Παπαθεοδώρου: «Κομβικό ματς, να συνεχίσουμε το σερί»

Παπαθεοδώρου: «Κομβικό ματς, να συνεχίσουμε το σερί»

Gazzetta team
Παπαθεοδώρου: «Κομβικό ματς, να συνεχίσουμε το σερί»

bet365

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο (14/11,19:30) τη Φριμπούρ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του BCL και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στάθηκε στη σημασία του αγώνα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για τις διαδοχικές νίκες της ομάδας του και το κομμάτι της ψυχολογίας. «Είναι δεδομένο ότι κάθε φορά που κερδίζεις αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Από εκεί και πέρα όμως, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι παίζουμε με μια ομάδα, η οποία μπορεί να μην προέρχεται από μια χώρα με μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ, αλλά όποιος την υποτίμησε το πλήρωσε πολύ ακριβά. Στα προκριματικά απέκλεισε την Avtodor, μια ομάδα από την VTB League και την Sakarya από το πρωτάθλημα της Τουρκίας. Πρέπει να φανούμε πολύ δυνατοί πνευματικά και να κάνουμε μια εμφάνιση υψηλού επιπέδου για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Σκιαγραφώντας τη Φριμπούρ, στάθηκε στην έντονη παρουσία των Αμερικανών παικτών. «Είναι μια ομάδα που έχει 5 Αμερικανούς, αν συμπεριλάβουμε και την τελευταία χρονικά απόκτηση ενός παίκτη πριν από 2-3 μέρες. Έχει προπονητή από τη Σερβία, έχει έντονες επιρροές από το γαλλικό πρωτάθλημα. Συνολικά είναι μια ομάδα που επιτίθεται οργανωμένα, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και έχει καλούς παίκτες με ατομικά χαρακτηριστικά», είπε και αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία τα οποία πολλές φορές παραπλανούν: «Πολλές φορές τα στατιστικά της κάθε ομάδας δεν παίζουν ρόλο. Η Opava ήταν η δεύτερη χειρότερη ομάδα στο τρίποντο, αλλά ξεκίνησε το παιχνίδι με 9/9 τρίποντα, οπότε δεν ξέρεις ποτέ τι θα συναντήσεις. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στα δυνατά της στοιχεία, όπως είναι το επιθετικό ριμπάουντ, με τον Babacar Toure, έναν παίκτη που κατεβάζει 4 επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα. Πρέπει να προσαρμόσουμε την άμυνά μας πάνω στους Αμερικανούς και στον Σέρβο Dusan Mladjan, έναν παίκτη που είναι εδώ και αρκετά χρόνια στην ομάδα και έχει επιθετικές ικανότητες. Στο τελευταίο τους εκτός έδρα παιχνίδι με τη Nanterre, είχε 50 πόντους στο ημίχρονο, γεγονός που δείχνει ότι έχει καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και νομίζω ότι στέκεται πολύ καλά σε μια διοργάνωση, όπως το Basketball Champions League».

Αναφερόμενος στη σημασία του αγώνα, απάντησε: «Όσο προχωράει η διοργάνωση, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Είναι ένα ματς το γήπεδό μας, θέλουμε να συνεχίσουμε ένα μικρό σερί που έχουμε ξεκινήσει και να επιβεβαιώσουμε για ένα ακόμα παιχνίδι την καλή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, οπότε είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στον Απόλλωνα Τσόχλα. «Νομίζω ότι έχει στο τελικό στάδιο. Θεωρώ ότι μετά τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων θα είναι 100% μαζί μας για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ομάδας. Ο Απόλλων θα δώσει στην ομάδα αυτά που έδινε όλα τα χρόνια. Ηρεμία, σιγουριά, σοβαρότητα. Είναι ένα παιδί που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα