Σάκοτα: «Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας»!

Σάκοτα: «Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας»!

Σάκοτα: «Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας»!

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε για την κρίσιμη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ (13/03, 19:30) στο BCL, την πίεση και την... ανησυχία των «κιτρινόμαυρων» να υπερασπιστούν τον ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά και την σημασία της παρουσίας του κόσμου στους αγώνες.

Η συνέντευξη του αρχηγού της ΑΕΚ στο match programme της ομάδας με τον ΠΑΟΚ:

Ντούσαν, μετά την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ τελείωσε ουσιαστικά το «πρώτο ημίχρονο». Παρόλα αυτά, «συνέλαβες» τον εαυτό σου να κάνει πρόβα στον καθρέπτη σηκώνοντας ξανά το τρόπαιο του BCL;

Ναι, σίγουρα. Αυτή η εικόνα πιστεύω ό,τι βρίσκεται στο μυαλό μας, και νομίζω στο μυαλό όλων στην ομάδα. Αν δεν ήταν, δεν θα παίζαμε. Όταν κατακτάς κάποιο τρόπαιο εννοείται πως θες να το επαναλάβεις την επόμενη φορά. Βήμα – βήμα όλα μπορούν να γίνουν. Προέχει το δεύτερο ματς με τον ΠΑΟΚ, όμως, που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά και μετά θα κοιτάξουμε μπροστά.

Η ΑΕΚ μετά και το πρώτο ματς είναι το φαβορί για την πρόκριση. Σας αγχώνει αυτό;

Όπως είπες και πριν τελείωσε το «πρώτο ημίχρονο». Πρέπει να διατηρήσουμε το δικό μας ρυθμό και μέσα στην έδρα μας. Να επαναλάβουμε την άμυνα, που παίξαμε στην Πυλαία και πιστεύω, ότι όλα θα πάνε καλά. Σίγουρα, υπάρχει άγχος και πίεση. Αυτά τα στοιχεία μας ακολουθούν από την πρώτη μέρα της περιόδου. Κι αυτό γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο που κατακτήσαμε πέρυσι.

Πολλοί ρωτούν πώς στα καθοριστικά ματς γίνεσαι ακόμη καλύτερος; Πέτυχες «μεγάλα» σουτ στον αγώνα της Πυλαίας και η απόδοσή σου βοήθησε την ομάδα να φύγει με τη νίκη. Σε ποσοστό... πόσο αυξάνει η βελτίωσή σου;

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία και ποιος θα πάρει τις προσπάθειες. Αισθανόμουν καλά, πήρα τα σουτ και βοήθησα και εγώ με το δικό μου τρόπο. Αυτό που έχει σημασία είναι η ομάδα να κερδίζει. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη την Τετάρτη και να προχωρήσουμε στο Basketball Champions League.

Υπάρχει κάτι, που σε ανησυχεί ενόψει του επαναληπτικού αγώνα;

Πάντα πρέπει να είμαστε ανήσυχοι και να μη χαλαρώνουμε λεπτό. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες τις οποίες θα αναλύσουμε με το τεχνικό επιτελείο για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι.

Η παρουσία του κόσμου;

Τι να λέμε τώρα; Ο κόσμος της ΑΕΚ αποτελεί πάντα τη δύναμή μας. Μακάρι, στο ματς με τον ΠΑΟΚ να έχουμε ακόμη περισσότερο. Μαθαίνω, ότι πάμε για νέο ρεκόρ εισιτηρίων. Θα είναι σημαντική βοήθεια για μας.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα