Στρασμπούρ: Ανανεωμένη κι... επικίνδυνη! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Στρασμπούρ: Ανανεωμένη κι... επικίνδυνη! (pics & vids)

bet365

Ο Προμηθέας φιλοξενείται στην έδρα της Στρασμπούρ (07/11, 21:30), για την 5η αγωνιστική του BCL, και το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ της γαλλικής ομάδας.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Μόνο άγνωστη δεν είναι η Στρασμπούρ σε όσους παρακολουθούν το Basketball Champions League από την ίδρυσή του.

Η ομάδα του προπονητή της εθνικής Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, συμμετέχει για τρίτη σερί φορά στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA κι έχει βρεθεί αντιμέτωπη με δύο ελληνικές ομάδες τις προηγούμενες χρονιές.

Τη σεζόν 2016-17 αναμετρήθηκε με τον Άρη στα προκριματικά για τα playoffs και αποκλείστηκε (71-52 εκτός, 81-70 εντός), ενώ την επόμενη συνάντησε δύο φορές την ΑΕΚ στο δρόμο της: μία στους ομίλους που είχε 2 νίκες (80-78, 87-88) και μία στους «8», όπου αποκλείστηκε ξανά (78-69 εκτός, 83-83 εντός).

Αυτή την φορά, η γαλλική ομάδα διασταυρώνεται με τον Προμηθέα, για την 5η αγωνιστική του BCL, με τους Πατρινούς να κάνουν εκπληκτική πορεία και να είναι αήττητοι (4-0).

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ των Γάλλων

Η Στρασμπούρ είναι εμφανώς πιο αποδυναμωμένη από πέρυσι, αφού έφυγαν σημαντικοί παίκτες (Ίνγκλις, Μποστ, Ράιτ, Άτκινς, Λαμπεϊρί, Λελούπ, Λόγκαν, Κορτάλ, Μπίλαν), ωστόσο παραμένει δυνατή, ενώ είναι 4η σε τρίποντα με ποσοστό 40.8%.

Κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά της, αφού στο Basketball Champions League ηττήθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη αγωνιστική από την Νεπτούνας κι έχει ρεκόρ 3-1. Στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται στο 5-3 και στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Με τόσες αποχωρήσεις, είναι λογικό η ομάδα να είναι εξ' ολοκλήρου ανανεωμένη. Κόλινς, Σέρον, Ενζιλιέ, Γκριν, Λανγκ, Φαλ (δανεικός από Μπασκόνια), Τραορέ, Αλινγκέ, Πότα είναι οι παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα, ενώ έμειναν οι Μπέιχερστ, Πιέτρους και Γκουλμί.

Αυτοί που ξεχωρίζουν φυσικά είναι ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μάικ Γκριν (13.0π., 3.8ασ., 4.0ρ.), ο Γιουσουφά Φαλ (13.5π., 6.0ρ.), ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μάρντι Κόλινς (6.5π., 2.8ρ., 2.5ασ.), αλλά και οι Νικολά Λανγκ (12.3π., 2.3ασ.), Αλί Τραορέ (12.8π., 4.5ρ.) και Ζερεμί Ενζιλιέ (13.8π., 3.0ασ.).

Τελευταία προσθήκη της Στρασμπούρ είναι ο Τζάρελ Έντι, ο οποίος δεν θα προλάβει να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα του Μάκη Γιατρά (πέρασε χθες 06/11 τα ιατρικά).

«Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που δουλεύει πολύ καλά», είπε ο Κολέ στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, «Νίκησαν την ΑΕΚ με 10 πόντους σχετικά εύκολα κι ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό μόλις για 8. Βλέπουμε πως υπάρχει εξέλιξη στην διοργάνωση χρόνο με το χρόνο. Δεν υπάρχουν πια αδύναμες ομάδες, αλλά πολύ καλές, και ο Προμηθέας είναι μια από αυτές. Ο Προμηθέας δεν είναι μια τυπική ελληνική ομάδα. Οι ελληνικές ομάδες σε... κοιμίζουν με τον ρυθμό τους, ενώ ο Προμηθέας είναι γρήγορος κι επιθετικός. Κάνει πράγματα που δεν βλέπουμε πια συχνά. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα