Γιαννόπουλος: «Πετυχημένοι στην Ευρώπη, πάμε ως πρωταθλητές στην Βραζιλία»!

Γιαννόπουλος: «Πετυχημένοι στην Ευρώπη, πάμε ως πρωταθλητές στην Βραζιλία»!

Κάτια Πετροπούλου
Γιαννόπουλος: «Πετυχημένοι στην Ευρώπη, πάμε ως πρωταθλητές στην Βραζιλία»!

bet365

Ο Χάρης Γιαννόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για την κλήρωση των «16» του Basketball Champions League και το ταξίδι στην Βραζιλία, όπου η ΑΕΚ θα διεκδικήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Φενερμπαχτσέ - Παναθηναϊκός με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε τον τίτλο του «φαβορί» στους ομίλους του BCL - αφού είναι η κάτοχος του θεσμού - και με την ολοκλήρωση της φάσης, τερμάτισε στην πρώτη θέση έχοντας μόλις δύο ήττες.

Βέβαια, χρειάστηκε ένα... γκρανκινιολικό φινάλε στο τελευταίο ματς με την βέλγικη Άντβερπ, ωστόσο χαμογέλασε στο τέλος και πλέον αναμένει αντίπαλο στους «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr και φάνηκε ικανοποιημένος με την μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας του (και πως να μην είναι, άλλωστε!). «Είναι αρκετά επιτυχημένη η χρονιά μέχρι τώρα. Έχουμε δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και θέλουμε να συνεχιστεί αυτό, αλλά ξέρουμε ότι... αυτομάτως αυτό διαγράφεται κάπως, γιατί στην επόμενη φάση δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει μέχρι τώρα. Είναι δύο παιχνίδια και μετράνε μόνο 80 λεπτά. Πρέπει να ξεχάσουμε ότι είμαστε πρώτοι και να βάλουμε στο μυαλό μας καλά ότι παίζουμε με μια ομάδα που είναι ισάξια με εμάς και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι».

Οι πιθανότητες να έχουμε ελληνικό «εμφύλιο» στην φάση των «16» είναι μεγάλες, αφού η «Βασίλισσα» μπορεί να βρει στο δρόμο για τους «8», πέρα από την γαλλική Λε Μαν, και έναν εκ των ΠΑΟΚ ή Προμηθέα. Με ένα μειδίαμα, ο 29χρονος διεθνής φόργουορντ σχολίασε: «Μεγάλες οι πιθανότητες όντως!», και συμπλήρωσε: «Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, όποια κι αν είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Όποια και να είναι, ας έρθει!».

Μέσα σε όλα αυτά, έχει αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για το Διηπειρωτικό Κύπελλο της Βραζιλίας (15/02-17/02). Οι «κιτρινόμαυροι» θα βάλουν στις βαλίτσες τους νέα... όνειρα και στόχους, και την Τρίτη (12/02) θα μπουν στο αεροπλάνο για το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Και μία μόνο λέξη περιγράφει τα συναισθήματα του Χάρη Γιαννόπουλου (και φανταζόμαστε και όλης της ομάδας!). «Ανυπομονώ να έρθει η Δευτέρα και να φύγουμε! Προφανώς, είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι στο οποίο θέλεις να συμμετέχεις! Αλήθεια, δεν υπάρχει άλλη λέξη που να το περιγράφει καλύτερα: Ανυπομονώ για να πάμε στην Βραζιλία!».

Η Σαν Λορένζο που αντιμετωπίζουν οι «κιτρινόμαυροι» στον ημιτελικό, αλλά και η Φλαμένγκο και οι Όστιν Σπερς που ενδέχεται να βρουν στον τελικό, σε περίπτωση πρόκρισης, είναι ομάδες άγνωστες στον περισσότερο κόσμο, αλλά αυτό δεν αγχώνει την ομάδα του Λούκα Μπάνκι. «Δεν το έχουμε κοιτάξει ακόμα, γιατί ήμασταν συγκεντρωμένοι στο να πάρουμε την πρωτιά στον όμιλο του BCL. Οι προπονητές, όμως, έχουν ήδη αρχίσει και κοιτάνε τα πάντα. Δεν αλλάζει κάτι. Θα πάμε να παίξουμε ως ΑΕΚ και πρωταθλητές και νομίζω πως έχουμε το "πάνω χέρι"».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα