Γιαννόπουλος: «Έχουμε "χτυπηθεί" αρκετά, καιρός να αντιδράσουμε»

Κάτια Πετροπούλου
Γιαννόπουλος: «Έχουμε "χτυπηθεί" αρκετά, καιρός να αντιδράσουμε»

bet365

Ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε για την αποσυγκεντρωμένη ΑΕΚ στο ματς με την Μπούργος, τον τραυματισμό του Κιθ Λάνγκφορντ που αποσυντόνισε την ομάδα, αλλά και την αποχώρηση του Σαντ-Ρος. Αποστολή στο Μπούργος: Κάτια Πετροπούλου

Premier League: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η ΑΕΚ, παρά τις απουσίες, ταξίδεψε με όλη την καλή διάθεση μέχρι το Μπούργος, προκειμένου να πάρει μια νίκη ψυχολογίας και να «τελειώσει» την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League.

Αντιθέτως, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε, αφού ηττήθηκε από την ομάδα του Χοάν Πενιαρόγια (93-76) και πλέον είναι τρίτη στον όμιλό της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μετά την αναμέτρηση στο πολύ ατμοσφαιρικό «Coliseum», ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε για τα στοιχεία που στέρησαν την νίκη στην ΑΕΚ, ή έστω την... ήττα με -8 πόντους, για να υπερτερεί στην διαφορά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

«Δεν μπήκαμε καθόλου συγκεντρωμένοι, δεν είχαμε ενέργεια για ακόμα ένα παιχνίδι. Δεν φταίει κάτι άλλο. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που λέμε, να παίζουμε με ενέργεια και στο 100% κάθε φορά», είπε και πρόσθεσε για τον καθοριστικό τραυματισμό του Κιθ Λάνγκφορντ, που συνέβη στα πρώτα λεπτά του αγώνα:

«Έπαιξε τεράστιο ρόλο. Ο Κιθ είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας κι όπως φάνηκε, ήμασταν χαμένοι για λίγα λεπτά, γιατί είχαμε όταν έχεις ένα συγκεκριμένο πλάνο και μέσα στον αγώνα σου τυχαίνει αυτό, είναι πολύ δύσκολο να το αναπροσαρμόσεις. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήμασταν αυτοί που έπρεπε, έστω και με διακυμάνσεις. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε και προσπαθήσαμε 100%, αλλά θα έπρεπε να είχαμε διάρκεια. Με 15 και 20 λεπτά, δεν μπορείς ούτε να κερδίσεις, ούτε να είσαι κοντά σε τέτοια ματς».

Αν η ΑΕΚ θέλει ακόμα το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση, θα πρέπει να κάνει το 2/2 με Ράστα Βέχτα εκτός και Άνβιλ εντός, διαφορετικά με 1/2 μπορεί να καταλήξει τέταρτη. Ο 30χρονος σουτέρ σχολίασε σχετικά: «Θα πρέπει να κάνουμε το 2/2 για να έχουμε το πλεονέκτημα. Προς το παρόν, δεν μπορούμε να κοιτάμε μακριά, αλλά τον επόμενο αγώνα. Αν χάσουμε και τον άλλον, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα, οπότε, όπως είπα και πριν, θα πρέπει να βελτιώσουμε αυτό το ένα πράγμα. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι άλλο κατά την γνώμη μου, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα».

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν εκτέλεσαν σωστά τα αμυντικά τους καθήκοντα στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού με την Μπούργος και αρκετός κόσμος θεωρεί πως με την αποχώρηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος, η ομάδα έχει αποδυναμωθεί αρκετά σε αυτόν τον τομέα. Ο Γιαννόπουλος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως: «Έχουμε ακόμα 12-13 παίκτες που πρέπει να παίξουμε άμυνα. Σίγουρα ο Χάουαρντ ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της άμυνας, αλλά δεν έπαιζε μόνος του. Το μπάσκετ αποτελείται από πέντε παίκτες και βοηθούσαμε όλοι, όπως μας βοηθούσε κι αυτός, και παίζαμε πιο σκληρή και δυνατή άμυνα γενικά. Δεν νομίζω ότι ένας παίκτης μπορεί να φέρει την καταστροφή, αντιθέτως, μπορεί να φέρει την άνοιξη».

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως είναι... γεννημένη για τα δύσκολα και πως εκεί που όλα μοιάζουν να χάνονται, γίνεται η έκπληξη. Ο διεθνής φόργουορντ συμφώνησε και τόνισε πως ήρθε η ώρα για αντίδραση: «Έχουμε "χτυπηθεί" απανωτά αρκετά, κυρίως με τους τραυματισμούς, οπότε νομίζω πως τώρα θα αντιδράσουμε, αν και... αργήσαμε 10 μέρες. Είναι καιρός να αντιδράσουμε και να επιστρέψουμε στις συνεχόμενες νίκες».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα