Από τους… 64.6 πόντους των φιλικών, στους 90 του πρώτου επίσημου αγώνα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Από τους… 64.6 πόντους των φιλικών, στους 90 του πρώτου επίσημου αγώνα

bet365

Συγκριτικά με την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο Άρης στα φιλικά παιχνίδια, οι 90 πόντοι που πέτυχε απέναντι στην Ντινάμο Τιφλίδας συνιστούν φοβερή βελτίωση.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Βέβαια, είναι απαραίτητο να συνυπολογιστεί και το αγωνιστικό επίπεδο του αντιπάλου. Κατά δήλωση του Βαγγέλη Αγγέλου, η Ντινάμο Τιφλίδας δεν έδειξε το πραγματικό πρόσωπό της, βρίσκεται αρκετά πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας, αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» στους έξι φιλικούς αγώνες που έδωσαν, πριν τον πρώτο επίσημο με την Ντινάμο Τιφλίδας, είχαν περιοριστεί στους 64.6 πόντους κατά μέσο όρο, εμφανίζοντας τρομακτική δυσκολία στην επίθεση.

Στον χθεσινό (20/9) αγώνα παρουσίασαν βελτίωση σε πολλούς τομείς οι οποίοι έφεραν και το υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας. Με πρώτο και καλύτερο αυτόν των ελεύθερων βολών. Στα φιλικά παιχνίδια, οι «κίτρινοι» πετούσαν στον κάλαθο των αχρήστων τουλάχιστον 15 βολές ανά αγώνα(!), χθες τελείωσαν το παιχνίδι με 13/17 προσπάθειες και ποσοστό ευστοχίας που σκαρφάλωσε στο 76%.

Ένας ακόμη τομέας είναι το μακρινό σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είχε 9/19 προσπάθειες, τα περισσότερα προήλθαν μέσα από συνεργασίες και passing game, γι’ αυτό η διαφορά εδραιώθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Κι ένας τρίτος τομέας είναι η αναλογία ασίστ-λαθών. Με 22 τελικές πάσες, ο Άρης εμφανίστηκε βελτιωμένος στο κομμάτι της επικοινωνίας, ενώ υπέπεσε σε 14 λάθη.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα