Εύκολη αρχή, δύσκολη συνέχεια στο ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Άρη

Εύκολη αρχή, δύσκολη συνέχεια στο ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Άρη

Εύκολη αρχή, δύσκολη συνέχεια στο ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Άρη

bet365

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Ντινάμο Τιφλίδας στον πρώτο προκριματικό γύρο του BCL και το gazzetta.gr αναλύσει την επί διετίας Πρωταθλήτρια Γεωργίας, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια σε περίπτωση πρόκρισης των «κίτρινων».

Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι «κίτρινοι» έχουν το… ιστορικό και αγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στην κάτοχο του Πρωταθλήματος Γεωργίας.

Μιας ομάδας η οποία μεσουρανούσε στη δεκαετία του ’60, φθάνοντας μάλιστα μέχρι και την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1962, όταν βέβαια ο ευρωπαϊκός χάρτης ήταν εντελώς διαφορετικός σε σχέση με σήμερα κατ’ επέκταση ο μπασκετικός. Πλέον φυσικά τα δεδομένα είναι διαφορετικά, η Ντινάμο Τιφλίδας είναι μια ομάδα η οποία προσπαθεί να διατηρήσει τα σκήπτρα στο εγχώριο Πρωτάθλημα και δειλά-δειλά να κάνει την εμφάνισή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συνολικά έχει κατακτήσει επτά Πρωταθλήματα. Στο BCL προσπάθησε και πέρυσι να μπει στους ομίλους της διοργάνωσης αλλά ηττήθηκε δύο φορές από την Μπανταλόνα κι έτσι περιορίστηκε στο FIBA Europe Cup όπου η πορεία της ήταν επιεικώς απογοητευτική με έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Στην παρούσα φάση, η Ντινάμο βρίσκεται σε περίοδο αναδιοργάνωσης και δημιουργίας νέου ρόστερ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με εξαίρεση τον Νίκολα Γκατσέσα (31χρονος φόργουορντ ο οποίος την περσινή σεζόν είχε 16.9 πόντους κατά μέσο όρο στο Πρωτάθλημα Γεωργίας) δεν έχει προχωρήσει σε άλλες μεταγραφικές κινήσεις.

Πέρυσι βασίστηκε στους Αμερικανούς Τούρπιν, Μπόιντ αλλά και στον Γεωργιανό Λονταρίτζε. Γενικώς, σε επίπεδο γηγενών παικτών στηρίζεται στους Λονταρίτζε, Μαχαλάτζε, Ρεβαζβίλι, Σεραμπίτζε, Μπερισβίλι οι οποίοι μάλιστα είναι εν δυνάμει μέλη της Εθνικής ομάδας.

Η δύσκολη συνέχεια

Επί της ουσίας, ο Άρης (λογικά) δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στην Ντινάμο Τιφλίδας, φαίνεται όμως ότι ο βασικός αντίπαλός του είναι η Νίζνι Νόβγκοροντ. Η ρωσική ομάδα θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Πόρτο και το σενάριο σύγκρουσης της με τον Άρη φαντάζει ως το επικρατέστερο. Μπορεί να… κατηγορηθούμε ότι κοιτάμε μακριά, αλλά όλα είναι βάσει μπασκετικής λογικής.

Η Νίζνι είναι ομάδα η οποία επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και πέρυσι κατέκτησε την 3η θέση στη VTB. Κοινώς είναι μια από τις καλύτερες στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη κατέκτησε τον τίτλο νικώντας στον τελικό την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η Νίζνι πρόσφατα απέκτησε τον Κέντρικ Πέρι ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν στη Ζολνόκι καθώς επίσης και τους Κρίστοφερ, Τσεπάλοβιτς, Σεργκέι Τοπόροφ.

Εφόσον ο Άρης ξεπεράσει το εμπόδιο (αρχικά) της Ντινάμο Τιφλίδας και στη συνέχεια μίας εκ των Πόρτο-ΝίζνιΝόβγκοροντ θα αντιμετωπίσει στον τρίτο και τελευταία προκριματικό γύρο την τσεχική Παντούρμπιτσε.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες του Άρη με την Ντινάμο Τιφλίδας θα πραγματοποιηθούν 20 και 22 του Σεπτέμβρη με το δεύτερο παιχνίδι στο Nick Galis Hall, ενώ οι αναμετρήσεις για τον δεύτερο προκριματικό γύρο θα γίνουν 25 και 28 του ίδιου μήνα.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα