ΑΕΚ - Άντβερπ: Η έκπληξη του περσινού BCL ξανά στο ΟΑΚΑ! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ - Άντβερπ: Η έκπληξη του περσινού BCL ξανά στο ΟΑΚΑ! (pics & vids)

bet365

Η ΆΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Άντβερπ (30/10, 19:00), η οποία θα βρεθεί ξανά στο ΟΑΚΑ για την φάση των ομίλων του Basketball Champions League και πέρυσι αποτέλεσε την ευχάριστη «έκπληξη» του θεσμού.

Η βελγική ομάδα πέρυσι έκανε μια ονειρική πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA, καθώς κατέκτησε την 3η θέση στο Final 4 που φιλοξένησε στην Αμβέρσα, πανηγύρισε το Κύπελλο στην χώρα της, αλλά ηττήθηκε από την Οστάνδη στους τελικούς του πρωταθλήματος με 3-1 στη σειρά.

Εντελώς αλλαγμένη φέτος, αφού μόλις τρεις παίκτες της έμειναν στο ρόστερ (Βανβίν, Σάντερς, Ντουντίνσκι) και ο «θρύλος» προπονητής της, Ρόελ Μορς, αποχώρησε για την Μπάμπεργκ, παίρνοντας μαζί του τον Πάρις Λι (που παραλίγο να καταλήξει στην ΑΕΚ), η Άντβερπ έρχεται για δεύτερη σερί χρονιά στο ΟΑΚΑ, για να αντιμετωπίσει τους «κιτρινόμαυρους» στην φάση των ομίλων.

Οι Βέλγοι είχαν έρθει στην Αθήνα για την 14η αγωνιστική πέρυσι κι έβαλαν πολύ δύσκολα στην «Βασίλισσα», η οποία επικράτησε τελικά με 77-76. Την 7η αγωνιστική στην «Lotto Arena», οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι τότε είχαν φύγει με το «διπλό» (64-71).

Η φετινή Άντβερπ έχει μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη και ύψος το 1.98μ. Την 1η αγωνιστική... συνετρίβη στην έδρα της Μπούργος με 90-76, ενώ την 2η νίκησε την Μπαντίρμα με 93-90.

Παίκτες της που ξεχωρίζουν είναι ο Λούκα Ρούπνικ (16.0π.), ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Όουεν Κλάσεν (13.0π., 6.0ρ.), ο Βίκτορ Σάντερς (11.5π., 4.0ρ.) και ο Ιμπραχίμα Φαλ Φαγιέ (10.5π., 6.5ρ.).

Στο βελγικό πρωτάθλημα είναι αήττητη, καθώς έχει κάνει τρεις νίκες με Λέουβεν Μπέαρς (84-60), Σαρλερουά (76-100) και Μπέλφιους (70-52).

Είπαν για το ματς

Κρίστοφ Μπεγκίν (προπονητής): «Παίξαμε πέρυσι δύο φορές με την ΑΕΚ. Είναι μία νέα ομάδα η φετινή, όμως.Τους έχουμε δει καλά και ξέρουμε ότι έχει πολύ ταλέντο φέτος η ΑΕΚ. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ καλά στην άμυνα και να μην επιτρέψουμε πολλούς πόντους στην επίθεση της ΑΕΚ. Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι και είναι πολύ σημαντικό για εμάς, το γεγονός ότι αντιμετωπίουμε ομάδες με εμπειρία. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί κι εμείς το αουτσάιντερ, αλλά αυτό είναι ευλογία για μία νέα ομάδα, όπως η δική μας, διότι θα παίξουμε ελεύθερα. Αν ξεκινήσουμε καλά, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί στη συνέχεια για να κερδίσουμε το ματς».

Ιμπραχίμα Φαλ Φαγιέ: «Δεν είναι πολλά πράγματα που γνωρίζω από τη φετινή ομάδα της ΑΕΚ, αλλά ξέρω ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, διότι είναι πάντα ιδιαίτερο να παίζεις στην Αθήνα. Τα εντός έδρας παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντικά για όλους και ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Περιμένουμε από την ΑΕΚ να κάνει το βήμα μπροστά, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα