Μπασκετική ΑΕΚ: 4 Απριλίου… 50 χρόνια μετά!

Μπασκετική ΑΕΚ: 4 Απριλίου… 50 χρόνια μετά!

Χριστίνα Βραχάλη Χριστίνα Βραχάλη
Μπασκετική ΑΕΚ: 4 Απριλίου… 50 χρόνια μετά!

bet365

Η Χριστίνα Βραχάλη δηλώνει φαν της «σπυριάρας», εκφράζει τον θαυμασμό της για τον φετινό άθλο της ΑΕΚ και καταθέτει την απορία της για τον κόσμο!

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Είμαι από γεννησιμιού μου λάτρης της πορτοκαλί –σπυριάρας- μπάλας.

Ποτέ δεν απόρησα γιατί. Κάθε τόσο, άλλωστε, συμβαίνει κάτι μαγικό που επιβεβαιώνει την ορθότητα του ενστίκτου. Όπως χθες. Με τη νίκη της ΑΕΚ επί της Στρασμπούρ. Βασικά με το πως αυτή επετεύχθη. Και μετά συνειδητοποίησα πως δεν είχε να κάνει με το χθεσινό παιχνίδι, αλλά με όλα όσα είχαν προηγηθεί. Η ΑΕΚ από τις αρχές της σεζόν έστειλε μήνυμα – συστημένο από τη Βενετία- προς πάσα κατεύθυνση πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Τότε που στην παράταση έφυγε νικήτρια κόντρα στη Βενέτσια για το Τσάμπιονς Λιγκ (103-101). Το πρώτο «δείγμα» όμως πως η εφετινή χρονιά θα ήταν διαφορετική, δόθηκε στις αρχές του Νοέμβρη.

Όταν η ΑΕΚ θριάμβευσε στον ημιτελικό του κυπέλλου (73-69) αφήνοντας εκτός τον πολυνίκη Παναθηναϊκό ύστερα από 13 συνεχόμενους τελικούς. Η Βασίλισσα ήταν πολύ κοντά στην επιστροφή της στους τίτλους έπειτα από 17 χρόνια… Στη συνέχεια η Ένωση αποφάσισε να …καλέσει τους – λίγους δυστυχώς - πιστούς της φίλους στο ΟΑΚΑ το Δεκέμβριο, να γιορτάσουν πρόωρα τα Χριστούγεννα. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, νίκησε έπειτα από 13 – πάλι - χρόνια τον Ολυμπιακό (66-62). Το 2018 ήρθε για να επιβεβαιώσει πως η μέχρι τότε πορεία της μόνο τυχαία δεν ήταν. Στις αρχές του Φλεβάρη, την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ με ένα απίστευτο τρίποντο του Σάκοτα κέρδισε την Μπαϊρόιτ στο κλειστό του ΟΑΚΑ (83-81) και με τρελό συνδυασμό αποτελεσμάτων πήρε το εισιτήριο για τους 16.

Η τύχη δεν βοηθά μόνο τους τολμηρούς, αλλά και τους ικανούς. Η Ένωση είχε ήδη επιβεβαιώσει πως είναι εδώ. Πως επέστρεψε. Με τρόπο άκρως πειστικό. Λίγες ημέρες μετά, νίκησε για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό (88-83) του τεράστιου Βασίλη Σπανούλη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μπροστά σε 3500 μαθητές. Το κέρδος της, πλην του τροπαίου, ήταν σίγουρα και οι νέοι – τουλάχιστον ηλικιακά - συνοδοιπόροι που απέκτησε στο πλευρό της… Γιατί η αλήθεια είναι πως ακόμα κι όταν η Βασίλισσα έδινε μάχη πρόκρισης στους 8 της διοργάνωσης κόντρα στην Τσεχική Νίμπουργκ, ο κόσμος της ακόμη δεν είχε πειστεί για τις δυνατότητές της. Η ήττα με δέκα πόντους έμοιαζε να επιβεβαιώνει τους δύσπιστους που παραδοσιακά έχουν την κρίση εύκολη.

Διόρθωση. Τη λανθασμένη κρίση. Διότι, στο μπάσκετ δεν πρέπει να το παίζεις ότι ξέρεις. Κινδυνεύεις να εκτεθείς. Αποδείχτηκε ξανά στην Τσεχία. Ο Θεός έβαλε τα κιτρινόμαυρα κι ο Πάντερ ένα τρίποντο από το σπίτι του … (93-82). Το +11 ήταν γεγονός, και η πρόκριση επίσης! Αυτή η νίκη έφερε την ΑΕΚ στους 8. Ήταν το κλικ που έφερε την αλλαγή δεδομένων. Και τον κόσμο στο γήπεδο. Στο χθεσινό ματς κόντρα στην Στρασμπούρ η Βασίλισσα έκανε το καθήκον της (78-69). Δικαίωσε όσους πίστευαν σ' αυτή κι εκτός των Γάλλων κέρδισε και τους υπόλοιπους.

Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να πανηγυρίσουν αυτά τα παιδιά με τον κόσμο;

Με τον κόσμο που τους αξίζει; Πόση ακόμα ψυχή να παρά-δώσει ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στο παρκέ; Πόση αυταπάρνηση να δείξει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης; Πόσα "πορτοφόλια" να κλέψει ο Βασίλης Ξανθόπουλος; Πόσα τρίποντα να βάλει ακόμα ο Ντούσαν Σάκοτα; Πόσο πιο γρήγορα –από τον ενάμιση μήνα που βρίσκεται στο ρόστερ - να προσαρμοστεί ο Κέβιν Πάντερ; Πόσο ακόμα να ανεβάσει το μέσο όρο πόντων του ο Μάνι Χάρις;

Στις 4 Απριλίου η ΑΕΚ θέλει να τελειώσει αυτό που άρχισε. Να πάρει στη Γαλλία το εισιτήριο για το Final Four. Στις 4 Απριλίου, 50 χρόνια μετά η Ένωση χρειάζεται τη βοήθεια και την αύρα του Γιώργου Αμερικάνου, του Χρήστου Ζούπα, του Γιώργου Τρόντζου… και την πίστη των οπαδών της. Για να ξανανιώσει πραγματική Βασίλισσα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χριστίνα Βραχάλη
Χριστίνα Βραχάλη

Στο χώρο της δημοσιογραφίας ξεκίνησα το 2002. Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου εργάστηκα για δύο χρόνια. Το 2003 για τις ανάγκες ενός προγράμματος της Κρατικής τηλεόρασης, Olympic Trophy, πραγματοποίησα το γύρο της Μεσογείου με στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων που θα λάμβαναν χώρα στην Αθήνα το 2004. Στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη εργάστηκα στο γραφείο τύπου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του ποδοσφαίρου. Από το 2004 μέχρι και για 14 χρόνια εργαζόμουν στο Αθλητικό Τμήμα της τηλεόρασης (παρουσίαση δελτίων και αθλητικών εκπομπών) και του ραδιόφωνου του ΣΚΑΙ (δημοσιογραφική παραγωγή, μεταδόσεις αγώνων, παρουσίαση εκπομπών, σύνταξη κι εκφώνηση αθλητικών δελτίων). Πλέον ανήκω στο δυναμικό του Epsilon TV. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενεί τις σκέψεις μου και υλοποιεί της ιδέες μου το gazzetta.gr, ενώ παράλληλα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις εικόνες και τις εμπειρίες μου με τους σπουδαστές του ΙΕΚ Όμηρος εδώ και περίπου 8 πανεπιστημιακά έτη. Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά.