Περιστέρι: Στη Λετονία, όπως με τον Παναθηναϊκό

Περιστέρι: Στη Λετονία, όπως με τον Παναθηναϊκό

Gazzetta team
Περιστέρι: Στη Λετονία, όπως με τον Παναθηναϊκό

bet365

Το Περιστέρι winmasters δοκιμάζεται στην έδρα της Ρίγα (18/12, 19:00) για τη 10η αγωνιστική και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα δεδομένα στο Group C του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία κόντρα στους Λετονούς έπειτα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Πλέον το ζητούμενο για το Περιστέρι Winmasters είναι να διατηρήσει τον ρυθμό και την ένταση που είχε στον αγώνα με τους «πράσινους» κόντρα στη Ρίγα, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Η αντίπαλος των «κυανοκίτρινων», η VEF Ρίγα όπως είναι το πλήρες όνομα της ιδρύθηκε το 2007 κι έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα στη Λετονία. Παράλληλα με το BCL, συμμετέχει στην Latvian-Estonian Basketball League όπου αγωνίζονται ομάδες από τη Λετονία και την Εσθονία.

Στο ρόστερ της δεσπόζει ο Γιάνις Μπλουμς. Στα 37 του χρόνια, ο Λετονός γκαρντ αποκτήθηκε από τη Ρίγα ενώ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τη σεζόν 2014-15, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας υπό τις οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και μετρώντας 3.8 πόντους, 0.7 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ μ.ό. σε 27 συμμετοχές στην EuroLeague.

Επιπρόσθετα, στη Ρίγα αγωνίζεται ο Αρτούρς Κούρουκς ως δανεικός από την Μπασκόνια. Αν σας θυμίζει κάτι το επίθετο, ο 19χρονος σούτινγκ γκαρντ είναι αδελφός του Ρόντιονς Κούρουκς των Μπρούκλιν Νετς.

Η Ρίγα έχει ρεκόρ 1-7 στο BCL και φιγουράρει στην τελευταία θέση της κατάταξης του τρίτου ομίλου. Στα της VTB League, οι Λετονοί απέσυραν τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση λόγω οικονομικών δυσκολιών όμως ενδέχεται να επιστρέψουν το 2020-21.

Κατάταξη

1. Τενερίφη 8-1

2. Νίμπουρκ 7-2

3. Νίζνι 6-3

4. Μπάμπεργκ 4-5

5. Περιστέρι winmasters 5-3

6. Μόρναρ 2-7

7. Γκαζιαντέπ 2-7

8. Ρίγα 1-7

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα