρνησης να καταθέσει προς προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, είχε ως πρωταγωνιστή τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται πως το ίδιο πρόσωπο μπορεί να εκλεγεί τρεις φορές Πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας και επιπλέον δύο (2) φορές σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση της ομοσπονδίας. Με την παρούσα, για την εφαρμογή του περιορισμού της ανωτέρω διάταξης, λαμβάνονται υπόψη και θητείες που ξεκίνησαν πριν από τη δημοσίευση του παρόντος.

Στο ελληνικό μπάσκετ, το θέμα προκάλεσε αίσθηση ήταν και το gazzetta.gr συγκέντρωσε τις πρώτες ανεπίσημες αντιδράσεις ομάδων και αλλά και ανθρώπων (Ντικούδης) του χώρου. Να αναφέρουμε πως ορισμένες αρνήθηκαν να τοποθετηθούν, έστω και ανεπίσημα.

Το σχόλιο που βρίσκει κοινή συνισταμένη στις περισσότερες ΚΑΕ έχει να κάνει με το «έγινε ένα πρώτο βήμα, περιμένουμε τη συνέχεια».

Υπήρξαν φωνές τόνιζαν ότι «είναι μία ευκαιρία να δοθεί χώρος σε νεότερους, με φρέσκες ιδέες. Οι ομάδες μέχρι τώρα πλήρωναν για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά το θέμα είναι να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι εκλογές και όχι το πρόσωπο, γιατί ακόμη και να φύγει ο Βασιλακόπουλος, μπορεί να βάλει δικό του άνθρωπο μέσα.Πρέπει να αλλάξει το καθεστώς ψηφοφορίας, να καθαρίσει η βάση δεδομένων και να μειωθεί ο αριθμός των σωματείων που ψηφίζουν γιατί είναι υπερβολικά πολλά. Επίσης, καλό είναι να καταγράφονται οι ψήφοι και αν υπάρχει εκπροσώπηση ψήφου, να υπάρχουν και σχετικά επίσημα έγγραφα γι αυτό. Γενικά να καταγράφονται όλα και να υπάρχει ενημέρωση».

Καταγράφηκαν αρκετές θετικές τοποθετήσεις για την προσφορά του ισχυρού άνδρα του ελληνικού μπάσκετ («Ο Βασιλακόπουλος είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρχει παραγοντικά στο ελληνικό μπάσκετ, υπεραγαπάει την Εθνική, έχει κάνει πολλά και δύσκολα θα αντικατασταθεί. Από την άλλη όμως, όλοι έχουν την πορεία τους, μεγαλώνουν και αποχωρούν»), ενώ κατατέθηκαν και πιο εμπεριστατωμένες απόψεις, που αγγίζουν όλο το περίγραμμα του του ελληνικού μπάσκετ και κάνουν λόγο περί «καθεστωτικής αντίληψη που υπάρχει στην ομοσπονδία γύρω από το μπάσκετ» και υπογραμμίζουν την ανάγκη «να βρεθεί ένα άτομο ευρείας αποδοχής για να εγγυηθεί στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού (υποδομές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, όρια σε ατζέντηδες, ανεξάρτητη διαιτησία, ανεξάρτητος ΕΣΑΚΕ)».

Οι περισσότερες φωνές πάντως συμφώνησαν «με την ανάγκη ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άνθρωποι που ηγούνται της ομοσπονδίας δεν έχουν προσφέρει πολλά στο άθλημα», αλλά "προσυπέγραψαν" ότι είναι απαραίτητο «να αλλάξει ο τρόπος σκέψης, να δούμε νέες ιδέες και το άθλημα να κάνει βήμα προς τα εμπρός».

Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη είχε προταθεί και επί εποχής Γιάννης Ανδριανού (υφυπουργός Αθλητισμού), αλλά μετά από πολιτικές παρεμβάσεις, δεν κατατέθηκε ποτέ προς ψήφιση.

 

Τελευταία Νέα