Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Πρωταθλήτρια Εθνική Κωφών Γυναικών (pics)

Gazzetta team
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Πρωταθλήτρια Εθνική Κωφών Γυναικών (pics)

bet365

Την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών, που κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λούμπλιν της Πολωνίας, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λούμπλιν της Πολωνίας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Αποδείξατε ότι η δύναμη της Ελληνικής Ψυχής, η οποία ξέρει να υπερβαίνει τα κάθε είδους φυσικά ή άλλα εμπόδια, επιτρέπει στην Ελλάδα να ξεπερνάει τα σύνορά της και ν’ ακτινοβολεί, ποικιλοτρόπως, παγκοσμίως», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην Αθηνά Ζέρβα και τις αθλήτριές της, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, και του προέδρου της ΕΟΑΚ, Ιωσήφ Σταυρακάκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρέδωσε στις παίκτριες και τα μέλη του τεχνικού τιμ ένα αναμνηστικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τόνισε κατά την ομιλία του προς τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες: «Η σημερινή μας συνάντηση μού παρέχει την ευκαιρία να σας αποδώσω, εκ μέρους της Πολιτείας, αυτό που σας αναλογεί, όχι μόνο σ’ επίπεδο αθλητικών επιδόσεων αλλά, κυρίως, σ’ επίπεδο υποδείγματος ζωής, το οποίο εκπροσωπείτε για την κοινωνία μας γενικότερα και ιδίως για την νέα γενιά.

Ξεκινώ από τις επιδόσεις σας: Αποτελεί μέγιστη τιμή για την χώρα μας η παγκόσμια επιτυχία σας στο Λούμπλιν της Πολωνίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, εκεί, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, κατακτήσατε το χρυσό μετάλλιο καλαθοσφαίρισης. Με τον τρόπο αυτόν καταδείξατε τις απεριόριστες δυνατότητες του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, σε παγκόσμια κλίμακα.

Όμως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι, όπως είπα, το υπόδειγμα ζωής το οποίο μας προσφέρετε, μέσα από το ταλέντο σας και την δύναμη της ψυχής σας.

Αποδείξατε ότι η δύναμη της Ελληνικής Ψυχής, η οποία ξέρει να υπερβαίνει τα κάθε είδους φυσικά ή άλλα εμπόδια, επιτρέπει στην Ελλάδα να ξεπερνάει τα σύνορά της και ν’ ακτινοβολεί, ποικιλοτρόπως, παγκοσμίως.

Για μιαν ακόμη φορά σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρω, ευχόμενος καλή δύναμη και καλή συνέχεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα