ΠΑΟΚ - Ναντέρ 83-82

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ - Ναντέρ 83-82

bet365

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ναντέρ με 83-82 στο PAOK SPORTS ARENA χάρη σ’ ένα φάουλ (σχεδόν) σε νεκρό χρόνο του Γκαμπ στον Βαγγέλη Μαργαρίτη και μια εύστοχη βολή του αρχηγού του Δικεφάλου.

Η ελληνική ομάδα φλέρταρε με την 4η νίκη της (σε ισάριθμες αγωνιστικές) στο BCL αλλά η εξαιρετική εμφάνιση του Θόδωρου Ζάρα σε συνδυασμό με την απερισκεψία του Αμερικανού της Ναντέρ, Τζούλιαν Γκαμπλ, να κάνει φάουλ σε διεκδίκηση επιθετικού ριμπάουντ – 0.3 δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος – έδωσε το δικαίωμα στον Μαργαρίτη να δώσει το φιλί της ζωής στην ομάδα του.

Ο έλεγχος του μακρινού σουτ της Ναντέρ και κυρίως των Γιουσκεβίτσιους, Πάλσον ήταν τα μόνιμα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ο πρώτος σημείωσε 10 πόντους στην πρώτη περίοδο καθώς δεν βρέθηκε λύση στο μαρκάρισμά του. Για την ελληνική ομάδα, ο Γιανίκ Μορέιρα άρχισε τον αγώνα με οκτώ πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά (10-10). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-18 καθώς στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

Ο Τζαμάλ Τζόουνς άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα στη δεύτερη περίοδο, γενικώς ο ΠΑΟΚ σούταρε καλύτερα από μακρινή απόσταση και προηγήθηκε με 28-20 μετά τη συμπλήρωσε τριών λεπτών. Εκεί χρειαζόταν την άμυνα, αλλά δεν την είχε. Με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα στο πρώτο μέρος, ο Γιουσκεβίτσιους συνέχισε να προκαλεί προβλήματα, ομοίως και οι Πάλσον, Σένγκλιν. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να χτίσει πάνω στη διαφορά και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 41-35.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διαχειριστεί την αθλητικότητα των Γάλλων στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ναντέρ χρησιμοποίησε ψηλό σχήμα με δύο σέντερ, έτσι κατάφερε να ελέγξει την επιθετική δραστηριότητα της ελληνικής ομάδας και αφού μείωσε σε 46-45 στα μισά της περιόδου, προηγήθηκε με 49-54 λίγο πριν το τελευταίο δίλεπτο. Και θα μπορούσε να είχε πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα αλλά με 3/3 τρίποντα και 11 πόντους συνολικά σ’ αυτή την περίοδο, ο Θόδωρος Ζάρας κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ (53-54).

Χρειάστηκε να περάσουν 33 λεπτά για να βρει ο Φιλ Γκος το πρώτο του καλάθι και είναι αλήθεια ότι το βρήκε στο πιο κρίσιμο σημείο. Εκεί που η Ναντέρ ξέφυγε με επτά πόντους (57-64). Μετά το τρίποντο του Αμερικανού ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα ακόμη από τον Θόδωρο Ζάρα και λίγο μετά την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τέσσερα λεπτά, η ελληνική ομάδα πλησίασε στους δύο πόντους (67-69). Ο Πάλσον έβαλε μεγάλα σουτ για τη Ναντέρ, ομοίως όπως και οι Γκος, Ζάρας για τον ΠΑΟΚ. Ο Ισλανδός της γαλλικής ομάδας της έδωσε αέρα τριών πόντων (76-79). Ο Γκος συνέχισε να πυροβολεί και όλα κρίθηκαν στα τελευταία 48 δευτερόλεπτα. Από τη γραμμή των βολών, η Ναντέρ προηγήθηκε με 79-82 για να ακολουθήσει ένα ανόητο φάουλ του Πάλσον πάνω στην προσπάθεια του Ζάρα για τρεις πόντους ο οποίος με 3/3 βολές ισοφάρισε σε 82-82, 11’’ πριν το τέλος. Ο Ντόμινικ Ουότερς αστόχησε στην τελευταία επίθεση της ομάδας του και ο Γκαμπλ έκανε το μοιραίο λάθος καθώς έκανε φάουλ στον Μαργαρίτη 0.3 δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έβαλε τη μία βολή και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 83-82.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Μετουσιώθηκε η προσπάθειά του στην τελευταία περίοδο λόγω της απερισκεψίας του Γκαμπλ να δώσει βολές στον Βαγγέλη Μαργαρίτη σε νεκρό χρόνο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Θόδωρος Ζάρας έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ εκεί που η Ναντέρ πήγε να ξεφύγει στο σκορ, μίλησε και στο τέλος. Ο Φιλ Γκος έβαλε 11 πόντους στα τελευταία 6:30, έχασε βέβαια το κρίσιμο σουτ στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του ΠΑΟΚ και είχε μεγάλη συμμετοχή στη νίκη στην τελευταία περίοδο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μιλένκο Τέπιτς και Αντώνης Κόνιαρης έδωσαν ελάχιστα πράγματα στην ομάδα τους, κυρίως ο πρώτος.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τι άλλο, το φάουλ του Γκαμπλ 0.3 δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος και η μία εύστοχη βολή του Μαργαρίτη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Προφανώς δεν είναι συμπτωματικό για τον ΠΑΟΚ ότι μια ακόμη ομάδα σουτάρει με υψηλό ποσοστό στο μακρινό σουτ. Η Ναντέρ σε τουλάχιστον τρεις φάσεις στα τελευταία τρία λεπτά – με αποκορύφωμα τη φάση του Γκαμπλ – ήταν πολύ επιπόλαια.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τάπα του Ντάριους Γκάρετ στον Σένγκλιν περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος όπου ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ ξεπέρασε κατά πολύ το ύψος της στεφάνης για να κόψει την μπάλα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 41-35, 53-54, 83-82.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα