Βινς Χάντερ: «Βάζει» κάτω ψηλούς σε Euroleague και BCL! (pics, vids & poll)

Βινς Χάντερ: «Βάζει» κάτω ψηλούς σε Euroleague και BCL! (pics, vids & poll)

Κάτια Πετροπούλου
Βινς Χάντερ: «Βάζει» κάτω ψηλούς σε Euroleague και BCL! (pics, vids & poll)

bet365

Ο Βινς Χάντερ κάνει μια καταπληκτική σεζόν στην Ευρώπη και οι μέσοι όροι του δείχνουν πως δεν έχει τίποτα να... ζηλέψει από τους άλλους ψηλούς της Euroleague και του Basketball Champions League.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Το όνομά του (Vincent) προέρχεται από την λατινική λέξη «vinco» που σημαίνει «νικώ, κατακτώ». Και αυτό ακριβώς έχει βαλθεί να κάνει ο Βινς Χάντερ την φετινή σεζόν: να κατακτήσει την Ευρώπη!

Η ΑΕΚ έπραξε σοφά το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν αποφάσισε να του δείξει εμπιστοσύνη και του ανανεώσει το συμβόλαιο για τη σεζόν 2018-19, κι εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται.

Στα 24 του χρόνια, ο Αμερικανός ψηλός κάνει... παπάδες και κερδίζει διαρκώς έδαφος, όχι μόνο στις καρδιές των «κιτρινόμαυρων» οπαδών, αλλά και των υπολοίπων ομάδων, που θα ήθελαν να τον δουν ντυμένο στα χρώματά τους.

«Ήμουν στα χαμένα όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δεν ήξερα τι εστί ευρωπαϊκό παιχνίδι. Γρήγορα έμαθα πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το παιχνίδι στην Ευρώπη. Όταν ήρθα, πραγματικά πίστευα πως θα μπορούσα να έχω υψηλούς μέσους όρους στην Euroleague, αλλά έμαθα γρήγορα πως αυτό δεν ήταν ρεαλιστικό. Κατέληξα να έχω δύο σουτ ανά αγώνα», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Χάντερ στο «eurobasket.com» και σίγουρα δεν φανταζόταν δύο χρόνια μετά τι θα ακολουθούσε.

Ο απόφοιτος του UTEP έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο του MVP της κανονικής σεζόν στο Basketball Champions League κι έχει οδηγήσει μαζί με τους συμπαίκτες του την ΑΕΚ σε 11 νίκες σε 13 αγωνιστικές.

Το παιχνίδι του έχει βελτιωθεί αρκετά, είναι... άρρηκτα συνδεδεμένος με το καλάθι, έχει δουλέψει πολύ το σουτ του και φαίνεται, ενώ τελευταία δημιουργεί και καλές προϋποθέσεις για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του.

«Πάντα ήθελα να μάθω από τον Κάιλ Χάινς. Παίζουμε στην ίδια θέση και είμαστε πιο "μικροί" για πεντάρια. Είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην Ευρώπη και προσπαθώ να βάλω στο παιχνίδι μου πράγματα από εκείνον. Έχει τον δικό του τρόπο», παραδέχθηκε στην ίδια συνέντευξη.

Μια γρήγορη ματιά στους μέσους όρους του στο BCL δείχνει πως διανύει μια χρονιά εκτόξευσης: 18.7 πόντοι (69.1% δίποντα, 60% βολές) και 7.7 ριμπάουντ σε συνδυασμό με 1.5 κλεψίματα και 1.2 τάπες σε 26.4 λεπτά συμμετοχής, με 23.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Και δεν έχει λείψει σε ματς σε Ευρώπη, αλλά και σε Ελλάδα!

Για την ΑΕΚ, είναι πρώτος σε σύστημα αξιολόγησης, σκοράρισμα, ριμπάουντ και τάπες, ενώ συνολικά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση ηγείται στο ranking, είναι δεύτερος σε δίποντα και πόντους και τρίτος σε ριμπάουντ.

ΑΕΚBCL
EFFICIENCY1ος1ος
ΠΟΝΤΟΙ1ος2ος
ΔΙΠΟΝΤΑ1ος2ος
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ1ος3ος
ΤΑΠΕΣ1ος7ος

«Είμαστε μια τοπ ομάδα. Παίζουμε πολύ καλά στο BCL. Η μεγαλύτερή μας δύναμη είναι η άμυνα. Όταν είμαστε σκληροί αμυντικά, τότε είναι δύσκολο να μας νικήσεις. Το μεγαλύτερο ατού μου είναι η ευελιξία μου. Μπορώ να μαρκάρω από το 1 ως το 5. Προσπαθώ να φέρνω ενέργεια στην άμυνα, από τάπες μέχρι κλεψίματα. Θέλω να είμαι παντού».

ΒΑΖΕΙ... ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΨΗΛΟΥΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Ο Χάντερ είναι ο... ηγέτης των ψηλών στο Basketball Champions League (κι ας τον έχει κατατάξει η διοργάνωση στους φόργουορντ), ενώ οι αριθμοί του ξεπερνούν και αυτούς των ψηλών της Euroleague.

Σαφώς το επίπεδο των δύο διοργανώσεων δεν μπορεί να συγκριθεί, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την δουλειά που έχει ρίξει ο Αμερικανός, την εκπληκτική του σεζόν και την προσπάθεια της ΑΕΚ να πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό σκηνικό.

Η σύγκριση του Χάντερ με τους δέκα πρώτους ψηλούς της Euroleague σε πόντους

ΠΟΝΤΟΙ
ΧΑΝΤΕΡ18.7
ΒΕΣΕΛΙ14.4
ΝΤΕΪΒΙΣ14.6
ΓΚΟΥΝΤΑΪΤΙΣ12.8
ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ11.0
ΠΟΥΑΡΙΕ11.4
ΚΛΑΡΚ12.4
ΜΙΚΙ13.6
ΕΡΙΚ11.8
ΣΕΝΓΚΕΛΙΑ12.7
ΛΕΝΤΕΪ10.3

Η σύγκριση του Χάντερ με τους δέκα πρώτους ψηλούς της Euroleague σε ριμπάουντ

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ
ΧΑΝΤΕΡ7.7
ΠΟΥΑΡΙΕ7.3
ΓΚΟΥΝΤΑΪΤΙΣ7.2
ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ8.0
ΝΤΕΪΒΙΣ5.6
ΤΑΒΑΡΕΣ5.4
ΒΕΣΕΛΙ5.6
ΕΡΙΚ5.3
ΑΓΙΟΝ6.5
ΒΟΪΤΜΑΝ5.3
ΜΙΚΙ5.5

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ

Όπως προαναφέρθηκε, δεν έχει απουσιάσει από παιχνίδι ούτε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι πρώτος σε εύστοχα δίποντα (76) και δεύτερος σε κλεψίματα (25) στην Basket League. Στο σύστημα αξιολόγησης έχει 234 βαθμούς (29 βαθμοί μακριά από την πεντάδα).

Είναι ο πρώτος σκόρερ (12.9π.) και ριμπάουντερ (6.4) για την ΑΕΚ, ενώ έχει επιπλέον 1.7 κλεψίματα και 1.0 τάπες σε 25:08 λεπτά.

ΨΗΦΙΣΤΕ!

Όταν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ το 2016, αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια έχοντας κατά μέσο όρο 4.0 πόντους και 1.9 ριμπάουντ σε 07:55 λεπτά.

Επί της ουσίας, δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία του στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο και αν συνεχίσει έτσι με αμείωτο ρυθμό μέχρι το τέλος της σεζόν, σίγουρα θα βρεθούν αρκετές ομάδες να του στρώσουν... κόκκινο χαλί για να περάσει την πόρτα τους την επόμενη χρονιά.

Ο Αμερικανός έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, μετά τις φοβερές εμφανίσεις του, και η πιθανότητα να βρεθεί ξανά στην Euroleague είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Ο ίδιος δεν παύει να θέτει στόχο το ΝΒΑ, αλλά είναι στο χέρι του Μάκη Αγγελόπουλου και της ΑΕΚ να βάλει «στοπ» στις τριγύρω... σειρήνες - με το τέλος της χρονιάς - και να τον διατηρήσει στο δυναμικό της.

Εσείς τι λέτε; Θα μπορούσε να σταθεί ο Χάντερ στην Euroleague;

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα