Παπαθεοδώρου: «Να δείξουμε πάθος κι ενθουσιασμό»! (vid)

Παπαθεοδώρου: «Να δείξουμε πάθος κι ενθουσιασμό»! (vid)

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σχολίασε τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του BCL με την ΑΕΚ και παραδέχτηκε πως το «πρέπει» είναι μεγαλύτερο για τους «ασπρόμαυρους».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του στη Media Day του «Δικεφάλου» ενόψει του αγώνα με την «Ένωση»:

«Βρισκόμαστε στο Top-16 του BCL, είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό και παίζουμε με έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου. Η ΑΕΚ είναι η κάτοχος του τίτλου ενώ πρόσφατα κατέκτησε ακόμα ένα τρόπαιο, το Διηπειρωτικό. Είναι μια ομάδα πολύ καλού επιπέδου που έχει μια σταθερότητα και μια εξέλιξη κάθε χρόνο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι για εμάς... Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, είναι δεδομένο. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τη σημερινή προπόνηση, είναι σημαντικό να βάλουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας και να δείξουμε αποφασιστικότητα, πάθος κι ενθουσιασμό».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Η σειρά είναι δυο αγώνες. Δεν μπορεί να τελειώσει εύκολα κάτι αύριο. Για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε καλό ρυθμό, να ελέγξουμε το επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ που είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα και προσωπικότητα και ταυτόχρονα να οργανώσουμε με τέτοιο τρόπο τις επιθέσεις μας που η τελική μας απόφαση θα μπορέσει να μας δώσει καλή δημιουργία και εκτέλεση. Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι μεγαλύτερων και πιο υψηλών απαιτήσεων, με μεγαλύτερο "πρέπει" για τον ΠΑΟΚ. Είχαμε πολύ μεγάλη διάθεση στο προηγούμενο ματς (σ.σ. στην Basket League), γνωρίζοντας ότι δεν είχαμε καλή προετοιμασία. Το ένστικτο της επιβίωσης πολλές φορές ενεργοποιεί τους αθλητές. Θέλουμε να έχουμε καλό ρυθμό και αύριο και σίγουρα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι μας.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για το αν νιώθει τη βελτίωση των καταστάσεων στην ομάδα. «Η κατάσταση είναι καλύτερη, υπάρχει αισιοδοξία και όραμα για την ομάδα. Από εκεί και πέρα εμείς συνεχίζουμε στο αγωνιστικό κομμάτι έχοντας στο μυαλό μας τα ίδια πράγματα, με σκοπό να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν τις καλύτερες συνθήκες για να μας δώσουν κι άλλες διακρίσεις. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Τώρα δουλεύουμε για το κάτι διαφορετικό κι αυτό μας κρατά σε εγρήγορση», απάντησε.

Σχετικά με το αν νιώθει μεγαλύτερη ευθύνη μετά την έντονη κινητοποίηση που υπήρξε στο προηγούμενο διάστημα, σημείωσε: «Όλοι νιώθουμε ότι έχουμε φανεί αντάξιοι 100% των προσδοκιών. Στηρίξαμε μια κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, δεν υπάρχει κανένα βάρος. Είμαστε εδώ για να εξελιχθούμε, να δώσουμε το καλύτερο για την ομάδα κι ας είναι οι υποχρεώσεις μεγαλύτερες. Εμείς αυτό θέλουμε και γι’ αυτό είμαστε στον ΠΑΟΚ».

Ερωτηθείς για το αν θα αντικατασταθεί ο Τζαμάλ Τζόουνς, είπε: «Θα κάνει μια επέμβαση η οποία απαιτεί 3-4 μήνες μίνιμουμ. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει το ματς με την ΑΕΚ, εκεί δώσαμε έμφαση. Θα δούμε τι δυνατότητές υπάρχουν, αν υπάρχουν θα κινηθούμε για την απόκτηση παίκτη, αν όχι από το υπάρχον ρόστερ θα καλύψουμε το κενό του».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα