Γκίκας στο gazzetta.gr: «Έχω μεγαλώσει πια, για να φοβάμαι να πάρω σουτ»

Κάτια Πετροπούλου
Γκίκας στο gazzetta.gr: «Έχω μεγαλώσει πια, για να φοβάμαι να πάρω σουτ»

bet365

Ο Νίκος Γκίκας μιλάει στο gazzetta.gr για τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα με την Μπούργος, εύχεται ο κόσμος να συνεχίσει να δίνει το ίδιο δυναμικό «παρών» στο ΟΑΚΑ και τονίζει πως «για όλους τους παίκτες το Final 4 στο Κύπελλο, είναι το πιο ωραίο σενάριο».

Η φράση «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», θα μπορούσε να μετατραπεί εύκολα σε «επιτρέπεται να χάσεις σουτ, επιβάλλεται να πάρεις τα επόμενα» για την περίπτωση του Νίκου Γκίκα.

Γνωρίζει πως δεν είναι ένας δεινός σουτέρ, ωστόσο το πείσμα του τον οδηγεί και πολλές φορές βγάζει τον ίδιο και την ομάδα του ασπροπρόσωπο. Ειδικά στις κρίσιμες στιγμές!

Ο... οσονούπω 29χρονος (έχει γενέθλια στις 22/11) διεθνής έπαιξε καθοριστικό ρόλο, μαζί με τους Κιθ Λάνγκφορντ και Χάουαρντ Σαντ-Ρος, στα τελευταία τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης με την Μπούργος, όταν και το παιχνίδι έγινε... θρίλερ. Την στιγμή που νωρίτερα στην τέταρτη περίοδο δεν βρήκε στόχο τρεις φορές, εκείνος ευστόχησε σε τρίποντο για το 67-66, έδωσε την ασίστ για το εντυπωσιακό κάρφωμα του Κουβανού και σούταρε ξανά, για να επισφραγίσει το τελικό σκορ (74-66).

Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της (5-0 σε όλες τις διοργανώσεις) και ο ίδιος ανέφερε στο gazzetta.gr:

«Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα! Κυρίως όταν ξέρεις ότι αντιμετωπίζεις μια πολύ καλή ομάδα, που έχει και κίνητρο να παίξει στο ματς, γιατί δεν τα έχει πάει καλά τελευταία, με το μεγάλο σερί ηττών (0-5) που είχε. Το καλό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα και παλέψαμε όλοι μας. Μπορεί σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού να μην βρήκαμε λύσεις, αλλά νομίζω πως έχουμε δείξει ότι θέλουμε να κερδίζουμε σε όλα τα ματς κι αυτό σιγά σιγά αποτυπώνεται στο γήπεδο. Κυρίως παίζουμε άμυνα, δεν "τρώμε" καλάθι, παρά βάζουμε. Έχοντας και τον Κιθ (Λάνγκφορντ) πάντα σε... διαστημική ημέρα καταφέρνουμε και νικάμε. Αυτό έχει σημασία και να συνεχίσουμε έτσι».

Για τις σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό του στα τελευταία λεπτά του αγώνα, σχολίασε: «Θα ήταν άδικο να χαθεί αυτό το παιχνίδι! Θεωρώ πως έχουμε παιδιά με προσωπικότητες. Κανείς δεν θα ήθελε να χάσει με τέτοιο τρόπο. Βγήκαμε όλοι μπροστά, κάναμε από κάτι μικρό ο καθένας, μια άμυνα, ένα ριμπάουντ, μία πάσα, ένα φάουλ. Αν και στράβωσε το ματς, το δείξαμε παραπάνω αυτό στο τέλος και καταφέραμε να νικήσουμε».

Για το πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία του από τα άστοχα σουτ και το κουράγιο που βρίσκει για τα επόμενα, υποστήριξε: «Η αλήθεια είναι πως με την άμυνα ζώνης που έπαιζαν οι Ισπανοί στο τέλος, είχαμε πολλά σουτ. Νομίζω χάσαμε και κάποια ελεύθερα πιο πριν. Παρόλα αυτά, μού βγήκε το σουτ εκεί, ήμουν μόνος μου. Έχω μεγαλώσει πια, για να φοβάμαι να πάρω αυτό το σουτ, ακόμα κι αν έχω άπειρα χαμένα πριν. Το πήρα με αυτοπεποίθηση, το έβαλα κι ευτυχώς αλλάξαμε το μομέντουμ σε εκείνο το σημείο. Μετά έβαλε και ο Κιθ ένα μεγάλο τρίποντο, παίξαμε άμυνα και "καθαρίσαμε" εύκολα».

Παρά τα άσχημα καιρικά φαινόμενα, η προσέλευση του κόσμου στο παιχνίδι ήταν παραπάνω από ικανοποιητική, κάτι που έφερε και χαμόγελα στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Ο Γκίκας δήλωσε σχετικά: «Νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που άκουσα την κερκίδα πίσω από τον πάγκο μας να φωνάζει πάρα πολύ! Δηλαδή, γύρισα και τους κοίταξα! Έχει μεγάλη σημασία ότι έχουμε αυτό το σερί νικών τώρα. Είπαμε ότι εμείς θα τον φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Ελπίζω να μας τιμήσει πάλι με την παρουσία του και να του φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλει».

Η επόμενη πρόκληση των «κιτρινόμαυρων» ακούει στο όνομα «Ηρακλής» και ο γκαρντ της «Βασίλισσας» τόνισε: «Τώρα πρέπει να τα ξεχάσουμε πάλι όλα. Κοιτάμε αυτή τη δύσκολη έξοδο που έχουμε. Ο Ηρακλής έχει μια πολύ καλή ομάδα τώρα, ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα θέλει να μας κερδίσει. Όλοι κατανοούμε την κρισιμότητα του ματς. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να έχουμε πλέον απώλειες επίσης. Πάμε, για να κερδίσουμε»

Όσον αφορά τις απουσίες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ από το Κύπελλο Ελλάδος, την ευκαιρία που έχει η ΑΕΚ για τον πρώτο τίτλο της σεζόν και τις σκέψεις που γίνονται για διεξαγωγή Final 4, πρόσθεσε: «Μακάρι να γίνει Final 4! Θεωρώ πως για όλους τους παίκτες το Final 4 είναι το πιο ωραίο σενάριο. Με τη νίκη του Προμηθέα επί του Παναθηναϊκού, θεωρητικά πάντα - και το τονίζω αυτό - ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος για το τρόπαιο. Όμως, αυτό μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Μην ξεχνάμε ότι, αν δεν γίνει Final 4, ο Διαγόρας είναι πολύ καλός στην έδρα του, ακόμα και ο ΠΑΟΚ, που είναι ομάδα Champions League έχασε εύκολα εκεί. Το Περιστέρι μας νίκησε στο ΟΑΚΑ κι ο Προμηθέας απέκλεισε τον Παναθηναϊκό. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά έχει "ανοίξει" ένας δρόμος για τον τίτλο και είναι σίγουρο πως όλοι θα προσπαθήσουμε πολύ, για να πάρουμε το τρόπαιο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα