Στο τεχνικό τιμ του Αμαρουσίου η Καλτσίδου

Gazzetta team
Στο τεχνικό τιμ του Αμαρουσίου η Καλτσίδου

bet365

Η Στέλλα Καλτσίδου πραγματοποιεί το νέο βήμα στην καριέρα της καθώς θα αποτελέσει μέλος του προπονητικού επιτελείου του Γιώργου Σκαραφίγκα στο Μαρούσι.

Αναλυτικά:

«Η Επιτροπή Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνει την συνεργασία του Συλλόγου με μία από τις κορυφαίες αθλήτριες Καλαθοσφαίρισης στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση, και πλέον μέλους του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων, την κ. Στέλλα Καλτσίδου.

Η Στέλλα θα έχει τον ρόλο του Τεχνικού Συμβούλου των Ακαδημιών και Τμημάτων Υποδομής Κοριτσιών και θα είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου του coach Σκαραφίγκα στην ανδρική ομάδα.

Η Στέλλα Καλτσίδου γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1983 στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες καλαθοσφαιρίστριες όλων των εποχών. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε την πορεία της στο μπάσκετ στις νεανικές ομάδες, αρχικά στο Γαλαξία Θεσσαλονίκης και έπειτα στον Ηρακλή. Στη συνέχεια κατέβηκε στην Αθήνα για χάρη του ΑΝΟ Γλυφάδας και καθιερώθηκε στο ελληνικό μπάσκετ ως παίκτρια των Εσπερίδων. Το καλοκαίρι του 2009 έκανε το αποφασιστικό βήμα στο εξωτερικό και εντάχθηκε στη γαλλλική «Μπουρζ Μπάσκετ». Τη σεζόν 2014-15 βρέθηκε στην Τουρκία για χάρη της «Καισερί Κάσκι» και το Μάρτιο του 2015 επέστρεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της «Ταρμπ» και στη συνέχεια αγωνίστηκε για την «Βιλνέβ ντ’ Ασκ». Το 2017 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού με τον οποίο κατέκτησε δυο νταμπλ ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πολωνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Πολκοβίτσε. Με αρκετές από αυτές τις ομάδες έχει συμμετοχές στο FIBA Europe Cup και την Euroleague.

Επιπλέον, έχει τιμήσει το εθνόσημο με τη φανέλα της Εθνικής ως αθλήτρια της Εθνικής Κορασίδων, Νεανίδων και Γυναικών.

Η Στέλλα έχει στεφθεί 4 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας, 4 φορές Κυπελλούχα Ελλάδας, έχει 3 πρωταθλήματα Γαλλίας και ένα Κύπελλο Γαλλίας, όπως επίσης είναι και πρωταθλήτρια και Κυπελλούχα Πολωνίας.

Ευχόμαστε στην Στέλλα κάθε επιτυχία στο έργο της!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα