Νεπτούνας: Ο ΠΑΟΚ την «πάτησε» δις, ο Προμηθέας; (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Νεπτούνας: Ο ΠΑΟΚ την «πάτησε» δις, ο Προμηθέας; (pics & vids)

bet365

Ο Προμηθέας γίνεται η δεύτερη ελληνική ομάδα που αντιμετωπίζει η Νεπτούνας στο BCL (13/11, 19:00) και το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της λιθουανικής ομάδας.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Το αήττητο του Προμηθέα σταμάτησε την προηγούμενη αγωνιστική στο Στρασβούργο και οι Πατρινοί έρχονται τώρα αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση: την Νεπτούνας (13/11, 19:00).

Πρόκειται για την ομάδα που τις δύο προηγούμενες χρονιές φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στην έδρα της στη φάση των ομίλων και είχε ισάριθμες νίκες (68-63, 82-69), αν και στην Θεσσαλονίκη τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά (82-73, 91-70), ενώ αποκλείστηκε και τις δύο στους «16» από Λούντβιγκσμπουργκ και Στρασμπούρ, αντίστοιχα.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά καλείται να «σπάσει» αυτή την παράδοση και να επιστρέψει στις νίκες κόντρα σε μια ομάδα που έχει βάση το λιθουανικό στοιχείο και έχει προσθέσει τρεις Αμερικανούς (Ουίλιαμς, Ουίβερ, Γκραντ) στο ρόστερ της.

Με το τέλος της προηγούμενης σεζόν, οι ηγέτες της Σεϊμπούτις και Ζιελιόνις, μαζί με τους Φιλντς, Τζόνσον, Σούλσκις και Κάτσινας αποχώρησαν, ενώ οι Κισιέλιους, Ντελινινκάιτις, Γκαλντίκας, Μικαλάουσκας, Μπελιάουσκας παρέμειναν στην ομάδα. Μαζί με τους προαναφερθέντες Αμερικάνους ήρθαν και οι Σλαβίνσκας, Ολισεβίσιους, Μασιούλις και Νταμπράουσκας.

Αυτοί που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή είναι ο Τόμας Ντελινκάιτις (15.6π., 56%τρ.), ο Τζεράι Γκραντ (15.4π., 9.4ρ.), ο Οσβάλντας Ολισεβίτσιους (12.2π., 4.4ρ.) και ο πρώην παίκτης του Άρη Κάιλ Ουίβερ (12.0π., 3.4ασ., 3.0ρ., 1.8κλ.).

Η Νεπτούνας πετυχαίνει 86.8 πόντους κατά μέσο όρο στην διοργάνωση (5η) και είναι 6η σε δίποντα με ποσοστό 55.9%.

Ο προπονητής της, Κάζις Μακσβίτις, βρίσκεται από το 2017 στον πάγκο της, όταν και αποχώρησε από την Λιετκαμπέλις.

Στο Basketball Champions League προέρχεται από δύο σερί νίκες κι έχει ρεκόρ 3-2, ενώ στην Λιθουανία είναι στην 1η θέση μαζί με την Ζαλγκίρις (9-1).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα