«Πόσες ζωές έχει ακόμα η ΑΕΚ;» (pics & vid)

«Πόσες ζωές έχει ακόμα η ΑΕΚ;» (pics & vid)

«Πόσες ζωές έχει ακόμα η ΑΕΚ;» (pics & vid)

bet365

Ένα τρομερό αφιέρωμα στην πορεία της ΑΕΚ μέχρι το Final 4 έκανε το Basketball Champions League!

Αναλυτικά:

Πόσες ζωές έχουν μείνει ακόμα στην ΑΕΚ;

Η «Βασίλισσα» βρέθηκε πολλές φορές κάτω φέτος, αλλά ποτέ εκτός, ανεβαίνοντας διαρκώς στη διοργάνωση, μέχρι να εκτοξευτεί την κατάλληλη στιγμή. Πόσο κοντά βρεθήκαμε, όμως, σε ένα Final 4 χωρίς την ΑΕΚ; Δείτε αυτή την φωτογραφία για να καταλάβετε...

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Μάικ Μπράμος σχεδόν τον είχε! Ο Ντελρόι Τζέιμς με κάποιο τρόπο σημείωσε το νικητήριο κάρφωμα στο φινάλε της παράτασης στην Βενετία, δίνοντας στην ΑΕΚ τη μόνη νίκη της στα τρία πρώτα παιχνίδια στην φάση των Ομίλων.

Σκεφτείτε αυτό: Ένα εκατοστό πιο χαμηλά και η ΑΕΚ θα ήταν στο 0-3. Σε έναν όμιλο με Μπάνβιτ, Στρασμπούρ, Βενέτσια, Μπαϊρόιτ και Εστουδιάντες. Θα ήταν δύσκολο να ανακάμψει από κάτι τέτοιο.

Νίκησε όμως, ένας θρίμαβος που ήρθε μεταξύ των εντός έδρας ηττών από Εστουδιάντες και Μπάνβιτ. Και όταν η Ρόσα Ράντομ στην τέταρτη αγωνιστική ξέφυγε με διψήφια διαφορά, όλοι περίμεναν το χειρότερο.
Ευτυχώς για αυτούς, ο Μάνι Χάρις «εμφανίστηκε» με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ και 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, για να σώσει την ημέρα.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ρεκόρ κάτω από 50% για οχτώ εβδομάδες. Τη νίκη επί της Ρόσα ακολούθησε μία ήττα από την Στρασμπούρ. Τη νίκη επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας μία ήττα από την Μπαϊρόιτ. Η ΑΕΚ έκανε back to back νίκες για πρώτη φορά την 8η και την 9η αγωνιστική, βρίσκοντας ρυθμό με το «διπλό» στην έδρα της Εστουδιάντες και τη νίκη επί της Βενέτσια.

Αυτό το «σκούπισμα» κόντρα στους «Ragazzi» τους έδωσε ελπίδα για τα playoffs, ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 5-4. Μετά ακολούθησαν πάλι εναλλάξ νίκες και ήττες και έφτασαν όλα στο τελευταίο παιχνίδι.

Όταν έχεις αμφιβολίες, δώσε την μπάλα στον Ντούσαν Σακ-Attack Σάκοτα.

That's how @AEKBC book their ticket for the Round of 16! #BasketballCL⠀ @Duki865

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Basketball Champions League (@basketballcl) στις

Το μεγαλύτερο σουτ της σεζόν (μέχρι τότε τουλάχιστον) έφερε την ΑΕΚ να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με ρεκόρ 8-6. Σε μία... τρελή τετραπλή ισοβαθμία, που ήταν αρκετή για να την φέρει στην τρίτη θέση και στην φάση των 16.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Την κατάλληλη στιγμή ενόψει των playoffs η ΑΕΚ πήρε έξτρα ώθηση με την προσθήκη του Κέβιν Πάντερ, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ στην διοργάνωση με την Ρόσα Ράντομ, ενώ ο Βινς Χάντερ κάλυψε μία τρύπα κοντά στο καλάθι. Κι ενώ όλη η Ευρώπη περίμενε την έκρηξη της ΑΕΚ, αυτή κόντεψε να αυτοκαταστραφεί...

Ο Κέντρικ Ρέι τρελάθηκε στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα και με 30 πόντους σε 27 λεπτά έδωσε προβάδισμα 10 πόντων στη Νίμπουρκ, ενόψει της ρεβάνς. Στην Τσεχία η Νίμπουρκ ήλεγχε το παιχνίδι και ξέφυγε ακόμα και με 8 πόντους, βρέθηκε δηλαδή στο +18!

Ποιος θα το πίστευε ότι τα αγόρια της ΑΕΚ θα έκαναν ένα ακόμα comeback;

Πόσο τρελό ήταν αυτό;! Ο Κέβιν Πάντερ έστειλε την ΑΕΚ στα προημιτελικά, ο Μάνι Χάρις έκανε ρεκόρ στο φετινό BCL με 36 πόντους σε αυτό το παιχνίδι και η ΑΕΚ απέκλεισε τη Νίμπουρκ για έναν πόντο έπειτα από 80 λεπτά μπάσκετ.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Η κλήρωση έφερε την ΑΕΚ απέναντι στην Στρασμπούρ, η οποία τους είχε «σκουπίσει» στην κανονική περίοδο, αλλά με συνολική διαφορά 3 πόντων! Η ΑΕΚ ήξερε ότι έπρεπε να κάνει την... ζημιά σπίτι της, μπροστά σε 11.000 φιλάθλους.

«Ήταν δυσκολη ατμόσφαιρα και δύσκολο να παίξεις εκεί», παραδέχθηκε ο Ζακ Ράιτ μετά το τέλος του πρώτου αγώνα, που βρήκε την ΑΕΚ να κερδίζει με 9 πόντους διαφορά (78-69), η οποία αποδείχθηκε μεγάλη για να την καλύψουν οι Γάλλοι.

Η Στρασμπούρ προηγήθηκε κάποια στιγμή με 8 πόντους, αλλά οι Γκριν, Πάντερ και Σάκοτα δεν τους άφησαν να ξεφύγουν. Εξασφάλισαν την ισοπαλία με 83-83 και «έκλεισαν» εισιτήριο για το Final 4, για να γιορτάσουν με... στυλ την επέτειο των 50 χρόνων από το πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο.

Το 1968 η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων μπροστά σε 80.000 κόσμο στο Καλλιμάρμαρο. Δεν θα «σπάσουν» αυτό το ρεκόρ το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά θα πρέπει να ξέρετε πως όλος ο κόσμος της θα είναι εκεί. Άλλωστε, το Κύπελλο Ελλάδος βρίσκεται ήδη στην τροπαιοθήκη της ομάδας.

Τώρα ήρθε η ώρα να προστεθεί ακόμα ένα τρόπαιο δίπλα σε αυτό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα