Σταθερή η ΑΕΚ στα power rankings του BCL, ανέβηκαν Προμηθέας - ΠΑΟΚ (pics)

Κάτια Πετροπούλου
Σταθερή η ΑΕΚ στα power rankings του BCL, ανέβηκαν Προμηθέας - ΠΑΟΚ (pics)

bet365

Το Basketball Champions League παρουσίασε τα power rankings του, πριν την 13η αγωνιστική.

Η ΑΕΚ διατηρήθηκε στο Νο.2 μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Φουενλαμπράδα (82-90), με την επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA να αναφέρει: «Ας δώσουμε απλά το βραβείο του MVP της σεζόν στον Βινς Χάντερ, εντάξει; Η ΑΕΚ είναι στους "16" και μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δύο τελευταία παιχνίδια για να ταιριάξει ο Τζόρνταν Θίοντορ με τον Χάντερ και τους υπόλοιπους, οπότε ναι, να φοβάστε, η "Βασίλισσα" θέλει κι άλλη εξουσία με το τρόπαιο. Ρεκόρ σεζόν: 21-8».

Ο Προμηθέας, που είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση στην επόμενη φάση, μετά τη νίκη επί της Στρασμπούρ (77-64), ανέβηκε 3 θέσεις (από 12 στο 9), και σημειώνεται: «Τα πράγματα αλλάζουν σε όλη την Ευρώπη, αλλά ο Προμηθέας παραμένει μια καλή ιστορία. Οι τρεις ελληνικές ομάδες του θεσμού είναι στο 10-5 στο εγχώριο πρωτάθλημά τους και ο Προμηθέας βρίσκεται πολύ κοντά στα playoffs επίσης. Ρεκόρ σεζόν: 19-10».

Μετά την νίκη επί της Όπαβα, με την μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία του θεσμού (93-43), ο ΠΑΟΚ ανέβηκε επίσης στα power rankings, αλλά δύο θέσεις (από 16 στο 14), και το BCL υπογραμμίζει: «Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Φριμπούρ και την Τενερίφη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Θέλει τουλάχιστον να κάνει 1-1, για να έχει μια καλή πιθανότητα να βρεθεί στους "16". Η κυρίαρχη εμφάνισή του επί της ΑΕΚ στο εγχώριο πρωτάθλημα μας κάνει να σκεφτόμαστε πως ο ΠΑΟΚ θα κάνει το 2-0 και θα προκριθεί άνετα στην επόμενη φάση, αλλά έχουμε κάνει λάθος ξανά. Ρεκόρ σεζόν: 19-10».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα