Η άγνωστη Ντινάμο των τεσσάρων Αμερικανών

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η άγνωστη Ντινάμο των τεσσάρων Αμερικανών

bet365

Το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ της σημερινής (20/9, 18:00) αντιπάλου του Άρη, Ντινάμο Τιφλίδας, στον πρώτο αγώνα της πρώτης προκριματικής φάσης του BCL. Ποιοι είναι οι τέσσερις Αμερικάνοι της και οι τρεις διεθνείς.

Aξεπέραστο Live Στοίχημα και ακόμα περισσότερες cash out* αγορές ! (21+)

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το προφίλ της Ντινάμο Τιφλίδας ήταν… εντελώς άγνωστο διότι η μοναδική πηγή πληροφόρησης περί των καλοκαιρινών κινήσεών της ήταν οι «σκόρπιες» αναρτήσεις στον λογαριασμό της στο Facebook. Επίσημη ιστοσελίδα δεν διαθέτει, γι’ αυτό ακόμη και το τεχνικό επιτελείο του Άρη δυσκολεύτηκε αρκετά στη συγκέντρωση πληροφοριών. Κυρίως όμως, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εικόνα καθώς η Ντινάμο απέφυγε να δώσει φιλικά παιχνίδια ή αν έδωσε, φρόντισε να τα κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας!

Υπό αυτές τις συνθήκες, η δημοσιοποίηση του ρόστερ της επόμενης χρονιάς λειτούργησε ευεργετικά καθώς επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο ενίσχυσής της. Παρότι πέρυσι κατέκτησε με μπρέικ το πρωτάθλημα, η Ντινάμο φέτος άλλαξε πολλά στο ρόστερ της και η γενικότερη λογική της μάλλον προδίδει τη φιλοδοξία πρόκρισής της στους ομίλους του BCL. Είναι αλήθεια όμως ότι δεν διαθέτει ρόστερ το οποίο μπορεί να το υποστηρίξει. Ένα από τα λίγα πρόσωπα που παρέμειναν σε σχέση με την περσινή χρονιά, είναι ο προπονητής της Ιρακλί Κοστάρια ο οποίος – σύμφωνα με όσα είπε στο gazzetta.gr – ο Γιώργος Λιμνιάτης, απαιτεί από την ομάδα του να επιδιώκει το σετ παιχνίδι.

Από τους Αμερικανούς που διαθέτει, ο Λαμόντ Μακ είναι ο πιο γνωστός στο ευρύ μπασκετικό κοινό και δη στο ελληνικό μέσα από τη διετή (2009-11) παρουσία του στην ΑΕΚ. Ο Αμερικανός φόργουορντ με το «γλυκό» μακρινό σουτ βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής έπειτα από ένα σοβαρό τραυματισμό. Πέρυσι εξάλλου δεν κατάφερε να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις στη ρουμανική Τιμισοάρα και περιορίστηκε σε μερικά παιχνίδια σε λίγκα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ρέτζερ Ντόουελ επίσης συστήθηκε στο παρελθόν στο ελληνικό κοινό μέσα από την παρουσία του στη Δόξα Λευκάδας. Ο βραχύσωμος γκαρντ έβγαλε πέρυσι το ψωμί του στην Αυστρία έχοντας 14.6 πόντους κατά μέσο όρο. Στην Ντινάμο Τιφλίδας έχει ρόλο του βασικού πλέι μέικερ. Ο τρίτος Αμερικάνος είναι ο Τζόρνταν Σόουπσαϊρ ο οποίος έπαιξε στην 3η κατηγορία του κολεγιακού Πρωταθλήματος (Colgate18) έχοντας 11.9 πόντους κατά μέσο όρο. Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον 23χρονο φόργουορντ είναι το ποσοστό ευστοχίας (39.5%) στα σουτ τριών πόντων. Την ομάδα των Αμερικανών κλείνει ο Τζάλεν ΜακΓκόουι του οποίου οι αριθμοί είναι αξιόλογοι. Αποφοίτησε από το Dillard με 13 πόντους κατά μέσο όρο, με ποσοστό ευστοχίας 49% στα σουτ τριών πόντων, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Τη γραμμή των ξένων κλείνει ο Ντομαγκόι Μπούμαπλο. Ο 27χρονος Κροάτης σέντερ πέρασε πέρυσι από τον Ηρακλή, αλλά αντικαταστάθηκε έπειτα από επτά αγώνες.

Από τους γηγενείς παίκτες, ξεχωρίζουν οι Μπερισβίλι, Μποκολοσβίλι και Τσοτσούα οι οποίοι είχαν συμπεριληφθεί και στην προεπιλογή της εθνικής Γεωργίας. Ο πρώτος αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Ντινάμο την περσινή σεζόν, ενώ οι άλλοι δύο αποκτήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα