Σπανού στο gazzetta.gr: «Γκάλης, Μάλτση και Νοβίτσκι!»

Σπανού στο gazzetta.gr: «Γκάλης, Μάλτση και Νοβίτσκι!»

Νίκος Καρφής
Σπανού στο gazzetta.gr: «Γκάλης, Μάλτση και Νοβίτσκι!»

bet365

Η Άρτεμις Σπανού μίλησε στο gazzetta.gr και... υποκλίθηκε στον Νίκο Γκάλη και την Εβίνα Μάλτση, έβαλε στην... εξίσωση τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ενώ στάθηκε στο στοιχείο που θα επέλεγε από τους 2 κορυφαίους Έλληνες παίκτες σε αντρικό και γυναικείο μπάσκετ αντίστοιχα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Nίκος Καρφής

Είναι η δύναμη της Εθνικής Γυναικών, πάντα εκεί για να δώσει τις μάχες τις και να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη.

Όπως έχουμε καταλάβει τα τελευταία χρόνια, η Άρτεμις Σπανού δεν... καταλαβαίνει τίποτα, καταθέτοντας την ψυχή της στο γήπεδο μαζί με τις συμπαίκτριες της.

Η ψηλή της Εθνικής έκανε τα.... μαγικά της στη Ρόδο, αφού έπαιξε στο τουρνουά Galis Basketball 3on3 και τίμησε με την παρουσία της τον GOAT Νίκο Γκάλη.

Η 26χρονη αθλήτρια μέσω του gazzetta.gr έκανε την... υπόκλιση της στον «Gangster» , αλλά και στην συμπαίκτρια της και κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια όλων των εποχών, Εβίνα Μάλτση.

Διάλεξε ένα στοιχείο που θα έπαιρνε από τους θρύλους του ελληνικού μπάσκετ, ενώ στάθηκε στην Εθνική Γυναικών και στον σπουδαίο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Αρχικά η παίκτρια της Εθνικής μας εξέφρασε τον θαυμασμό της για τον τεράστιο Νίκο Γκάλη, τονίζοντας πως είναι τιμή της που ήρθε στη Ρόδο για αυτόν: «Μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ για τον Νίκο Γκάλη. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο μπασκετμπολίστας που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Χάρισε στην Εθνική ομάδα μεγάλες επιτυχίες, οπότε είναι τεράστια τιμή για μένα να είμαι στο τουρνουά της Ρόδου για τον αξεπέραστο Γκάλη.»

Η κουβέντα πήγε στην Εβίνα Μάλτση, τον «θηλυκό Γκάλη» που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις αθλήτριες της Εθνικής: «Ότι και να πω είναι λίγο για την Εβίνα. Τεράστια παίκτρια με ήθος και αμέτρητο πάθος για αυτό που κάνει, για την Εθνική μας, για την πατρίδα μας. Το έχει μεταφέρει σε όλη την ομάδα. Μας έχει διδάξει πολλά πράγματα. Και εγώ, αλλά και οι υπόλοιπες που έχουν παίξει μαζί με την Εβίνα, είμαστε πάρα πολύ τυχερές. Νομίζω πως δεν θα το ξεχάσει καμιά μας».

Για το στοιχείο που θα διάλεγε να πάρει από τον Γκάλη και τη Μάλτση: «Από την Μάλτση σίγουρα το σουτ. Είναι σουτέρ, killer. Από τον Νίκο Γκάλη το αθλητικό του κομμάτι και το πόσο απίστευτος σκόρερ ήταν. Αυτά θα διάλεγα».

Για τα συναισθήματα της όταν αναγκαστεί να παίξει σε σπουδαίο τουρνουά με την Εθνική μας χωρίς τις Μάλτση-Καλτσίδου και αν θα μπορέσει να καλυφθεί το κενό: «Θα είναι πάρα πολύ μεγάλο κενό. Τεράστιες παίκτριες και οι 2. Θα κάνουμε το καλύτερο και εμείς με τη σειρά μας για να φέρουμε και άλλα πράγματα για την Εθνική μας ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και τα νέα κορίτσια να μας βοηθήσουν όσο γίνεται περισσότερο».

Στο τέλος αποκάλυψε τα πρότυπα της από το αντρικό και το γυναικείο μπάσκετ, διαλέγοντας Νοβίτσκι, αλλά και Εβίνα Μάλτση και Κάντας Πάρκερ: «Ξεκίνησα με Ντιρκ Νοβίτσκι, οπότε θα μείνω σε αυτόν. Σπουδαίος παίκτης που έχει αφήσει τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ με τους Μάβερικς, αλλά και στην Εθνική Γερμανίας. Από γυναίκες θα έλεγα την Κάντας Πάρκερ και φυσικά την Εβίνα Μάλτση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα