Τελεκομ Μπον: Μία ομάδα, δύο ζωές

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τελεκομ Μπον: Μία ομάδα, δύο ζωές

bet365

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει και πάλι την Τέλεκομ Μπον στον δρόμο του για το BCL και λίγο πριν τον αγώνα (4/12, 21:00) της 7ης αγωνιστικής το gazzetta.gr σκιαγραφεί τη γερμανική ομάδα η οποία βιώνει δύο διαφορετικές αγωνιστικές ζωές…

Premier League: Χιλιάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Καταρχήν, οι συγκρούσεις με τις ελληνικές ομάδες εξελίχθηκαν σε συνήθεια για τους Γερμανούς καθότι είναι η 2η διαδοχική χρονιά που ανταμώνουν με τον ΠΑΟΚ, ενώ είχαν προηγηθεί και οι αναμετρήσεις με τον Άρη την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Η αλήθεια είναι ότι φετινή είναι κάπως διαφορετική διότι αν ο Δικέφαλος δεν έχει καμία σχέση με την περσινή (πιο απαιτητική) ομάδα, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους Γερμανούς. Με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι προχώρησαν σε συντριπτικές αλλαγές στο ρόστερ τους, καθώς διατηρήθηκαν μόλις τέσσερις παίκτες από την περσινή ομάδα, στοιχείο το οποίο φαίνεται μέσα από το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητάς τους. Παραμένει όμως μια ομάδα η οποία διοικείται επί του δόγματος της οικονομικής ασφάλειας, υπό την καθοδήγηση του Wolfang Wiedlich, του οποίου τα πτυχία ξεκινούν από τη δημοσιογραφία και εκτείνονται από το sports management έως κι αυτό του προπονητή.

Στην πραγματικότητα, η ομάδα της Βόννης έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του τρίτου ή και τέταρτου ρόλου στο γερμανικό Πρωτάθλημα, αντιλαμβάνεται ότι είναι αδύνατο να ακολουθήσει (οικονομικά) ομάδες όπως οι Μπάγερν Μονάχου, Άλμπα Βερολίνου, Μπάμπεργκ κι έτσι το επίπεδο επένδυσης προσαρμόστηκε στο επίπεδο της πραγματικής δυναμικής της. Παραμένει όμως μια εταιρία με αυτάρκεια, σταθερό κοινό, σύγχρονο γήπεδο 6.000 θέσεων.

Φέτος προχώρησε σε ριζοσπαστικές αλλαγές με βασικότερη την ανάληψη τεχνικών καθηκόντων από τον Τόμας Παχ, ενός 37χρονου προπονητή ο οποίος γεννήθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ, μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Ταϊλάνδη, για να ακολουθήσει το Βερολίνο. Οι διαδοχικές μετακινήσεις ήταν αποτέλεσμα του επαγγέλματος του πατέρα του ο οποίος ήταν καθηγητής και εργάστηκε σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στην επαγγελματική σταδιοδρομία του, ο Τόμας Παχ είναι γέννημα θρέμμα της Άλμπα Βερολίνου, στην πραγματικότητα εκεί έκανε τα πρώτα προπονητικά βήματά του με αφετηρία τα τμήματα υποδομής, ενώ έφτασε έως και πρώτος προπονητής της ομάδας, έστω για λίγα παιχνίδια.

Μέχρι στιγμής, το καλοκαιρινό δημιούργημά του εξελίσσεται σε δυσλειτουργικό καθώς από τη μία πλευρά υπάρχει η εξαιρετική πορεία στο BCL με τις τέσσερις νίκες σε σύνολο έξι αγώνων και φυσικά την υποψηφιότητα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Η άλλη πλευρά του νομίσματος φανερώνει μια κακοτεχνία καθώς μετρά επτά σερί ήττες στο γερμανικό Πρωτάθλημα, έχει βυθιστεί στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και υφίσταται ο κίνδυνος της επιβίωσης.

Από την περσινή ομάδα διατηρήθηκαν στο ρόστερ οι Τι Τζέι Ντιλέο, Μάρτιν Μπρούνινγκ, Πόλαν Μπαρτόλο και Μπόγιαν Σούμποτιτς με τη σημείωση ότι και οι τέσσερις είχαν ρόλο στο rotation του παλιού προπονητή, Πρέντραγκ Κρούνιτς. Η Τέλεκομ Μπον εμφανίζεται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην έδρα της καθώς επικράτησε των Σαραγόσα, Μπεσικτάς και Νεπτούνας, ενώ η νίκη που την έβαλε σε τροχιά πρόκρισης είναι αυτή απέναντι στην Ντιζόν στη Γαλλία. Παράλληλα, είναι εντυπωσιακοί οι αριθμοί της στους εντός έδρας αγώνες καθώς σκοράρει 89.3 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό 44.2% στο μακρινό σουτ. Παραμένει μια ομάδα η οποία βασίζεται στο transition παιχνίδι, αλλά και στην επιθετική άμυνα η οποία την οδήγησε σε σύνολο 24 κλεψιμάτων στα τρία συγκεκριμένα παιχνίδια.

Γενικώς είναι μια ομάδα η οποία προσπαθεί να παρασύρει τον αντίπαλό της σε έντονο ρυθμό με (πολλές φορές) άναρχο μπάσκετ δίχως ξεκάθαρη τεχνική κατεύθυνση. Ο… μεγάλος ηγέτης δεν υφίσταται στο ρόστερ καθώς στο BCL ο πρώτος σκόρερ (Μπέντζαμιν Σίμονς) σκοράρει κατά μέσο όρο 11.7 πόντους ανά αγώνα. Ακολουθεί ο Μπρούνινγκ με τους δικούς του 10.1 πόντους, στοιχείο το οποίο δείχνει την πολυφωνία που την χαρακτηρίζει σ’ ένα rotation δέκα παικτών.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα