Μπάουμαν: «Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έλθει, περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες»!

Μπάουμαν: «Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έλθει, περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες»!

Gazzetta team
Μπάουμαν: «Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να έλθει, περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες»!

bet365

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Παναθηναϊκό και την προοπτική συμμετοχής του στο Basketball Champions League.

Ο Μπάουμαν βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησε δια ζώσης τους ημιτελικούς του Basketball Champions League. Εν συνεχεία μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για το ραντεβού του με τον Γιώργο Βασιλειάδη: «Ήταν ένας πολύ ανοιχτός διάλογος για το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη. Τον ευχαριστήσαμε για τη στήριξή του στο ελληνικό μπάσκετ. Είστε τυχεροί. Έχετε έναν Υφυπουργό που θέλει να κάνει πράγματα, είναι πραγματιστής. Χρειαζόμαστε περισσότερους σαν και εκείνον στην Ευρώπη. Μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εμάς».

Κλίβελαντ Καβαλίερς - Τορόντο Ράπτορς με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για την πορεία του BCL: «Είμαστε χαρούμενοι με το BCL, δείτε τι έχουμε εδώ. Είμαι χαρούμενος που επιστρέψαμε στο ΟΑΚΑ και είδαμε αυτούς τους οπαδούς. Αγαπάτε το μπάσκετ εδώ. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για το BCL».

Για τις εξελίξεις με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια δυνατή ομάδα, με πάνω από 110 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει την κατάσταση στα χέρια του. Ως FIBA και ως BCL θέλουμε τις καλύτερες ομάδες των εγχώριων πρωταθλημάτων. Αν θέλουν να έρθουν, τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες».

Για το αν υπάρχουν άλλες ομάδες της Euroleague που είναι διατεθειμένες να ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι ερώτηση για εμένα αυτή. Ξέρετε πως υπάρχει διαμάχη με την FIBA και την Euroleague. Η λίγκα πρέπει να απαντήσει. Ο CEO του BCL θα σας δώσει τις πληροφορίες. Εμείς είμαστε η FIBA. Είμαστε το σπίτι του μπάσκετ. Πάντα θα έχουμε ανοιχτές πόρτες για όποιον θέλει να έρθει σε εμάς. Μεγαλώνει το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Δεν λειτουργούμε για το συμφέρον λίγων, σε αντίθεση με άλλους σε αυτόν τον χώρο. Δεν θέλουμε να συνομιλήσουμε με μια ιδιωτική πλευρά που θέλει να ορίσει τις εξελίξεις, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε».

Για την κόντρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Η FIBA είναι μια... κυρία 100 ετών και θα είναι εκεί για άλλα τόσα χρόνια. Δεν φοβόμαστε κάτι. Είμαστε ανοιχτοί για την συνεισφορά όλων, θέλουμε να συνεχίσουμε το χτίσιμο. Όποιος δεν θέλει να μας ακολουθήσει, είναι δική του επιλογή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα