ΠΑΟΚ-Οπάβα: Δύο διαφορετικοί κόσμοι

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ-Οπάβα: Δύο διαφορετικοί κόσμοι

bet365

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα (23/1, 19:30) την Οπάβα για την 12η αγωνιστική του BCL έχοντας την ευθύνη της διαχείρισης του τίτλου του απόλυτου φαβορί απέναντι σε μία από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Αν το (πρόσφατο) παρελθόν είναι ο οδηγός για το μέλλον, τότε ο ΠΑΟΚ (6-5) ξέρει τι πρέπει να κάνει απέναντι στην Οπάβα (1-10) ούτως ώστε να κάνει ένα ακόμη βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Θεωρητικά, με δύο νίκες στους επόμενους τρεις αγώνες, η ελληνική ομάδα θα εξασφαλίσει εισιτήριο για τη φάση των «16» καθώς βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι των Χαποέλ Χολόν (7-4), Ναντέρ (6-5), λόγω του ευνοϊκού προγράμματος. Γιατί οι δύο τελευταίες θα τεθούν αντιμέτωπες στην τελευταία αγωνιστική, η δε Χολόν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής φιλοξενεί την Τενερίφη, πέραν του ότι στη συνέχεια έχει να ταξιδέψει και στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τη Βόννη.

Το ζητούμενο για τον Δικέφαλο είναι να αποφύγει την «γκέλα» και να βαδίσει σε ασφαλές μονοπάτι. Απέναντι στην Οπάβα έχει ισχυρό πλεονέκτημα λόγω διαφοράς σε επίπεδο ποιότητας. Όπως αναμενόταν, οι Τσέχοι περιορίστηκαν στη… χαρά της συμμετοχής, εξάλλου δεν κυνήγησαν το κάτι παραπάνω δεδομένου του ότι δεν προχώρησαν στην παραμικρή οικονομική θυσία, αλλά βασίστηκαν σε γηγενείς παίκτες. Κι αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στους αριθμούς αλλά και στην αποτελεσματικότητά της. Γιατί η Οπάβα…

-Δεν χαρακτηρίζεται για την ικανότητά της στην επίθεση στο μισό γήπεδο και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διαθέτει τη χειρότερη επίθεση της διοργάνωσης με 72.5 πόντους κατά μέσο όρο.

-Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα της κανονικής διάρκειας, η Οπάβα μετρά δέκα συνεχόμενες ήττες. Μάλιστα, χάνει με 23.7 πόντους κατά μέσο όρο ενώ η πιο βαριά ήττα ήταν στη Γαλλία όπου «διαλύθηκε» από τη Ναντέρ με διαφορά 46 πόντων.

- Είναι η μοναδική ομάδα του BCL που βασίζεται σε γηγενείς παίκτες και στηρίζεται επιθετικά στους Κλέκα (13.1π.), Μπούνοχ (11.6π.), Γκνιάντεκ (10.6π.).

-Βαδίζει σε αντίθετο μονοπάτι σε σχέση με τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο ευστοχίας έξω από τα 6.75 καθώς ο Δικέφαλος είναι η πιο εύστοχη ομάδα του BCL, ενώ η Οπάβα βρίσκεται στην 30η θέση της λίστας με ποσοστό ευστοχίας 29.7%.

-Η Οπάβα παίρνει 32 πόντους ανά αγώνα μέσα από τον αιφνιδιασμό, τις δεύτερες επιθέσεις και τα λάθη του αντιπάλου.

Η έκρηξη του Χάτσερ

Η αλήθεια είναι ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου περίμενε αρκετό καιρό την αγωνιστική άνοδο του Ουίλιαμ Χάτσερ και πλέον απολαμβάνει τους καρπούς της στήριξης που του παρείχε. Ο Αμερικανός είναι – μακράν του δεύτερου – ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας τον μήνα που διανύουμε και φυσικά υπήρξε πρωταγωνιστής στις διαδοχικές νίκες του ΠΑΟΚ στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Μάλιστα οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί.

-Ο Αμερικανός έχει 26 πόντους κατά μέσο όρο στους τελευταίους πέντε αγώνες της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μεγαλύτερη αξία έχει όμως το γεγονός ότι σουτάρει με 67.8% (19/28) έξω από τα 6.75 και συνολικά το επίπεδο αποτελεσματικότητάς τους στα σουτ βρίσκεται στο 57% (36/63).

-Ο ΠΑΟΚ δεν φεύγει με… άδεια χέρια από το 48% των επιθέσεων που κάνει σε κάθε παιχνίδι. Κοινώς, αξιοποιεί σχεδόν τις μισές από τις επιθέσεις που κάνει ανά αγώνα.

-Γενικώς, η επίθεση δεν είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» όσο η άμυνα καθώς δέχεται κατά μέσο όρο 79.2 πόντους ανά αγώνα.

-Οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο προσφέρουν το 32.6% των συνολικών πόντων της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου.

-Ο Φιλ Γκος είναι ο πιο αποτελεσματικός παίκτης του ΠΑΟΚ έξω από τα 6.75 στα εντός έδρας παιχνίδια καθώς σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας άνω του 50% έχοντας 14/26 προσπάθειες.

Οδηγός ο αγώνας στην Τσεχία

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ έκανε επιβλητικό πέρασμα από την έδρα της Οπάβα καθώς επικράτησε με 69-94, στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του Γιάννη Αθηναίου ο οποίος σημείωσε 21 πόντους. Διαπίστωσε ωστόσο τον κίνδυνο σε περίπτωση που επιτρέψει τους Τσέχους να παίξουν παιχνίδι στους δικούς τους ρυθμούς (σ. σ. δηλαδή πολλές κατοχές και γρήγορος ρυθμός). Για την ακρίβεια, η Οπάβα είχε προηγηθεί με διαφορά 15 πόντων στα πρώτα πέντε αγωνιστικά λεπτά έχοντας 6/7 προσπάθειες τριών πόντων. Η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ. Σε επίπεδο προσώπων, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον στις τάξεις του τον Γιάννη Αθηναίου, στη δεύτερη απώλειά του μετά από αυτή του Γιανίκ Μορέιρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα