Σάκοτα: «Δεν έχουμε χρόνο για... κλάματα, παίζουμε για το Final 4»!

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα: «Δεν έχουμε χρόνο για... κλάματα, παίζουμε για το Final 4»!

bet365

Η ΑΕΚ παίζει για την πρόκριση της στο Final 4 του BCL κόντρα στην Μπάμπεργκ (03/04, 19:30) και ο Ντούσαν Σάκοτα μιλάει στο gazzetta.gr για τον «τελικό» της χρονιάς!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα για την ΑΕΚ!

Η «Βασίλισσα» ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Μπάμπεργκ (03/04, 19:30) στο ΟΑΚΑ και με την στήριξη του κόσμου της να πάρει την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League.

Πριν την γερμανική ομάδα, οι «κιτρινόμαυροι»... τέσταραν τις δυνάμεις τους με τον Άρη, χωρίς να έχουν τρεις παίκτες (Ματσιούλις, Ξανθόπουλος, Καββαδάς), ενώ αποχώρησε και ο Θίοντορ στην τρίτη περίοδο του ματς. Ακόμα κι έτσι, όμως, νίκησαν με 81-73 και κράτησαν αήττητο (11/11) το ΟΑΚΑ.

«Αυτό έχει σημασία. Ο Άρης δεν είναι ποτέ ένας απλός αντίπαλος, ό,τι προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει. Είναι μια ομάδα με καλό προπονητή κι οργανωμένη, η οποία ήρθε να παλέψει και να διεκδικήσει τη νίκη, σε ένα timing, που δεν είναι και πολύ ιδανικό για εμάς, γιατί έχουμε και απουσίες και το μυαλό μας είναι στην Μπάμπεργκ», ανέφερε σχετικά ο Ντούσαν Σάκοτα στο gazzetta.gr και πρόσθεσε για τις απουσίες, ενόψεο του ευρωπαϊκού... τελικού:

«Δεν έχουμε χρόνο να... κλαιγόμαστε. Έγινε ό,τι έγινε και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο Θίοντορ δεν νομίζω πως έχει κάτι σοβαρό. Από εκεί και πέρα, έχουμε μάθει να είμαστε έτσι όλο το χρόνο. Δεν έχουμε κάνει ούτε μια προπόνηση όλοι μαζί. Δεν έχουμε χρόνο να ψάχνουμε τι και πως, γιατί μπροστά μας έχουμε έναν "τελικό", παίζουμε για το Final 4».

Το -4 (71-67) του πρώτου αγώνα στην Βαμβέργη δεν είναι κάτι που απασχολεί τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι, αφού μπορεί να καλυφθεί εύκολα. «Δεν υπάρχει το -4 στο μυαλό μας. Είναι σαν να ξεκινά ένα ματς και να χάνεις 4-0. Δεν είναι στο μυαλό κανενός, ούτε το δικό τους, ούτε το δικό μας. Είναι ένα ματς, με τον κόσμο μας, τη δύναμη της έδρας και πρέπει να μπούμε όλοι και να δώσουμε το 101% και να διεκδικήσουμε τη νίκη!».

Την επομένη του αγώνα με την Μπάμπεργκ (04/03), η ΑΕΚ συμπληρώνει 51 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων και... γιορτάζει την περσινή πρόκριση στο Final 4 του BCL. Είναι αυτό ένα παραπάνω... κίνητρο; «Πώς δεν είναι! Όταν έχεις ζήσει αυτές τις στιγμές, πρέπει να είσαι τρελός για να μην θες να τις ξαναζήσεις. Πόσω μάλλον, όταν ο στόχος είναι τόσο κοντά! Το μυαλό πρέπει να είναι στην Μπάμπεργκ και να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Έχουμε έναν... πόλεμο 40 λεπτών και πρέπει να βγούμε νικητές. Αν πάνε όλα καλά, θα σκεφτούμε τα υπόλοιπα μετά».

Όσο για τον δικό του ρόλο, αυτό του αρχηγού, και πως συσπειρώνει την ομάδα σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, ο 31χρονος φόργουορντ υποστήριξε: «Το έργο του αρχηγού αυτές τις ημέρες δεν είναι και πολύ... μεγάλο, με την έννοια ότι δεν υπάρχει παίκτης που δεν καταλαβαίνει τη σημαντικότητα και την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί, μέχρι την Τετάρτη. Το θέμα είναι στην αρχή της χρονιάς, να εγκληματιστούν τα παιδιά, να καταλάβουν σε ποιο σύλλογο έχουν έρθει. Πιστεύω πως όλα τα παιδιά φέτος έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά κι έχουν καταλάβει τι εστί ΑΕΚ και τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της. Δεν υποτιμήσαμε κανέναν αντίπαλο όλη τη χρονιά. Είχαμε απουσίες, τραυματισμούς, δεν κάναμε ούτε ένα στραβοπάτημα και αυτό δείχνει τη σοβαρότητα των παιδιών και αυτή ήταν η δουλειά η δικιά μου, όπως κάθε χρόνο, να βοηθάω να γίνονται σύνολο τα παιδιά πιο γρήγορα».

Σχετικά με την δουλειά που κάνουν οι μικρότεροι της «Βασίλισσας» (Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος, Τσαλμπούρης) και το πόσο βοηθούν, ειδικά σε τέτοιες στιγμές, ο Σάκοτα τόνισε: «Έχουν βοηθήσει όλο το χρόνο, όχι μόνο εκεί που τα βλέπετε εσείς, αλλά κι εκεί που δεν βλέπετε, όπως στην προπόνηση. Χρειάζονταν πολύ, περισσότερο από όσο θα νόμιζε κανείς, και λόγω των απουσιών. Από εκεί και πέρα, αυτό βοηθάει και τους ίδιους να καταλάβουν πως, και 15 χρονών να είναι, όταν είσαι στην ΑΕΚ, έχει ευθύνες. Είτε αν παίξεις 2 λεπτά για να ξεκουράσεις έναν πιο μεγάλο παίκτη, είτε αν είναι να μπεις να κάνεις ένα φάουλ, είτε αν παίξεις 20 λεπτά. Είναι ευθύνη. Δεν σημαίνει πως επειδή είσαι μικρός, ό,τι και να κάνεις θα σε χειροκροτήσουν. Φέτος και οι 3 το έχουν καταλάβει αυτό κι έχουν κάνει καλή δουλειά».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα