ΑΕΚ: Η πρόκριση στους «16» του BCL μοιάζει εύκολη

ΑΕΚ: Η πρόκριση στους «16» του BCL μοιάζει εύκολη

bet365

Η ΑΕΚ έμαθε τους αντιπάλους της στο Basketball Champions League κι εκ πρώτης όψεως λογίζεται ως ένα από τα φαβορί του ομίλου της.

Η «Βασίλισσα» τοποθετήθηκε στον δεύτερο όμιλο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA και η πρόκριση στη φάση των «16» (που πλέον είναι σειρά best-of-three) μοιάζει εύκολο έργο.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα αναμετρηθούν ξανά, μετά τη σεζόν 2018-19, με την Χάποελ Ιερουσαλήμ του Όντετ Κάτας, με την οποία είχαν μία νίκη και μία ήττα φέτος στον όμιλό τους. Προς το παρόν, η ομάδα του Ισραήλ, που θα βρεθεί για δεύτερη σερί φορά στο BCL, έχει αποχαιρετήσει τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Τζος Όουενς, και τον Ντα'Σον Μπάτλερ, ενώ έχει κρατήσει τους Τζέιμς Φελντέιν, Τζέι Κόβαν Μπράουν και Τάισον Τόμας. Τερμάτισε 2η στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματός της, ενώ αποκλείστηκε από τον τελικό του Final 4 του Ισραήλ από την Μακάμπι Ρισόν.

Άλλη μια γνωστή ομάδα για την ΑΕΚ είναι η Μπάνβιτ, που πλέον, λόγω χορηγού, ονομάζεται Μπαντίρμα Μπάσκετμπολ (Bandırma Basketball Specialization Club). Η «Βασίλισσα» είχε αναμετρηθεί με την τούρκικη ομάδα τη σεζόν 2017-18 στον Γ' Όμιλο κι έκανε δύο ήττες. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, η Μπάνβιτ έφτασε μέχρι τους «16», όπου και ηττήθηκε από την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση. Στο πρωτάθλημα Τουρκίας τερμάτισε στην 8η θέση στην κανονική περίοδο και ηττήθηκε στα προημιτελικά από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Αναντολού Εφές.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, είναι λίγο πολύ... άγνωστες, ίσως εκτός από τη Ράστα Βέχτα, που κατάφερε να κάνει... θόρυβο στο γερμανικό πρωτάθλημα, αφού απέκλεισε την Μπάμπεργκ στα προημιτελικά, έχοντας στο ρόστερ της τον γνωστό από τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Κολοσσό, Τι Τζέι Μπρέι, που έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις. Η γαλλική Πο Ορτέζ, που παίρνει μέρος για πρώτη φορά στο BCL, κατέκτησε την 5η θέση στην LNB Pro A και ηττήθηκε από την Ναντέρ στα προημιτελικά. Τέλος, η Άνβιλ στέφθηκε για δεύτερη σερί φορά πρωταθλήτρια Πολωνίας κι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά Κυπέλλου. Φέτος συμμετείχε στο BCL, ήταν στον Α' Όμιλο και αποκλείστηκε, αφού έκανε 4 νίκες και 10 ήττες.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει επίσης δύο εκ των Κάπφενμπεργκ Μπουλς/Κίεβ/Μπούργος και Σοντερτάλιε/Μπάλκαν/Άντβερπ.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα