«Οι Γάλλοι ήταν... μπλαζέ, τους "κόπηκαν" τα πόδια»

«Οι Γάλλοι ήταν... μπλαζέ, τους "κόπηκαν" τα πόδια»

«Οι Γάλλοι ήταν... μπλαζέ, τους "κόπηκαν" τα πόδια»

bet365

Δημήτρης Μαυροειδής και Βασίλης Ξανθόπουλους μίλησαν για την ευρωπαϊκή επιτυχία της ΑΕΚ με την κατάκτηση του BCL και για την αύρα που έβγαζαν οι παίκτες της Μονακό.

Οι δύο παίκτες της ΑΕΚ φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών» της Nova και μίλησαν για την ονειρική, αλλά και δύσκολη, ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, αλλά και για τη συνέχεια απο εδώ και πέρα, στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής σχολίασε: «Το '68 με το '18, η ταινία, όλα αυτά σε κάνουν λίγο να τα σκέφτεσαι όλα. Στη Νίμπουρκ γυρίσαμε από 9 πόντους με το τρίποντο του Πάντερ. Κερδίζουμε το Στρασβούργο, και στη ρεβάνς πάμε εκεί στην επέτειο του '68. Και πάμε στο Final 4! Είχαμε ένα βάρος, από τη στιγμή που ήταν στην έδρα μας. Στον ημιτελικό έχεις το βάρος γιατί λες ότι ο κόσμος θα απογοητευθεί, αν δεν περάσεις. Η Μούρθια ήταν πολύ καλη ομάδα. Έβλεπα τους Γάλλους, οι οποίοι ήταν το φαβορί και ήταν λίγο μπλαζέ. Πίστευα ότι δεν θα "βγουν" καθόλου. Και όντως ήταν υπνωτισμένοι. Στον τελικό λέγαμε πως φτάσαμε εδώ, ήμασταν πιο ήρεμοι, γιατί και να χάναμε, ξέραμε πως ήταν καλή η άλλη ομάδα. Αλλά λέγαμε αφού φτάσαμε, να το πάρουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπήρχε το Final 4 στο μυαλό μας. Ο στόχος ήταν αυτός, όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Δεν ήταν μόνο η Βενέτσια που περιμέναμε (σ.σ. τελευταία αγωνιστική των ομίλων), αλλά και η Στρασμπούρ με την Μπάνβιτ, που ήταν πιο δύσκολο ματς. Πρέπει να είσαι πάντα αισιόδοξος. Τελικά, δικαιωθήκαμε».

Για το που αφιερώνει το τρόπαιο, δήλωσε: «Στη γυναίκα μου και το παιδί μου, είναι το γούρι μου, από τότε που γεννήθηκε έχω πάρει δύο Κύπελλα. Και στην οικογένειά μου φυσικά, που ήταν δίπλα μου, με τον τραυματισμό μου, τότε που δεν ήξερα αν παίξω ξανά».

Για το όραμα του Μάκη Αγγελόποουλου, υποστήριξε: «Για να γίνει αυτό που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος, προέχει το γήπεδο. Έχει φτάσει σε πολύ καλό σημείο το όραμά του, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να φαντάζεται κάποιος ότι έχει στο μυαλό του».

Για το αν έρχεται ένα... άδειασμα μετά την κατάκτηση ενός τίτλου, είπε: «Πιο πολύ είναι το ψυχολογικό θέμα. Έχουμε πάρει δύο Κύπελλα. Πρέπει να τα πάμε καλά, να ξεχάσουμε ό,τι έγινε και να κάνουμε την πορεία μας. Έχουμε άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουμε. Δεν έχουμε το άγχος να μας πει κανείς τίποτα».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ανέφερε αρχικά: «Όλοι έχουμε το ίδιο μερίδιο σε αυτό το τρόπαιο. Πρώτη φορά λέω πως θέλω να το ευχαριστηθώ. Οι Γάλλοι μπήκαν με... κομμένα τα πόδια στο γήπεδο. Είχαν ένα ύφος, το βλέπαμε. Ήταν βέβαια πάρα πολύ καλή και δυνατή ομάδα, αλλά τελικά κατάλαβα πως είχαν θέμα στους ψηλούς. "Χτυπήσαμε" και τον Κικάνοβιτς. Οι κοντοί τους είναι απίστευτοι παίκτες. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι για μένα».

Για το ρόλο του στην ομάδα, συμπλήρωσε: «Σίγουρα ένας προπονητής δεν με παίρνει για να σκοράρω. Με παίρνει για συγκεκριμένες δουλειές, να παίξω άμυνα, να οργανώσω. Έχουμε μια ομάδα που οι Έλληνες της είναι ρολίστες, αλλά δεν είναι. Και να ήθελα να σκοράρω, δεν θα γινόταν. Αλλά είμαι και παίκτης που δεν με νοιάζει να σκοράρω. Με τον Μήτσο, τον Ντουσαν και τον Παναγιώτη έχουμε φάει...»

Για το αν υπήρξε σημείο που η ομάδα να είπε ότι δεν πάει άλλο και τα παρατάει, είπε: «Μετά το ματς με την Στρασμπούρ στη regular season, πάω σπίτι και λέω στη γυναίκα μου “τελειώσαμε”. Και λέει "δεν θα το παλέψετε;" και λέω "θα το παλέψουμε, αλλά έχουν μείνει δύο αγώνες". Θυμάμαι κιόλας τότε είχε έρθει ο Ντράγκαν Σάκοτα στα αποδυτήρια, μας βλέπει και λέει στον Γιώργο Χήνα “τι έγινε;” και λέει “δύσκολα τα πράγματα”. Μετά νικήσαμε και την Ολίμπια, αλλά πάλι θέλαμε αποτελέσματα για να περάσουμε».

Για το που αφιερώνει το ευρωπαϊκό, πρόσθεσε: «Κι εγώ στη γυναίκα μου, τα παιδάκια μου και στους γονείς μου, που με στήριξαν όταν ήθελα να ακολουθήσω το μπάσκετ».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο σχολίασε: «Είναι πολύ τυχερή η ομάδα της ΑΕΚ που έχει πρόεδρο τον συγκερκιμένο πρόεδρο. Μεγάλος στόχος ήταν η ταινία, σε συνδυασμό και με το Final 4. Αν πετύχει και αυτό του γηπέδου, θα είναι κάτι μεγάλο για την ΑΕΚ».

Για το ενδεχόμενο... άδειασμα της ομάδας, τόνισε: «Έχουμε 2 παιχνίδια ακόμα για το πρωτάθλημα. Λογικά είμαστε με τον ΠΑΟΚ στα playoffs, από τον οποίο έχουμε χάσει δύο φορές φέτος, αλλά η ομάδα μας είναι αλλοπρόσαλλη, όπως έχουμε ξαναπεί. Ξέρουμε ότι υπάρχουν φιλοδοξίες. Έχουμε 2/2 κι έχει μείνει ένα. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι το παιχνίδι, να είμαστε καλά σωματικά και πνευματικά και να κάνουμε ότι καλύτεορ μπορούμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα