Ο ΠΑΟΚ έχει την πρόκριση στα χέρια του

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο ΠΑΟΚ έχει την πρόκριση στα χέρια του

bet365

Αν κυριαρχήσουν οι κανόνες της λογικής, ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του BCL εφόσον κερδίσει στην Ελβετία τη Φριμπούρ.

Μακάμπι Τελ - Αβίβ - Παναθηναϊκ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ έκανε τα επτά από τα οκτώ βήματα που απαιτούνται για να προκριθεί στα Play Offs του BCL. Κι αν δεν επικρατήσει η ανισορροπία, εφόσον περάσει νικηφόρα από την έδρα της Φριμπούρ την ερχόμενη Τετάρτη (30/1) θα είναι στις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπει σε μεγάλους μπελάδες. Γιατί ο όμιλος του Δικεφάλου αποδεικνύεται εξαιρετικά απρόβλεπτος και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πιθανότητες πρόκρισης διατηρούν πέντε ομάδες.

Η Τενερίφη είναι εκτός της συγκεκριμένης συνομοταξίας καθώς, όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκριση αλλά κατέκτησε και την πρώτη θέση στον όμιλο αφού έχει το πλεονέκτημα έναντι της Βενέτσια ακόμη και στην περίπτωση της ισοβαθμίας. Οι Ιταλοί ηττήθηκαν από τη Βόννη στη Γερμανία – και ουσιαστικά έβαλαν την Τέλεκομ στο παιχνίδι της πρόκρισης – στην πραγματικότητα όμως επίσης δεν είναι στο γκρουπ των ομάδων που «αγχώνονται» για την πρόκριση γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν την Οπάβα στην τελευταία αγωνιστική, οπότε (θεωρητικά) είναι εξασφαλισμένοι καθώς στη χειρότερη περίπτωση θα φθάσουν στους 23 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι των Ναντέρ, Χολόν και Βόννης. Αν κερδίσει και τα δύο παιχνίδια που απομένουν επίσης θα φθάσει στους 23 βαθμούς και φυσικά δεν θα έχει λόγο ενασχόλησης με τα αποτελέσματα των υπολοίπων. Εφόσον κερδίσει τη Φριμπούρ θα φθάσει στους 21 βαθμούς, ενώ στην τελευταία αγωνιστικά θα υποδεχθεί την αδιάφορη Τενερίφη. Ακόμη και με ήττα από την ισπανική ομάδα θα συγκεντρώσει 22 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα προκύψει ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τη Βόννη, την οποία θέλει να αποφύγει καθώς ηττήθηκε δύο φορές από τη γερμανική ομάδα.

Στο δε ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τη Χολόν, η ελληνική ομάδα έχει το πλεονέκτημα λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων στους μεταξύ τους αγώνες. Δεν ισχύει το ίδιο με τη Ναντέρ καθώς κέρδισε με +1 τους Γάλλους στη Θεσσαλονίκη και ηττήθηκε με διαφορά εννιά πόντων στη Γαλλία. Θέλει σε κάθε περίπτωση να αποφύγει το ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τους Γάλλους.

ΟμάδαΒαθμοίΕπόμενοι Αγώνες
Τενερίφη22Οπάβα, ΠΑΟΚ*
Βενέτσια20Ναντέρ*, Φριμπούρ
ΠΑΟΚ19Φριμπούρ*, Τενερίφη
Χολόν19Βόννη*, Ναντέρ
Ναντέρ19Βενέτσια, Χολόν*
Βόννη17Χολόν, Οπάβα*
Φριμπούρ15ΠΑΟΚ, Βενέτσια*
Οπάβα13Τενερίφη*, Βόννη

*Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες

Το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας

Εφόσον ο ΠΑΟΚ επικρατήσει της Φριμπούρ, αυτομάτως βγαίνει από το… κάδρο κάθε σενάριο ισοβαθμίας με τη Βόννη, καθώς οι Γερμανοί μπορούν (μάξιμουμ) να φτάσουν στους 21 βαθμούς, αλλά θα διατηρηθεί το αντίστοιχο της τριπλής ισοβαθμίας με Χολόν, Ναντέρ. Η ελληνική ομάδα (σε κάθε περίπτωση) είναι ευνοημένη. Γιατί η Ναντέρ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Χολόν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και ο ΠΑΟΚ ήδη έχει πλεονέκτημα, σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας. Πρόβλημα για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα προκύψει μόνο στην περίπτωση που δεν κερδίσει τη Φριμπούρ στην Ελβετία. Γιατί στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο θα «γεννηθούν» πιθανότητες τριπλών ισοβαθμιών οι οποίες δεν είναι συμφέρουσες όπως αυτή με Ναντέρ και Βόννη.

Η ειδική βαθμολογία των ΠΑΟΚ, Χολόν και Ναντέρ σε περίπτωση ισοβαθμίας

ΟμάδαΒαθμοίΝ-ΗΠόντοι
ΠΑΟΚ192-2+3
Χολόν192-1+1
Ναντέρ191-2-4

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα