ΑΕΚ: Για τη νίκη κόντρα στο... αουτσάιντερ! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ: Για τη νίκη κόντρα στο... αουτσάιντερ! (pics & vids)

bet365

Σε ρυθμούς Basketball Champions League μπαίνει ξανά η ΑΕΚ, που φιλοξενείται στην έδρα της ουραγού του ομίλου της, Άντβερπ (08/01, 21:00, ΕΡΤSports).

Μετά την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και από 21 ημέρες... αποχής από το Basketball Champions League, η ΑΕΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ταξίδεψε μέχρι την Αμβέρσα, όπου και θα αντιμετωπίσει την Άντβερπ (08/01, 21:00, ΕΡΤSports), για την 10η αγωνιστική της διοργάνωσης της FIBA.

Οι «κιτρινόμαυροι» (7-2), που βρίσκονται σε καλό μομέμντουμ, θέλουν τη νίκη σε ένα ματς - παγίδα, για να περάσουν ξανά στην πρώτη θέση του Β' Ομίλου - η Χάποελ Ιερουσαλήμ νίκησε την Ράστα Βέχτα με 83-74. Η Άντβερπ είναι στην τελευταία θέση του ομίλου (2-7), ωστόσο, μαθηματικά, διεκδικεί ακόμα την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο.

Στο πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε με 62-51, έχοντας κορυφαίους τους Ρέι (18π.) και Λάνγκφορντ (16π.), ενώ από την άλλη, ο Ντουντζίνσκι είχε 20 πόντους, με την Άντβερπ να κάνει δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων μέχρι το ημίχρονο.

Η βελγική ομάδα δεν έχει κάνει αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς, εκτός από την αντικατάσταση του Βίκτορ Σάντερς. Ο Αμερικανός τραυματίστηκε κι έτσι αποκτήθηκε ο Στέφον Μπραντς, που θα κάνει το ντεμπούτο του.

Πρώτοι σκόρερ της Άντβερπ είναι οι Ρούπνικ (11.8π.) και Βάνβιν (10.0). Μπορεί η Άντβερπ να έχει τη χειρότερη επίθεση όλων στη διοργάνωση (72.4π. - 32η), ωστόσο είναι πολύ δυνατή στον τομέα των ριμπάουντ (40.7ρ. - 3η).

Στο πρωτάθλημα του Βελγίου ισοβαθμεί με την Μπέλφιους Μονς (8-3) στην 1η θέση του Α' Ομίλου και προέρχεται από δύο σερί νίκες, ενώ στο BCL έχει τρεις σερί ήττες (από Χάποελ, Μπούργος και Μπαντίρμα).

Στη «Lotto Arena» θα βρεθούν και περίπου 200 φίλοι της ΑΕΚ, ενώ ο Τζεράι Γκραντ θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα κιτρινόμαυρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα