Οι δεύτερες σκέψεις για το FEC και οι άγνωστοι αντίπαλοι

Οι δεύτερες σκέψεις για το FEC και οι άγνωστοι αντίπαλοι

Βασίλης Βλαχόπουλος
Οι δεύτερες σκέψεις για το FEC και οι άγνωστοι αντίπαλοι

bet365

Στον Άρη συζητήθηκε το ενδεχόμενο απόσυρσης της συμμετοχής στο FIBA Europe Cup, τελικώς όμως αποφασίστηκε να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή παρουσία.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο βασικός στόχος των «κίτρινων» ήταν η πρόκριση στο BCL διότι πέραν του επιπέδου της διοργάνωσης αλλά και της προσδοκίας περισσοτέρων εσόδων τόσο σε εμπορικό επίπεδο αλλά κυρίως σε θέμα εισιτηρίων, θα εξασφαλιζόταν ποσό από την παρουσία στην κανονική διάρκεια. Ο Άρης δεν τα κατάφερε και αυτομάτως ενεργοποιήθηκε η δήλωσή του στο FIBA Europe Cup. Ωστόσο, εκφράστηκε η σκέψη απόσυρσης αυτής της συμμετοχής, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Διότι, δεν εξασφαλίζει το παραμικρό ποσό η παρουσία στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει οικονομική ζημία, αν συνυπολογιστούν τα έξοδα αγώνων και μετακίνησης.

Η σκέψη εκφράστηκε με καθαρά οικονομικά κριτήρια, τελικώς όμως αποφασίστηκε η παραμονή της ομάδας στο FEC καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του Βαγγέλη Αγγέλου. Τούτο σχετίζεται κυρίως με δύο παράγοντες. Πρώτον, ο Αρης είχε δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση κι ενδεχόμενο υπαναχώρησή του ενδεχομένως να έβαζε σε καθεστώς κρίσης τις σχέσεις του με τη FIBA, κυρίως όμως στις συμφωνίες που έγιναν το καλοκαίρι με τους Αμερικανούς, υπήρξε η δέσμευση ότι σε κάθε περίπτωση η ομάδα θα παίζει στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, οι Θεσσαλονικείς περιμένουν να μάθουν πλέον τους αντιπάλους τους στον όμιλο. Αυτή η υπόθεση περιπλέχθηκε διότι ο πολωνική Τορούν η οποία αποκλείστηκε στην προκριματική φάση από την Μπαϊρόιτ, δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στο FEC. Αυτό σημαίνει ότι η τέταρτη ομάδα θα επιλεγεί από τη FIBA βάσει του ranking της καθεμίας. Αυτή τη στιγμή ο Άρης γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει τη Λέφσκι Σόφιας, τον νικητή του ζευγαριού Ρίλσκι-Κατάγια (σ. σ. η δεύτερη επικράτησε με 106-84 στον πρώτο αγώνα και σήμερα(10/10) θα γίνει ο δεύτερος στη Βουλγαρία) και την ομάδα που θα επιλέξει η FIBA.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα