«Το κόστος του F4 πλησιάζει το 1 εκατ., θα αναλάβει η ΑΕΚ το μεγαλύτερο μέρος»

Κάτια Πετροπούλου
«Το κόστος του F4 πλησιάζει το 1 εκατ., θα αναλάβει η ΑΕΚ το μεγαλύτερο μέρος»

bet365

Παραγματποιήθηκε η κλήρωση του Final 4 του BCL, με τους Πάτρικ Κομνηνό, Γιώργο Βασιλειάδη, Παναγιώτη Τσαγκρώνη και Μάκη Αγγελόπουλο να μιλούν για την διοργάνωση.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Πάτρικ Κομνηνός (CEO BCL) πήρε το λόγο αρχικά: «Έχω την ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι στη χώρα μου. Θέλω να καλωσορίσω τους τρεις εκπροσώπους των ομάδων. Είναι μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε εδώ τη διοργάνωση του Final 4 και τις 4 ομάδες, που είναι άξιες συγχαρητηρίων. Δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στους φιλάθλους του μπάσκετ να παρακολουθήσουμε μια μεγάλη γιορτή το διήμερο 4-6 Μσΐου. Ως BCL – FIBA, σε συνεργασία με ΑΕΚ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΕΟΚ θα διοργανώσουμε μια γιορτή και ο κόσμος θα δει μπάσκετ υψηλής ποιότητας. Η ΑΕΚ διανύει μια επετειακή χρονιά αλλά και μια καλή αγωνιστική χρονιά, κατάφερε και απέκλεισε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και πήρε το Κύπελλο Ελλάδος. Η Μονακό, που είναι η κορυφαία ομάδα στην Γαλλία τα τελευταία χρόνια. Η Λούντβιγκσμπουργκ, η οποία πιστωποιεί αυτό που υποστηρίζουμε, μια ομάδα που έχει ξεκινήσει από τον πρώτο προκριματικό γύρο, έφτασε ένα καλάθι από το Final 4 πέρυσι, είναι στην 3η θέση της Γερμανίας. Και η Μούρθια, που εκπροσωπεί την πιο ανταγωνιστική λίγκα στην Ευρώπη και διεκδικεί είσοδο στα playoffs. Έχουμε 4 ομάδες από τα 4 πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε πως οι Έλληνες μπορούμε να διοργανώσουμε μια μεγάλη γιορτή, να χειροκροτήσουμε τον αντίπαλο και να γιορτάσουμε το μπάσκετ. Όλοι θα κάνουν μια μεγάλη επένδυση σε χρόνο και ενέργεια. Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε το ΟΑΚΑ σε γήπεδο μεγάλων προδιαγραφών και να δώσουμε το αίσθημα μιας πραγματικής γιορτής στους φιλάθλους. Όλοι έχουμε ως στόχο την επιτυχία της διοργάνωσης και τα γεμάτα γήπεδα, για να περάσουμε τα σωστά μηνύματα στο εξωτερικό».

Για το κόστος της διοργάνωσης είπε: «Ο προϋπολογισμός έιναι δυναμικός γιατί είμαστε σε διαδικασία παραλαβής προσφορών. Το μεγαλύτερο κόστος το αναλαμβάνει η ΚΑΕ ΑΕΚ, που έχει αναλάβει να αποπληρώσει στη διοργανώτρια αρχή ένα ποσό και να επιδιορθώσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Δεν έχουμε το συνολικό κόστος, αλλά θα πλησιάζει στο 1.000.000. Με την ολοκλήρωση του Final 4 θα έχουμε εικόνα».

Για την Euroleague ανέφερε: «Δεν θέλουμε να κάνουμε μια συζήτηση σήμερα για την Euroleague. Είμαστε εδώ για την κλήρωση και τις 4 ομάδες. Θέλουμε να ανοίξουμε την συζήτηση για το ευρωπαϊκό τοπίο. Υπάρχουν 4 διοργανώσεις ευρωπαϊκές. Τα βήματα που κάνουμε και οι συζητήσεις με τις ομάδες».

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα κι εύχομαι καλή επιτυχία στο. Είμαστε οολύ χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση, στη 2η χρονιά της. Το BCL αναπτύσσεται, εδραιώνεται και κερδίζει το φίλαθλο κοινό. Η πρόκριση της ΑΕΚ στο Final 4 άνοιξε το δρόμο για την διεξαγωγή του στην Αθήνα και θα συνδράμουμε όλοι με κάθε βοήθεια για την διεκπεραίωσή του. Εύχομαι καλή επιτυχία στους πρωταγωνιστές και οι φίλαθλοι θα ζήσουν μια όμορφη μπασκετική εμπειρία».

Ο Γιώργος Βασιελιάδης (Υφυπουργός ΑΘλητισμού): «Όταν ο Μάκης Αγγελόπουλος άρχισε να μου μιλάει για το Final 4 του BCL, όντας πεπεισμένος πως η ομάδα του θα τα καταφέρει, μου έκανε την πρόταση να έρθει η διοργάνωση στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ έιναι πολύ μεγάλη το τελευταίο διάστημα. Με τις εμφανίσεις της η ομάδα έδειξε πως άξιζε να είναι στο Final 4 και εμάς μας άρεσε η ιδέα α φιλοξενήσουμε ξανά στη χώρα μας μια διοργάνωση. Μας δίνετε λοιπόν αυτή η δυναντότητα, με μεγάλη χαρά θα συνδράμουμε σε αυτό. Οι αθλητικές μας υποδομές δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα αλλάξει αυτό, και το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην ΑΕΚ και λιγότερο σε εμάς. Είναι ευκαιρία να ανοίξουμε κουβέντα για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για το τι αθλητισμό θέλουμε τα επόμενα χρόνια. Υποσχόμαστε πως θα είναι η καλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ».

Δείτε ΕΔΩ τι είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα