Ο Χάντερ ξεχωρίζει στο Top-5 του ranking στο BCL! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Ο Χάντερ ξεχωρίζει στο Top-5 του ranking στο BCL! (pics & vids)

bet365

Ο Βινς Χάντερ δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την κορυφή στο BCL και τονίζει στο gazzetta.gr πως όλα είναι στο σωστό δρόμο. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι παίκτες που τον πλαισιώνουν στο ΤΟΡ 5 του efficiency στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η πρώτη φάση των ομίλων του Basketball Champions League ολοκληρώθηκε και ένας «κιτρινόμαυρος» ξεχωρίζει στην πεντάδα του efficiency, δηλαδή του συστήματος αξιολόγησης.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Βινς Χάντερ, ο οποίος διανύει την καλύτερή του σεζόν κι, έχει «τρελάνει» τον κόσμο της ΑΕΚ με τα... καμώματά του!

Ο Αμερικανός σέντερ είναι εμφανές πως φέτος... πετάει και το 6-1 που έχει η «Βασίλισσα» στην ευρωπαϊκή διοργάνωση (με έξι σερί νίκες) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον ίδιο.

Φέτος φαίνεται πως είναι η χρονιά του και αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να θέσει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για τον MVP της χρονιάς!

Ήδη το όνομά του φιγουράρει στο Νο.5 του συστήματος αξιολόγησης και όπως τόνισε κι ο ίδιος στο gazzetta.gr το μόνο που στοχεύει είναι η κορυφή!

5. ΒΙΝΣ ΧΑΝΤΕΡ -ΑΕΚ (20.3 efficiency)

«Ξέρεις, δεν δίνω και μεγάλη προσοχή στα στατιστικά. Είμαι "χαλαρός", η ομάδα με βοηθάει πάρα πολύ για να φτάσω σε lay ups και καρφώματα, τα σουτ μου βελτιώνονται. Αλλά, φυσικά και θέλω να είμαι στην κορυφή», υποστήριξε στο gazzetta.gr ο Χάντερ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ (17.7π.) της ΑΕΚ στο BCL, πρώτος ριμπάουντερ (7.7), τρίτος σε κλεψίματα (1.4) και τρίτος σε λεπτά συμμετοχής (25.5).

Ο 24χρονος παίκτης έχει φτάσει δύο φορές σε double double: στην ήττα από την Χάποελ Ιερουσαλήμ (16π., 11ρ.) και στην εκτός έδρας νίκη επί της Ντιζόν (25π., 11ρ.). Κόντρα στη Λιετκαμπέλις το έχασε για ένα ριμπάουντ (9ρ.), ενώ έκανε το μέχρι στιγμής season high του σε πόντους (28π.).

Αν αναλογιστεί κανείς πως πέρυσι τον Ιανουάριο που ήρθε στην ομάδα είχε σε 8 παιχνίδια 8.9 πόντους και 4.4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο BCL, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό πόσο άνετα νιώθει ο ίδιος φέτος - πέρα από το πόσο πολύ έχει δουλέψει - και πόσο γρήγορα έχει προσαρμοστεί στην φιλοσοφία του Λούκα Μπάνκι.

«Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Όλοι παίζουμε πολύ καλά, ειδικά στην άμυνα, η οποία είναι μεγάλο κομμάτι στο παιχνίδι μας και μας οδηγεί σε νίκες. Έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα μέχρι στιγμής. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και με την επιστροφή μας», δήλωσε για το 6-1 που έχει η ΑΕΚ και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλή αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση τώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλύτερα! Θα επιστρέψουν κι οι τραυματίες και θα είμαστε πλήρεις. Νιώθω άνετα και έχω αυτοπεποίθηση πως θα τα πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια».

Πέρα από τον παίκτη των «κιτρινόμαυρων», όμως, το ενδιαφέρον στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA μονοπωλούν και άλλοι παίκτες, οι οποίοι έχουν καταφέρει με τις εμφανίσεις τους να συμπληρώσουν την πεντάδα.

Το gazzetta.gr σας τους παρουσιάζει, μαζί με όσα χρειάζεται να ξέρετε γι' αυτούς.

4. ΟΓΚΟΥΣΤΙΝ ΡΟΥΜΠΙΤ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (21.1 efficiency)

Ηλικία: 29
Εθνικότητα: ΗΠΑ
Θέση: Φόργουορντ
Λεπτά συμμετοχής: 28.9
Πόντοι: 17.0
Ριμπάουντ: 6.4
Κλεψίματα: 1.7
Season high: 26 πόντοι
Ρεκόρ ομάδας: 4-3

3. ΚΑΛΙΦ ΟΥΑΪΤ - ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ (22.0 efficiency)

Ηλικία: 27
Εθνικότητα: ΗΠΑ
Θέση: Γκαρντ
Λεπτά συμμετοχής: 32.2
Πόντοι: 22.8
Ασίστ: 5.4
Κλεψίματα: 1.8
Season high: 35 πόντοι
Ρεκόρ ομάδας: 5-2

2. ΜΠΑΜΠΑΚΑΡ ΤΟΥΡΕ - ΦΡΙΜΠΟΥΡ (22.0 efficiency)

Ηλικία: 33
Θέση: Σέντερ
Εθνικότητα: Σενεγάλη
Λεπτά συμμετοχής: 30.6
Πόντοι: 16.3
Ριμπάουντ: 9.8
Κοψίματα: 1.0
Season high: 23 πόντοι
Ρεκόρ ομάδας: 1-6

1. ΤΖΕΡΑΪ ΓΚΡΑΝΤ - ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ (22.1 efficiency)

Ηλικία: 29
Εθνικότητα: ΗΠΑ
Θέση: Φόργουορντ
Λεπτά συμμετοχής: 28.1
Πόντοι: 16.6
Ριμπάουντ: 9.3
Season high: 21 πόντοι
Ρεκόρ ομάδας: 3-4

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα