Χαρίσης: «Ακόμα και η γιαγιά μου έβλεπε τον Γκάλη!»

Gazzetta team
Χαρίσης: «Ακόμα και η γιαγιά μου έβλεπε τον Γκάλη!»

bet365

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Χρήστος Χαρίσης θα βρεθεί στην Κω για το GalisBasketball 3on3 που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και μίλησε για τον μεγάλο, Νίκο Γκάλη.

Συγκεκριμένα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που θα παρευρεθώ στην Κω για το τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να συναντήσω για πρώτη φορά από κοντά αυτόν τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ και να βρεθώ κοντά του. Θυμάμαι είχα παρακολουθήσει από τις κερκίδες τον τελευταίο του αγώνα στο Παγκράτι.

Η δική μας γενιά εμπνεύστηκε από τον Γκάλη για να παίξει μπάσκετ. Όλοι τότε ήμασταν με την Εθνική και με τον Άρη. Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό στον καναπέ να περιμένω κάθε Πέμπτη για να δω τον Άρη. Ακόμα και η γιαγιά μου έβλεπε τον Γκάλη!

Είναι μοναδικό συναίσθημα να φοράς τη φανέλα της Εθνικής. Έχει τεράστια κληρονομιά και ειδικό βάρος μετά την επιτυχία του 87’. Ο Γκάλης είναι ένας άνθρωπος που ξεσήκωσε όλη την Ελλάδα και έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους. Οι μπασκέτες και οι αλάνες τότε ήταν συνέχεια γεμάτες. Δεν άλλαξε μόνο τον αθλητισμό αλλά και ολόκληρη την κοινωνία».

 

Τελευταία Νέα