ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας 60-69: Και πάλι… κατέρρευσε (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ-Μπεσίκτας 60-69: Και πάλι… κατέρρευσε (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός για 35 αγωνιστικά λεπτά αλλά κατέρρευσε στο τέλος, δέχθηκε 0-14 σερί από την Μπεσικτάς και είδε την τουρκική ομάδα να φεύγει νικήτρια από το PAOK SPORTS ARENA με 60-69 στην πρεμιέρα του BCL.

Ο έλεγχος του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε κακό βαθμό, θα ήταν μεγαλύτερος όμως αν είχε τη στοιχειώδη ευστοχία στα ελεύθερα μακρινά σουτ κι αν επίσης προστάτευε περισσότερο το ριμπάουντ. Γιατί είχε σκορ στο transition παιχνίδι, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα με τον… σεληνιασμένο Τζεκουάν Λιούις όπου προηγήθηκε με 11-4 (3:30). Μοναδικό παίκτη της Μπεσικτάς που δεν κατάφερε να ελέγξει ήταν ο Γκότσερ καθώς τα μακρινά σουτ του Αμερικανού κράτησαν την τουρκική ομάδα (17-16, 10’).

Από κοντινή απόσταση (11/18 σουτ) ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικός, δε συνέβη το ίδιο από μακρινή καθώς μετά την επίδοση των 1/7 προσπαθειών στο πρώτο δεκάλεπτο, έκλεισε το ημίχρονο με 2/13. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έχτισε πάνω στο +5 (25-20) στα μέσα τα δεύτερης περιόδου όπου πήρε πολλά από τον Νόουλς. Κάποια στιγμή η Μπεσικτάς θα έβρισκε συνεργασίες από τις πάσες του Θίοντορ, ο Γκότσερ διατήρησε την επαφή του με το καλάθι κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 33-32.

Οι πρώτες επιθέσεις των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο καλλιέργησαν την (ψευδ)αίσθηση για ποιοτικό τρίτο δεκάλεπτο, συνέβη ωστόσο το αντίθετο (38-37, 26’). Τα επόμενα τέσσερα λεπτά είχαν διαφορετικό σενάριο καθώς οι δύο ομάδες βρήκαν συνεργασίες. Η Μπεσικτάς έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ (38-42) αλλά τα τρίποντα του Λιούις, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού στη λύση του 3ου δεκαλέπτου, έδωσε στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα με 49-47 (30’).

Η ελληνική ομάδα έδειξε να είχε το μομέντουμ του αγώνα στις αρχές της τελευταίας περιόδου (52-47), δεν την πτόησαν πέντε διαδοχικοί πόντοι του Γκότσερ και βρήκε το μακρινό σουτ από τα χέρια του Εγεκέζε (60-55, 35’). Από τα λάθη του Σμιθ, η Μπεσικτάς όχι μόνο κρατήθηκε στο παιχνίδι, αλλά με 0-8 σερί απέκτησε και το προβάδισμα (60-63, 38’). Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πετά τις επιθέσεις στο καλάθι των αχρήστων, ο Σμιθ ήταν ο μοιραίος και ο Μπατούκ μ’ ένα ακόμη μακρινό σουτ έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του (60-65, 38:30). Ο επίλογος του αγώνα γράφτηκε δια χειρός του ίδιου παίκτη καθώς ο ΜακΚίσιτς έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Μπατούκ κι αυτός διαμόρφωσε το 60-67 (39’)

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στο κρίσιμο σημείο η Μπεσικτάς πήρε επτά πόντους από τον Μπατούκ, κυρίως όμως έπαιξε άμυνα καθώς ο ΠΑΟΚ δεν πέτυχε πόντο στο τελευταίο πεντάλεπτο και το σερί της τουρκικής ομάδας ήταν 0-14.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γκότσερ ήταν μακράν ο καλύτερος και πιο σταθερός παίκτης της Μπεσικτάς, ο Μάκαντου έβγαλε άμυνες κι έδωσε πόντους αλλά ο παίκτης που «κέρδισε» το παιχνίδι ήταν ο Μπατούκ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μάλλον ο Τζόρνταν Θίοντορ για τις τελικές πάσες του και κυρίως την ηρεμία που έδωσε στην ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μαργαρίτης και Ουίγκινς δεν έχουν βρει ρυθμό, ενώ ο Άνταμ Σμιθ ήταν ο μοιραίος στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η Μπεσικτάς είχε μόνο… χασούρα από την παρουσία του Ντζούρισιτς, ομοίως και από τους Ακπινάρ Μπατούκ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα τρία λάθη του Άνταμ Σμιθ «σκότωσαν» την ομάδα του και άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Για ένα ακόμη παιχνίδι ο ΠΑΟΚ «κατέρρευσε» στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η Μπεσικτάς, αν πράγματι έχει στόχο διάκρισης στον θεσμό, απαγορεύεται να έχει τέτοια εικόνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το buzzerbeater του Λιούις στην εκπνοή της 3ης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 33-32, 49-47, 60-69

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα