Μπάνκι: «Πολύτιμος ο Ματσιούλις, έχουμε προσωπικότητα»

Κάτια Πετροπούλου
Μπάνκι: «Πολύτιμος ο Ματσιούλις, έχουμε προσωπικότητα»

bet365

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για τη νίκη επί της Λιετκαμπέλις (65-84), αλλά και για την προσφορά του Γιόνας Ματσιούλις στην ΑΕΚ.

Ο Ιταλός προπονητής είπε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Κάναμε πολλά λάθη, έπρεπε να καταλάβουμε πως η Λιετκαμπέλις έπαιζε με πολλή ενέργεια. Δεν χειριστήκαμε καλά την μπάλα, τα 9 λάθη στο ημίχρονο ήταν πολλά για να ελέγξουμε το ρυθμό και τους δώσαμε την ευκαιρία να πετύχουν εύκολους πόντους.

Ήταν πολύ σημαντικό που επιστρέψαμε στο δεύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου και καταλάβαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε. Εκτιμώ την προσωπικότητα που δείξαμε στην προσέγγιση του δεύτερου μέρους. Παίξαμε με διάρκεια και συνέπεια, σε επίθεση και άμυνα. Ζοριστήκαμε λίγο στα ριμπάουντ, γιατί υστερούμε σε μέγεθος, αλλά όλοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, πάλεψαν, δεν έχαναν κατοχές και εξασφάλισαν τη νίκη.

Είναι πολύ σημαντική νίκη, που μας κρατά στην πρώτη θέση του ομίλου. Ολοκληρώσαμε τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με καλό ρεκόρ, 6 νίκες σε 7 ματς, και είναι καλό αποτέλεσμα, που δείχνει την προσωπικότητά μας σε όλη την χρονιά, παρά τις απουσίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε από την αρχή».

Για την εμφάνιση του Γιόνας Ματσιούλις, υποστήριξε: «Ο Γιόνας είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Σήμερα απουσίαζε ένας παίκτης-κλειδί, ο Σάκοτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Γιόνας και στο "3" και στο "4". Είναι πολύ έμπειρος. Είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ομάδα, δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους, αμυντικά κι επιθετικά, ήταν πολύ σκληρός στα mismatch, κάθε φορά που έκανε αλλαγές η Λιετκαμπέλις, ήλεγξε τα ριμπάουντ, χρησιμοποιεί το κορμί του. Η προσφορά του είναι πολύτιμη στην ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα