Υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί σε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά το Περιστέρι μπορεί

Υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί σε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά το Περιστέρι μπορεί

Αντωνία Σπανού
Υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί σε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά το Περιστέρι μπορεί

bet365

Οι ελληνικές ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους στο Basketball Champions League και το Περιστέρι, που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κληρώθηκε στον Γ' Όμιλο, με ξεκάθαρα φαβορί, αλλά και μια ευκαιρία για να περάσει στην επόμενη φάση.

Οι ελληνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φετινό Basketball Champions League έμαθαν τους αντιπάλους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην φετινή διοργάνωση. Το Περιστέρι, μετά την περσινή εντυπωσιακή του παρουσία στην Basket League, επιστρέφει στα ευρωπαϊκά παρκέ μετά από 15 χρόνια, ενώ παίρνει για πρώτη φορά μέρος στην διοργάνωση της FIBA.

Η ομάδα της Αθήνας μπήκε στην κληρωτίδα μαζί με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να εκπροσωπήσουν την ελληνική παρουσία και η τύχη την έφερε στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

Εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει, εκτός από τις δύο που θα προκύψουν από τους προκριματικούς, την Μπάμπεργκ, την Τενερίφη, την Νίμπουρκ, την Ρίγα και την Γκαζιαντέπ.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δύο ομάδες που είναι τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Η γερμανική ομάδα που πήρε μέρος στον θεσμό για πρώτη φορά την περσινή σεζόν, αλλά έκλεισε απογοητευτικά την χρονιά στην Γερμανία και ψάχνει μια επιτυχία. Οι αλλαγές που έχουν γίνει φέτος το καλοκαίρι είναι πολλές και ριζικές, με πρώτη αυτή του προπονητή, καθώς πήρε τον Ρόελ Μοορς της Άντβερπ, ο οποίος έφερε μαζί του και τον Πάρις Λι, που είχε συμφωνία με την ΑΕΚ, αλλά «κόπηκε». Η μεγάλη ιστορία που έχει η γερμανική ομάδα δεν αφήνει περιθώρια, πέρα από το να στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου, αφού πέρυσι έφτασε μέχρι το Final 4, όπου και αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Μπολόνια, ενώ ηττήθηκε και στον μικρό τελικό από την οικοδέσποινα Άντβερπ.

Το επόμενο «βαρύ» όνομα του ομίλου δεν είναι άλλο από την περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, την Τενερίφη. Η ισπανική ομάδα έχει αποδείξει την αξία της, έχει πάει σε δύο Final 4 τα τρία τελευταία χρόνια, έχει πάρει ήδη μια κούπα, την πρώτη της διοργάνωσης, και θέλει σίγουρα να φτάσει ξανά μέχρι το τέλος. Ο κόουτς Τσους Βιδορέτα έκανε δικό του προς το παρόν τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος θα δώσει εμπειρία και ποιότητα και προχωράει τον σχεδιασμό, ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα του το ίδιο ανταγωνιστική.

Η Νίμπουρκ είναι η τρίτη ομάδα του Γ' Ομίλου, που ναι μεν έχει εμπειρία, αλλά δεν τρομάζει στο άκουσμα της, ενώ στην ίδια κατηγορία είναι και η τούρκικη Γκαζιάντεπ η οποία δεν αποτελεί αντίπαλο που μπορεί να θεωρηθεί φαβορί απέναντι στην ελληνική ομάδα. Αντίστοιχα και η Ρίγα, η οποία φαντάζει βατή για το Περιστέρι.

Ο όμιλος του Περιστερίου έχει δύο ξεκάθαρα φαβορί, με δύο ομάδες εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης, όμως οι υπόλοιποι αντίπαλοι δεν προκαλούν φόβο και η ελληνική ομάδα, αν παρουσιάσει ένα πρόσωπο, όπως αυτό που παρουσίασε φέτος όλη την σεζόν, μπορεί να προκριθεί στους «16». Ο Ηλίας Ζούρος έχει αναλάβει ήδη αυτό το δύσκολο έργο, ενώ ήδη έχει αποκτηθεί ο Χρήστος Σαλούστρος για τα επόμενα δύο χρόνια, με τον σχεδιασμό να συνεχίζει να υλοποιείται.

Οι αντίπαλοι του Γ.Σ. Περιστερίου στον τρίτο όμιλο του Basketball @BasketballCL ! Η @BroseBamberg , η @CB1939Canarias, η @basketnymburk, η @vefriga, η @gantepbasketbol και οι νικητές των προκριματικών αγώνων 10 & 15! pic.twitter.com/S6rIoX6jCk

— Peristeri B.C. (@peristeribc) 4 Ιουλίου 2019
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα