Κακιούζης στο gazzetta.gr: «Χάρη στον Γκάλη ξεκίνησα το μπάσκετ, η Εθνική του Γιάννη»

Νίκος Καρφής
Κακιούζης στο gazzetta.gr: «Χάρη στον Γκάλη ξεκίνησα το μπάσκετ, η Εθνική του Γιάννη»

bet365

Ο σπουδαίος Μιχάλης Κακιούζης μίλησε στο gazzetta.gr και ανέφερε πως άρχισε να παίζει μπάσκετ εξαιτίας του ασυναγώνιστου Νίκου Γκάλη, ενώ σαν πρώην αρχηγός της Εθνικής, τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να χτιστεί γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Νίκος Καρφής

Ήταν ο μεγάλος αρχηγός της Εθνικής Ανδρών όταν έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2005, αλλά και στο Έπος κόντρα στους Αμερικάνους στο Παγκόσμιο του 2006.

Ο σπουδαίος Μιχάλης Κακιούζης και η γενιά του... υπέγραψαν μια ένδοξη εποχή για την Επίσημη Αγαπημένη με τίτλους και διακρίσεις.

Ο ρόλος του στις επιτυχίες της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν καταλυτικός.

Μάταια η Team USA περίμενε να χάσει κάποια βολή στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιτελικού του Παγκοσμίου. Τις έβαλε όλες, δείχνοντας πως δεν λυγίζει στα δύσκολα. Έτσι πρέπει να είναι οι αρχηγοί.

Ο παίκτης που σήκωσε πρώτος το Eurobasket του 2005, ο μεγάλος Μιχάλης Κακιούζης μιλάει στο gazzetta.gr για τον τεράστιο Νίκο Γκάλη, θυμάται την κούπα του 2005 στο Eurobasket, ενώ παίρνει θέση για Εθνική, Γιάννη Αντετοκούνμπο και ΑΕΚ.

Από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείψει η... στροφή του στην προπονητική.

Για το ότι βρέθηκε στη Ρόδο για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη: «Το όνομα Νίκος Γκάλης συνεπάγεται με χαρά, επιτυχία, ευχάριστες αναμνήσεις για όλους. Τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ για αυτόν τον τεράστιο αθλητή. Όταν συνδυάζεται με το πανέμορφο νησί της Ρόδου, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να ζητήσω. Χάρη στον Γκάλη ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ και ήθελα να πάω όσο πιο ψηλά μπορούσα. Τον έβλεπα και ήθελα να του μοιάσω».

Aπό την κούπα του 1987, στον τίτλο του 2005, με τον Κακιούζη αρχηγό. Ένας σπουδαίος τίτλος για την Επίσημη Αγαπημένη μετά τον θρίαμβο της γενιάς του Γκάλη το 1987: «Yπήρχε και η ένωση, είχαμε προπονητή τον Γιαννάκη που ήταν πρωταγωνιστής το 1987. Τεράστια τιμή να σηκώνεις τον εθνικό τίτλο για τη χώρα σου. Η σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας μου. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι τεράστιο πράγμα, πόσο μάλλον όταν καταφέρνει να διακριθείς. Αν δεν είχαμε αυτές τις εικόνες του 1987, δεν θα είχαμε αυτή τη δίψα για να κάνουμε αυτό το πράγμα το 2005».

Για το στοιχείο που θα έπαιρνε από τον Νίκο Γκάλη και τον λόγο της επιλογής του: «Η σκληρή δουλειά του. Χωρίς σκληρή δουλειά δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Μόνο με τη δουλειά και το μυαλό σου να βρίσκεται πάντα μέσα στο κεφάλι, φτάνεις στους στόχους σου. Όταν συνεχίζεις να δουλεύεις σκληρά με υπομονή, παρά τις αποτυχίες ή επιτυχίες που μπορεί να έχεις, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα πετύχεις».

Έδειξε την εμπιστοσύνη στην Εθνική, κάνοντας λόγο για μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Κίνας: «Η Εθνική έχει τεράστιο ταλέντο. Θεωρώ ότι μπορώ να φτάσει πολύ ψηλά. Ακόμα και στο μετάλλιο. Δεν ξέρω τι στόχο έχει ο καθένας, για μένα στόχος ήταν πάντα η κορυφή. Παίζεις σε ένα τουρνουά με πολλές καλές ομάδες. Οι Αμερικάνοι είναι σε άλλο επίπεδο. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά. Πολλά θα κριθούν από τις συγκυρίες, αν θα υπάρχουν τραυματισμοί. Θα κριθεί στο χιαστί, με ποιους θα βρεθούμε αντιμέτωπους και πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε στο ματς».

Άποψη του πως η Επίσημη Αγαπημένη θα πρέπει να χτιστεί γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης είναι το next big thing του παγκόσμιου μπάσκετ. Είναι καλό η Εθνική να χτίσει γύρω από τον Γιάννη. Δεν θέλω να ακυρώσω τα άλλα παιδιά (Καλάθης, Σλούκας, Πρίντεζης, Παπανικολάου), όμως ο Γιάννης είναι το κάτι διαφορετικό, αυτό που χρειάζεται για να χτιστεί γύρω του ένας κορμός που θα βάλει την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια στις επιτυχίες. Για εμένα επιτυχία είναι μόνο το μετάλλιο».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ΑΕΚ για να κάνει μια σεζόν αντίστοιχη με την περσινή (Κύπελλο και BCL): «Αυτοί που βρίσκονται στην ομάδα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Αθλητισμός δεν μπορείς συνέχεια να παίρνεις τίτλους. Τεράστιες ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπάρτσα, έχουν χρονιές που παίζουν εξαιρετικά και άλλες χρονιές που είναι πολύ κακοί. Από την αποτυχία πρέπει να βάζεις τις βάσεις για να είσαι καλύτερος. Αυτό πρέπει να κάνουν στην ΑΕΚ».

Προπονητική, η νέα μεγάλη αγάπη του αρχηγού: «Το προπονητικό κομμάτι ξεκίνησε φέτος με το Κορωπί που ήταν στην εθνική κατηγορία. Για μένα ήταν η αρχή. Φαντάζομαι σε λίγο καιρό θα υπάρχει αντίστοιχη ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο. Είτε εντός Ελλάδος, είτε εκτός. Υπάρχουν ομάδες με τις οποίες κουβεντιάζω. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω. Τώρα που το έκανα, λέω πως έπρεπε να το είχα ξεκινήσει καιρό πριν. Στόχος μου και σε αυτό το κομμάτι να φτάσω στην κορυφή. Θέλει υπομονή γερό στομάχι και μπορώ να πω πως μου αρέσει περισσότερο από τότε που έπαιζα».

 

Τελευταία Νέα