Μπάνκι: «Δεν θέλουμε σούπερ ήρωες και εγωισμούς, αλλά παίκτες που αποδέχονται ρόλους»

Κάτια Πετροπούλου
Μπάνκι: «Δεν θέλουμε σούπερ ήρωες και εγωισμούς, αλλά παίκτες που αποδέχονται ρόλους»

bet365

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε για την νίκη της ΑΕΚ επί της Φουενλαμπράδα (78-71), το άσχημο ποσοστό στις βολές, αλλά και την σημαντική βοήθεια που έδωσαν οι Μωραΐτης - Τσαλμπούρης.

Ο Ιταλός προπονητής σχολίασε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα ματς με μεγάλη ένταση. Και οι δύο ομάδες έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Αντιληφθήκαμε από την αρχή πόσο έτοιμη ήταν η Φουενλαμπράδα. Το ρεκόρ τους λέει πολλά, είχαν κερδίσει δύο ματς εκτός έδρας, ακόμη και μέσα στην Μπάμπεργκ, ενώ παρότι έχασαν από τη Χάποελ στην έδρα τους, κέρδισαν την Μπαρτσελόνα.

Έδειξαν και σήμερα την αξία τους, αφού παρότι πήραμε κάποιες διαφορές, ποτέ δεν τα παράτησαν. Πιστεύω πως κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανεξάρτητα από το ποσοστό στις βολές που σε αυτό το επίπεδο είναι απαράδεκτο, αλλά και τα εύκολα λάθη. Πιστεύω πως η Φουενλαμπράδα μάς οδήγησε να ξοδέψουμε πολλή ενέργεια και αυτό δεν μας επέτρεψε να έχουμε πάντα καθαρό μυαλό.

Εκτιμώ την προσπάθεια της ομάδας, προσπαθούμε να καλύψουμε τις απουσίες και το σημαντικό είναι να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας για το επόμενο ματς, γιατί είναι δύσκολο να ξέρουμε αν θα επιστρέψει κάποιος από τους τραυματίες. Ακόμη απέχουμε από το να αποκληθούμε τοπ ομάδα, το είδαμε και σήμερα σε αρκετά σημεία».

Για την παρουσία των Τσαλμπούρη και Μωραΐτη ανέφερε: «Απέδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Συνήθως δεν μπορούν να έχουν τόσο χρόνο, αλλά στη Θεσσαλονίκη και στη Ντιζόν ήταν σημαντικό να βοηθήσει ο Μωραΐτης. Έχουμε δουλέψει αρκετά μαζί τους και έχουν δείξει πως μπορούν να δώσουν λύσεις σε ένα μεγάλο ρόστερ με 14 παίκτες. Δείχνουν ότι βελτιώνονται και αυτό είναι σημαντικό για αυτά τα παιδιά που προπονούνται με την ομάδα, αποδέχονται έναν ρόλο και είναι αποτελεσματικοί. Είναι μια αξία που θέλει να έχει μια καλή ομάδα. Δεν θέλω σούπερ ήρωες σε μια ομάδα, ούτε σούπερ εγωισμούς, αλλά παίκτες που αποδέχονται το ρόλο τους και προσαρμόζουν το παιχνίδι τους σε αυτό της ομάδας. Σήμερα το έκαναν αυτό ο Τσαλμπούρης και ο Μωραΐτης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα