Αντιμέτωπος με την «πρώην» του Λοτζέσκι ο Προμηθέας (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Αντιμέτωπος με την «πρώην» του Λοτζέσκι ο Προμηθέας (pics & vids)

bet365

Το παρθενικό ταξίδι του Προμηθέα στην Ευρώπη αρχίζει από την Οστάνδη (10/10, 21:30), μια ομάδα στην οποία ο Ματ Λοτζέσκι «γεύτηκε» τις πρώτες του επιτυχίες.

Για ατελείωτη δράση, παίξε νόμιμα live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Πριν «κατηφορίσει» στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό το 2013, ο 33χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού πια είχε περάσει μια τετραετία στην Οστάνδη.

Με την ομάδα της πατρίδας του, ο «Λότζο» έζησε τις πρώτες επιτυχίες στην επαγγελματική του καριέρα, αφού κατέκτησε το Κύπελλο το 2010, πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 2012, ενώ το 2013 τα... σάρωσε όλα, αφού έκανε το double και αναδείχθηκε MVP και στις δύο διοργανώσεις (17.1π., 4.9ρ., 3.1ασ., 1.1κλ.).

Μάλιστα, το πρωτάθλημα του 2012 έφερε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του! Με την ομάδα του να βρίσκεται δύο πόντους πίσω στο σκορ, ο Λοτζέσκι ευστόχησε πίσω από τα 6.75, με 30'' να απομένουν για το φινάλε, κι έστειλε τους συμπαίκτες του στα ουράνια (01:41 στο παρακάτω βίντεο).

Την ομάδα αυτή καλείται τώρα να αντιμετωπίσει ο Προμηθέας.

Μετά την εξαιρετική κι εντυπωσιακή χρονιά που έκαναν πέρυσι στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι Πατρινοί τερμάτισαν πανάξια στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας και πήραν το «εισιτήριο» για την Ευρώπη.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά, σαφώς πιο ενισχυμένη και με έντονο το ελληνικό στοιχείο, ζει το όνειρο της και με τον πρώτο αγώνα μπροστά της, καλείται να δείξει στους αντιπάλους της στην Ευρώπη τα «δόντια» της.

Η Οστάνδη είναι κυρίαρχη στο Βέλγιο, ενώ συμμετέχει στο Basketball Champions League από το 2016-17, που αυτό πρωτοσυστήθηκε στο φίλαθλο κοινό του μπάσκετ.

Ιδρύθηκε στις 25/05/70 και στην τροπαιοθήκη της έχει 19 πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα, 11 Σούπερ Καπ και 1 Μπενελούξ Καπ.

Όσον αφορά την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA, τις δύο προηγούμενες χρονιές δεν κατάφερε να προκριθεί από την φάση των ομίλων. Το 2016-17 τερμάτισε στην 5η θέση του γκρουπ της, ενώ πέρυσι στην 6η. Μάλιστα, αντιμετώπισε και τον Άρη, με τον οποίο έκανε δύο νίκες (69-67, 66-70). Αμφότερες τις χρονιές «μετακόμισε» στο FIBA Europe Cup, στο οποίο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά την πρώτη χρονιά και μέχρι τους «16» τη δεύτερη.

Το γηγενές στοιχείο είναι έντονο, αφού 7 παίκτες της είναι από το Βέλγιο (Buysschaert, Desiron, Kesteloot, Lambrecht, Lasisi, Mwema, Schwartz). Από εκεί και πέρα, 5 είναι από τα Βαλκάνια (Buza-Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Djordjevic-Σερβία, Djurisic-Μαυροβούνιο, Kotrulja-Κροατία, Maric-Κροατία) και 2 από τις ΗΠΑ (Fieler, Williams).

Μέσος όρος ηλικίας είναι τα 25 έτη, ενώ ο Dusan Djordjevic, που πέρασε το 2005 από τον Ηρακλή, φοράει την φανέλα της ομάδας από το 2011. Οι περισσότεροι παίκτες είναι μαζί τουλάχιστον τρία χρόνια στην ομάδα, ενώ οι μοναδικές φετινές της προσθήκες είναι οι Djurisic και Williams, οι οποίοι θέλουν πολλή προσοχή. Ο πρώτος προέρχεται από την Βόννη, αντικατέστησε τον «σταρ» της ομάδας, Jean Salumu, και αναμένεται να προσφέρει στο σκοράρισμα, αλλά και να δώσει βοήθεια στα ριμπάουντ και στην δημιουργία. Ο δεύτερος πέρασε το καλοκαίρι του στο Summer League με τους Χόρνετς, είναι κόμπο γκαρντ και «δύσκολος στο μαρκάρισμα», όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Στον πάγκο από το 2011 κάθεται ο Dario Gjergja. Ο 43χρονος προπονητής κατάγεται από την Κροατία κι έχει οδηγήσει την Οστάνδη σε 7 σερί πρωταθλήματα (2012-18), 6 Κύπελλα (2013-18) και 4 Σούπερ Καπ (2009, 2014, 2015, 2018). Λογικό, συνεπώς, να αναδειχθεί τρεις φορές «Προπονητής της Χρονιάς» (2013, 2017, 2018).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα