Χάποελ Ιερουσαλήμ: Παλιοί «κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι» ξανά στο ΟΑΚΑ! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Χάποελ Ιερουσαλήμ: Παλιοί «κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι» ξανά στο ΟΑΚΑ! (pics & vids)

bet365

Η ΑΕΚ φιλοξενεί την Χάποελ Ιερουσαλήμ (10/10, 19:30), για την 1η αγωνιστική του BCL, και πολλά γνώριμα πρόσωπα επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ!

Για ατελείωτη δράση, παίξε νόμιμα live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Όταν κάποιος ακούει να μιλάνε για την Χάποελ Ιερουσαλήμ και παρακολουθεί τα μπασκετικά δρώμενα, το μυαλό του θα πάει «μοιραία» στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και προπονητή της ομάδας, Όντετ Κάτας, που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με το «τριφύλλι» (2000, 2001).

Ή στον επίσης πρώην «πράσινο», Τζέιμς Φελντέιν, που πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 2016 και το double το 2017, παίρνοντας, μάλιστα, και το βραβείο του MVP στο Κύπελλο.

Ή στον παλιό παίκτη της ΑΕΚ, Τζέι Κόβαν Μπράουν, που έμεινε... αλησμόνητος για το θερμό επεισόδιο που είχε με τον Γιούρι Ζντοβτς τον Φεβρουάριο του 2016, στον αγώνα με την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ.

Ακόμα και στον Τζος Όουενς, που πρόλαβε να φορέσει την φανέλα της «Βασίλισσας» στο ματς του Κυπέλλου με τον Κόροιβο για 17:21 και στην πρεμιέρα της Basket League με τον Απόλλωνα στην Πάτρα για κάτι λιγότερο από 4 λεπτά, πριν αποχωρήσει. Παρεμπιπτόντως, ο Αμερικανός έδωσε... σόου στο πρώτο ματς της ισραηλινής λίγκας, αφού μέτρησε 17 πόντους κόντρα στην Μπνέι Χερζλίγια.

Κάποιων η σκέψη ίσως πάει και στο «δυνατό» όνομα της ομάδας, Αμάρε Στούντεμαϊρ, που επέστρεψε για μια... τελευταία παράσταση ή και στον γιο του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ, που είχε εντυπωσιάσει στο Eurobasket Νέων της Κρήτης το 2017.

Δεν είναι δα και λίγα τα ονόματα που διαθέτει η Χάποελ στην ομάδα της. Όλα τους «ηχηρά», με μεγάλη εμπειρία και πολλές παραστάσεις.

Α, και ο Γιοτάμ Χαλπερίν! Ο 34χρονος, πρώην πια γκαρντ που πέρασε την τριετία 2008-11 στον Ολυμπιακό και κατέκτησε δύο Κύπελλα (2010, 2011), συνεχίζει στην ομάδα του Ισραήλ, αλλά από ένα διαφορετικό πόστο πια, αυτό του Αθλητικού Διευθυντή.

Η Χάποελ συμμετέχει για πρώτη φορά στο Basketball Champions League, αφού οι άνθρωποί της πήραν την απόφαση να «μετακομίσουν» στην διοργάνωση της FIBA, μετά τα τελευταία εννέα χρόνια στο EuroCup.

Μπορεί να αποχώρησαν πολλοί και καλοί παίκτες με την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν (Ντάισον, Περπέρογλου, Ντέι, Ρόμπερτς, Χάουελ, Κίνσι, Όμιτς, Λούκας), αλλά το φετινό ρόστερ της προκαλεί ήδη... τρόμο στον Γ' Όμιλο. Η ομάδα του Κάτας είναι ανανεωμένη στο μεγαλύτερό μέρος της - πήρε φέτος τους Μπάτλερ, Μπλατ, Τσούμπρεβιτς, Φελντέιν, Τζόνσον, Λουάλ-Ακουί, Όουενς, Ρετζουά - με τον Ισραηλινό κόουτς να δημιουργεί ένα δυνατό σύνολο.

Μοναδικός «παλιός» ο Λίορ Ελιγιάχου (2013), τον οποίο ακολουθεί ο Μπαρ Τίμορ (2014). Ο Γιόγκεβ Οχαγιόν, που είναι επίσης πολύ έμπειρος, δεν θα ενισχύσει την ομάδα του, καθώς θα μείνει στα... πιτς για αρκετό καιρό, μετά από τραυματισμό που υπέστη στην πρεμιέρα του ισραηλινού πρωταθλήματος.

Σε... αναμονή είναι η συμμετοχή του ΤαΣόν Τόμας, ο οποίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών μηνών για χρήση κάνναβης και θα επιστρέψει στα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα