Ξανθόπουλος: «Ύπουλος ο τραυματισμός μου, δεν είχα χάσει ματς δυο χρόνια»

Κάτια Πετροπούλου
Ξανθόπουλος: «Ύπουλος ο τραυματισμός μου, δεν είχα χάσει ματς δυο χρόνια»

bet365

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για το διάστημα που έμεινε εκτός παρκέ λόγω τραυματισμού, για τη νίκη επί της Ντιζόν και για τη συνέχεια της ΑΕΚ στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Ο Μιλουτίνοφ επιστρέφει στο Ολυμπαικός – Κίμκι και παίζει με 0% γκανιότα σε over/under πόντους. Νέο Pamestoixima.gr. Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο Βασίλης Ξανθόπουλος διεγνώσθη με κάκωση μηνίσκου στο δεξί γόνατο, που αποκόμισε από το ματς με τον Προμηθέα Πάτρας κι η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για αποχή από τις αγωνιστικές δραστηριότητες για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ο τραυματισμός, όμως, του έμπειρου γκαρντ αποδείχθηκε «ύπουλος», όπως ανέφερε ο ίδιος στο gazzetta.gr, αφού τελικά ταλαιπωρήθηκε από οστικό οίδημα, που τον κράτησε εκτός για δύο και... κάτι μήνες.

Στο πρώτο ματς της ΑΕΚ για το 2019 κόντρα στον Ολυμπιακό, ο «Ξανθό» έκανε... restart κι έκτοτε κατευθύνει τους «κιτρινόμαυρους» και πάλι στο παρκέ με την ψυχραιμία και την ηρεμία που τον χαρακτηρίζει.

Το διάστημα που έμεινε στα... πιτς «πάλεψε» πολύ μέσα του, αφού στα 17 χρόνια καριέρας του, δεν είχε βιώσει ξανά τέτοιο τραυματισμό και η ανησυχία ήταν λογικό να κάνει την εμφάνισή της.

«Ήταν δύσκολα, γιατί - δόξα τω Θεώ - δεν έχω περάσει ξανά τραυματισμό κατά την διάρκεια της χρονιάς. Ήταν ύπουλος, στην αρχή δεν φαινόταν κάτι τόσο σοβαρό. Παρόλα αυτά, με την βοήθεια των γιατρών, των φυσιοθεραπευτών και του γυμναστή που ήταν συνέχεια από πάνω μου, αλλά και με των συμπαικτών μου, επέστρεψα. Προσπαθούσα να είμαι συνέχεια κοντά στην ομάδα, γιατί όταν είσαι μακριά, αυτό σε φθείρει ψυχολογικά. Οι τραυματισμοί δυστυχώς είναι κομμάτι της ζωής μας κι ελπίζω να μην το ξαναπεράσω κι εγώ, κι εύχομαι και κάθε παίκτης να μην περνάει τραυματισμούς στη διάρκεια της καριέρας του. Σταδιακά, αισθάνομαι ότι βρίσκω ρυθμό κι ελπίζω να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα», παραδέχθηκε μετά την αναμέτρηση με την Ντιζόν.

Το να βλέπει τους συμπαίκτες του να είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και τον εαυτό του απλό θεατή, δίπλα στον πάγκο, ήταν «Ακόμα πιο δύσκολο! Δεν ξέρω πόσους αγώνες έχω παίξει, αλλά έχω χάσει ούτε το 5% των αγώνων και τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχα λείψει ούτε από ένα παιχνίδι. Είναι δύσκολο! Τα παιδιά, όμως, έκαναν πολύ καλή δουλειά αυτό το διάστημα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ελπίζω να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός γενικά στην ομάδα. Είχαμε πολλούς από την αρχή της σεζόν. Ας ελπίσουμε το 2019 να είμαστε πιο τυχεροί στο θέμα της υγείας».

Ο 34χρονος γκαρντ και «αφανής» MVP της «Βασίλισσας» αφήνει τη «σκοτεινή» αυτή περίοδο πίσω του και κοιτάει με χαμόγελο τη συνέχεια στις ευρωπαϊκές κι εγχώριες διοργανώσεις.

Κόντρα στην γαλλική ομάδα αγωνίστηκε για 16:28 κι έδωσε σημαντικές βοήθειες σε άμυνα και δημιουργία στη νίκη της ΑΕΚ (80-56) και ο ίδιος σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν τόσο κακοί αμυντικά και στο πρώτο μέρος. Η πίεση που ασκήσαμε βοήθησε σταδιακά, ώστε να χάσει το ρυθμό της η Ντιζόν. Κερδίσαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας κι όταν γύρισε κι η μπάλα καλύτερα στην επίθεση, πήραμε μια διαφορά».

Όσο για το τι είπε ο Λούκα Μπάνκι στους παίκτες του στο ημίχρονο, που η εικόνα τους δεν ήταν ίσως αυτή που περίμενε, υποστήριξε: «Είπε να συνεχίσουμε να είμαστε πιεστικοί στην άμυνα και στην επίθεση να γυρνάμε την μπάλα, όπως κάναμε, και να παίρνουμε τα ελεύθερα σουτ. Γιατί μέχρι το ημίχρονο είχαμε χάσει μερικά σουτ, αλλά κάποια στιγμή θα έμπαιναν. Η δουλειά δεν μπορεί να φανεί από την αρχή. Αν συνεχίζεις να παίζεις άμυνα και να πιέζεις τις αντίπαλες ομάδες, θα φανεί σταδιακά, όσο κυλάει ο αγώνας. Ευτυχήσαμε να πάρουμε μια μεγάλη διαφορά, και την διατηρήσαμε μέχρι το τέλος».

Οι επόμενες ημέρες που έρχονται για την ΑΕΚ είναι... καυτές, αφού το Σάββατο (20/01) υποδέχεται το Περιστέρι κι έπειτα ακολουθούν τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Φουενλαμπράδα (23/01), ΠΑΟΚ (26/01) και Λιετκαμπέλις (29/01). «Είναι ένας δύσκολος μήνας, μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου, πρώτα ο Θεός, να έχουμε περάσει τελικό στο Διηπειρωτικό. Η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ δύσκολη, αλλά προέχει το ματς με το Περιστέρι, που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Το έχει αποδείξει στην διάρκεια της σεζόν. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί, να ξεκουραστούμε μετά τη Ντιζόν, να ξεχάσουμε τη νίκη και να αρχίσουμε τις προπονήσεις για το Περιστέρι», συμπλήρωσε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα